Plan bezichtigingBel makelaar

Van Akenweg 74

Beschikbaar
Excellent
Maastricht
€ 1.100.000 k.k.
6956
 m²
378
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Liefhebbers van unieke boerderijen opgelet!

Gelegen op een steenworp afstand van het oude stadscentrum van Maastricht ligt dit fraaie complex. Deze toplocatie in Oud-Caberg mogen wij u te koop aanbieden. Het boerderijcomplex bestaat uit een vrijstaande woning met bedrijfsopstallen gelegen op een ruim perceel van 6.956 m². Optioneel bestaat de mogelijkheid om het object met meer grond (op afstand gelegen) aan te kopen.

Deze agrarische bedrijfslocatie biedt ruime ontwikkelingsmogelijkheden. Wellicht behoort een droomlocatie ook wel tot de mogelijkheden.

Het woongedeelte van dit fraaie complex is met zorg en aandacht door de huidige eigenaar gemoderniseerd en ademt karakter, kwaliteit en sfeer.

Om een juiste indruk te hebben van dit object is een bezichtiging wenselijk. Bent u na het doornemen van de verkoopinformatie net zo enthousiast als wij? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens!

Algemeen:
Bouwjaar: ca. 1955
Inhoud: ca. 2.419 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 378 m²
Perceeloppervlakte: 0.69.56 ha. (6.956 m²)
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit: meterkast, 2015 vernieuwd (3x63 Ampère)
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
Kozijnen: staal, aluminium en hout.
Isolatie: dakisolatie (2004), deels dubbel-, deels HR++ en deels tripleglas en spouwmuur isolatie

Installaties:
Centrale verwarming: middels CV-combi ketel (eigendom ca. 5 jaar oud), achterbouw middels CV-combi ketel (eigendom ca. 20 jaar oud)
Warm water voorziening: middels boiler (huur).

Algemeen
Begane grond
De ontvangsthal is voorzien van trap met opgang naar de eerste etage en de ruime provisiekelder, een volledige meterkast, een toiletruimte met fontein, provisieruimte en verschaft toegang tot de woonkamer met open keuken. De woon- en eetkamer, is voorzien van een haard en een houten vloer. De kozijnen aan de straatzijde zijn vernieuwd in 2023 en uitgevoerd in aluminium bezet met tripleglas. De aangrenzend gelegen stijlvolle leefkeuken is vernieuwd in 2008 en is voorzien van alle benodigde apparatuur., vaatwasser, koelkast, combi-oven, en oven. Het ruime kookeiland beschikt over 4 zitplaatsen, een 5-pits gasfornuis en een wasemkap.

Via het tussenportaal heeft u toegang tot de praktische bijkeuken, voorzien van een keukenblok, met aangrenzend gelegen diverse ruimtes in de aangrenzende gerenoveerde schuur.

Verder is aan de keuken de tuinkamer gelegen. De tuinkamer geeft uitzicht over de groene tuin en is gemoderniseerd in 2022, voorzien van vloerverwarming en een stalen pui met HR++ beglazing.

Eerste en tweede verdieping
Via een vaste houten trap in de ontvangsthal bereikt u de eerste verdieping met daaraan gelegen drie slaapkamers, een kledingkamer en de badkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, een inloop douche, zwevend toilet en een wastafel met meubel.

De tweede verdieping is in gebruik als bergzolder en is bereikbaar via een vlizotrap.
Op de tweede verdieping is eveneens de CV installatie geplaatst.

Bijgebouwen
Aangrenzend aan de woning is de authentieke schuur gelegen. De schuur is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd en voorzien van onder andere kantine met keukenblok, kantoor, schuur, berging en multifunctionele ruimte. Op de verdieping is een enorme multifunctionele ruimte gerealiseerd.

Via de separate toegangslaan heeft u toegang tot het ruime achtererf met daarop gelegen diverse stallen schuren. Voornamelijk in gebruik als opslagruimte. De bijgebouwen hebben een gezamenlijk oppervlakte van ca. 684 m².

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan 'Maastricht Noordwest' van de gemeente Maastricht. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object de bestemming ‘agrarisch’ toegekend kregen.

De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op www.omgevingswet.overheid.nl.

Ligging en het gebied
Dit fraaie complex is gelegen aan de rand van Maastricht. De wijk Oud-Caberg is een aantrekkelijke en rustige buurt. De woning is goed bereikbaar met veel voorzieningen en groene weiden in de direct omgeving. Gesitueerd op fietsafstand van het centrum van Maastricht en loopafstand van een supermarkt. Daarnaast is de dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving op slechts 5 minuten rijden. België is op een steenworp afstand gelegen.


Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Oud-Vroenhoven sectie H, nummer 1307 ter grootte van 0.69.56 ha. (6.956 m²). Heeft u interesse in meer landbouwgrond? Neem dan contact op met de makelaar.

Inlichtingen
Bent u op zoek naar een unieke boerderij gelegen in dit prachtige deel van Maastricht? Neem dan indien u meer wilt weten of een bezichtiging wilt aanvragen, contact op met de heer S.E.E. (Stef) Limpens van het kantoor te Ubachsberg (Voerendaal).

Kenmerken

Woonoppervlakte
378
Perceeloppervlakte
6956
Inhoud
2419
Bouwjaar
1955
Extra ruimte
226
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object