Plan bezichtigingBel makelaar

Veenhof 5

Beschikbaar
Excellent
Gieten
€ 339.000 k.k.
3090
 m²
326
 m²
Woonboerderij
Twee onder een kapwoning

Object omschrijving

Unieke MONUMENTAAL VOORHUIS VAN EEN WOONBOERDERIJ met erf en tuin. De boerderij wordt aangeboden met ca. 3.100 m² eigen grond.

INDELING:
Begane grond
Entree/gang, 3 ruime woonkamers (ook te gebruiken als slaapkamer), ruime woonkeuken/achterkamer met serre, 2 slaapkamers, badkamer met ligbad, wastafel en toilet, bijkeuken, achterhal met zij-entree, inloopkast en doorgang naar het achterhuis.
Ruime kelder.

Verdieping:
Op de verdieping bevindt zich een grote zolderruimte, bereikbaar d.m.v. een trap in het achterhuis. De verdieping biedt de mogelijkheid om extra slaapkamers te realiseren.

BIJZONDERHEDEN:
* Woonbestemming
* Vele gebruiksmogelijkheden
* Rijksmonument
* Vrije ligging
* Perceel wordt nog kadastraal ingemeten ca. 3.100 m²
* Bestemming van de achterliggende bebouwing zal wonen worden (met eigen toegang naar het perceel)
* Levensloopbestendig
* "Ouderdomsclausule" en "As is were is clausule" van toepassing (informeer bij de makelaar voor nadere informatie)

NADERE DETAILS:
De boerderij:
Deze vrijstaande karakteristieke boerderij is gebouwd in 1874 als ‘Oldambtster’. Het voorhuis is gedekt met pannen en het achterhuis heeft een rieten kap.
De Oldambtster boerderij is een boerderijtype, dat vooral in het oosten van de provincie Groningen, en in Oost-Friesland voorkomt. Bij dit type boerderij zijn het woonhuis en de schuur in elkaars verlengde gebouwd. Dit boerderijtype wordt in Nederland tot de noordelijke of Friese huisgroep gerekend.
De boerderijen van dit type waren gewild vanwege het spaarzame houtgebruik, de omvangrijke bergruimte en de windbestendigheid.
De boerderij verkeert grotendeels nog in oorspronkelijke staat waardoor veel authentieke kenmerken bewaard zijn gebleven.

Rijksmonument:
De boerderij is aangemerkt als Rijksmonument vanwege “algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang: als karakteristiek voor de oorspronkelijke agrarische structuur, vanwege de beeldbepalende ligging in een bijzonder gebied, vanwege de kwaliteit van het ontwerp, vanwege de gaafheid”. Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Door status van Rijksmonument kan de eigenaar t.a.v. het onderhoud eventueel in aanmerking komen voor subsidie, lening (Restauratiefonds-hypotheek) en fiscale aftrekmogelijkheden. Voor meer informatie zie Monumenten.nl.

De ligging
Het object is zeer fraai gelegen in een historisch waardevolle buurtschap aan de rand van de Hondsrug met een vijftal boerderijen uit de 18e en 19e eeuw. Het dorp Gieten met een uitgebreid winkelcentrum en scholen ligt op nog geen 5 km afstand. Ook een 18 holes-golfbaan ligt in de nabije omgeving op slechts 3 km afstand. De ligging is ook gunstig voor wat betreft woon-/werkverkeer t.o.v. plaatsen als Groningen, Veendam, Emmen en Assen.

Toelichting meting gebruiksoppervlakte
Onze meetinstructie is gebaseerd op de BBMI. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerk: Landelijk wonen, Gelijkvloers wonen

Kenmerken

Woonoppervlakte
326
Perceeloppervlakte
3090
Inhoud
1384
Bouwjaar
1874
Extra ruimte
47
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
2
Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Parkeerplaats
Schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-301177) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object