Plan bezichtigingBel makelaar

Binnendamseweg 53

Verkocht
Excellent
Giessenburg
€ 1.275.000 k.k.
2410
 m²
352
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Een buitenkans! Welkom bij de meest karakteristieke woonboerderij aan de Giessen.- Deze kavel van 2.410 m² direct aan het water biedt eindeloos veel mogelijkheden!

- Welbekend in de omgeving, 'de Verkeerde wereld'.

- Een totaal huidig woonoppervlak van circa 353 m².Een woonplek om direct verliefd op te worden! De welbekende woonboerderij 'de Verkeerde wereld' kenmerkt zich door de tal van originele elementen welke nog altijd bewaard zijn gebleven. Zo tref je hier nog de waterpomp, de schouw met schildpadtegeltjes en een opkamer met onderliggende kelder. Vooral het buitenleven verdient hier de meeste aandacht, het oude koetshuis met genoeg plek voor een praktijkruimte of kantoor aan huis, een garage voor het stallen de auto's en zelfs een eigen boothuisje voor het aanleggen na een tochtje over de Giessen. Varen, zwemmen of picknicken, wat wens je nog meer vanuit je eigen tuin! Een bijzonder woonhuis, een tuin rondom, eigen parkeerplaatsen aan beide zijden van de straat en vaarwater tot aan de deur. Tenslotte is ook de bereikbaarheid van deze parel aan de Giessen goed. In zo’n 15 tot 20 autominuten rijdt je op de A15 en A27.Iets verder richting Giessen-Oudekerk staat de Verkeerde Wereld. Tenminste, dat is de naam die aan de westzijde met rode pannen in het zwarte pannendak is vastgelegd. De meeste mensen kennen het pand als de Omgekeerde Wereld, want zo werd het in de volksmond genoemd. Gezegd wordt dat het huis zo heet omdat het met het voorhuis aan de Giessen staat in plaats van aan de weg. Dit is geen bijzonder verschijnsel, want vroeger waren de rivieren, vlieten en andere watergangen dé verkeersaders in onze Alblasserwaard. In die tijd was het water beter te begaan dan de wegen – die in de herfst en winter namelijk veranderden in slecht begaanbare modderpaden.De globale indeling:Begane grond: de woning is toegankelijk via 3 toegangsdeuren met daarachter ieder een eigen hal. Aansluitend aan deze hallen tref je op deze woonlaag, 2 woonkamers, 2 ruimtes welke op dit moment gebruikt worden als kantoorplek, een keuken, toilet, inpandige garage en een bijkeuken waarin de witgoedaansluitingen zijn gesitueerd. Vanuit zowel de bijkeuken als de grootste hal is per vaste trap de bovenliggende verdieping bereikbaar. Eerste verdieping: zoals eerder vermeld is deze verdieping te bereiken via 2 toegangstrappen, het voorhuis bevat op deze verdieping een grote open ruimte met veel bergruimte en aangesloten 2 slaapkamers. De trap in het achterhuis brengt je op de overloop met vaste trap naar de zolder en aangesloten de badkamer en nog eens twee slaapkamers.Tweede verdieping, zolderverdieping aan de achterzijde van de woning welke opgedeeld is in twee delen en voorzien van veel bergruimte achter de schotten aan beide zijden. Buiten: het voormalige koetshuis in de tuin is opgedeeld in diverse bergingen en schuren. Het voorste deel beschikt tevens over een bovenverdieping en is verzien van elektra en isolatie, dit maakt de ruimte uiterst geschikt voor bijvoorbeeld een chill-plek voor de kinderen of een praktijkruimte aan huis. Daarnaast is er in de tuin een dierenverblijf, de aanleg voor een moestuin en een eerder genoemd boothuisje om in aan te meren.Goed om te weten: 

- De boerderij is omstreeks 1850 gebouwd met een aanbouw aan de woning in de jaren '30 van de vorige eeuw.

- De volgende clausule is van toepassing: as-is-where-is.

- Energielabel G. Ligging: Aan de zuidkant van de Alblasserwaard kronkelt het oude riviertje “De Giessen” door het landschap. Aan dit water ontstonden in de loop van de tijd kleine nederzettingen. Zo is ook Giessen – Oudekerk ontstaan, vermoedelijk al rond de dertiende eeuw. De gotische kerk met grote vierkante toren is nog altijd beeldbepalend. Er zijn maar enkele naoorlogse straten met rijtjeshuizen. Verder is er De Kloeve, een villawijk uit de jaren ’70 op een eiland in de Giessen. Het landweggetje naar Hardinxveld Giessendam, ten noorden van de Giessen heet Binnendamseweg en daar treft u deze woning aan. Hoewel het perceel officieel is gelegen in het buitengebied van de gemeente Molenlanden, treft u veel voorzieningen dichtbij aan in Giessenburg of Hardinxveld-Giessendam (beide ca. 3 a 4 km). Gorinchem is ook slechts 10 km. U vindt in deze plaatsen kerken, winkels, basis- en middelbaar onderwijs, verenigingsleven en uitgebreide openbaar vervoer voorzieningen incl. een NS-station. Wandelen, fietsen en varen: het is allemaal dichtbij mogelijk. En, via Rijkswegen A15 en A27, bent u met de auto snel in diverse grote steden zoals Dordrecht, Rotterdam, Breda, Utrecht etc.

Kenmerken

Woonoppervlakte
352
Perceeloppervlakte
2410
Inhoud
1759
Bouwjaar
1850
Extra ruimte
130
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Verwarming
Cv ketel, Open haard, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Aan vaarwater
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij (0183 67 29 92) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object