Plan bezichtigingBel makelaar

Kleiweg 3

Beschikbaar
Excellent
ANNA PAULOWNA
€ 1.350.000 k.k.
6563
 m²
307
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Samen wonen op één erf..
 Midden in het polderlandschap op de bodem van de voormalige Waddenzee geniet u van rust, ruimte en oneindig per seizoen wisselende vergezichten. Een woonerf, waar ieder zijn eigen voordeur heeft met een privé tuin, een moestuin, boomgaard en centraal op het erf gelegen een ronde historisch karakteristieke paardenschool. Deze vormt het kloppend hart en biedt vele mogelijkheden om boeiende sociaal culturele activiteiten uit te voeren en daarmee als ontmoetingsplaats te functioneren. Met het nieuw vastgestelde bestemmingsplan is een stevige basis gelegd voor Erf Bouwlust om als woongemeenschap met elkaar hier invulling aan te geven.
 
 Toen en nu..
 Bouwlust is de oorspronkelijke naam van de stolpboerderij, waar tot ca 1970 aanvankelijk een gemengd agrarisch- en later een akkerbouwbedrijf gevestigd was. Na drie generaties boeren is het erf sinds 1973 bewoond door Ineke de Morée (82) en Peter van Zutphen (77). Zij wonen in de stolp en hebben door de jaren heen het traditionele historische karakter van boerderij en erf gekoesterd. De uitdaging om er een eigentijdse en vooral ook comfortabele en duurzame woning van te maken is door hen opgepakt. Zij legden de basis voor een nieuwe manier van samenwonen met als missie: de liefde voor het erf delen en samen, met jong en oud, creëren van een stimulerende en vitale woonomgeving. Voor hen is nu het moment gekomen om het stokje over te dragen.
 
 Een erf met perspectief, een nieuwe fase en unieke kans..
 Om de ruimtelijke kwaliteit van het erf te versterken is er een Beeldkwaliteitsplan vastgesteld (deze is op te vragen bij ons kantoor). Dit plan geeft inzicht in de beoogde ruimtelijke kwaliteit en is bedoeld om woningen en bijgebouwen zorgvuldig in te passen. Het Oostelijke deel van het erf mag uit vijf woningen bestaan. De reeds aanwezige stolpboerderij en het achterhuis vormen daarbij twee zelfstandige woningen. En verder op het erf mogen nog drie nieuwe woningen gerealiseerd worden. 
 Voor het oostelijk deel van het erf is een Vereniging van eigenaren (Vve) in oprichting. Binnen die Vve worden statutaire afspraken gemaakt. Die hebben voornamelijk betrekking op onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke (delen van) gebouwen, gemeenschappelijke energie-installaties en gemeenschappelijke grond. 
 
 Een groep vrienden en/of andere gelijkgestemden vindt er een unieke situatie met een sterk fundament voor de toekomst. En niet onbelangrijk, bewoners kunnen met elkaar vanuit eigen inzichten hiermee doorgaan.
 
 Huidige bebouwing..
 In de bestaande woningen (de stolpboerderij en het achterhuis) kunnen met enige aanpassingen drie wooneenheden gerealiseerd worden voor singles, stellen, al of niet met kinderen. Voor de nieuw te bouwen woningen moeten bouwvergunningen nog aangevraagd worden. Concept-ontwerpen zijn gemaakt, wat niet betekent dat deze op die wijze uitgevoerd moeten worden. Binnen de kaders van het beeldkwaliteitsplan zijn andere ontwerpen nog mogelijk. De eventuele verbouwing van het achterhuis kan vergaand vergunningsvrij uitgevoerd worden.
 Deze karakteristieke stolp met dubbel vierkant dateert van omstreeks 1875. Alles bevindt zich hier op de begane grond. In 2014 is deze boerderij uiterst duurzaam verbouwd. Om energielabel A+ te halen is naast vloerverwarming ook wandverwarming toegepast. 
 De woonkamer is op het oosten gelegen en is voorzien van veel zonlicht. U heeft hier de leefruimte zoals het een stolp betaamt. Met een laag energieverbruik, drie riante slaapkamers, een ruime badkamer en grotendeels vloerverwarming is deze boerderij meer dan comfortabel te noemen. Een bijzonder detail: in één van de slaapkamers is de authentieke bedstee nog aanwezig. Vanuit de op het zuiden gelegen keuken (met aparte pantry) kijkt u uit over het erf met prieel, longeermanege, boomgaard en moestuin.
 In de voormalige koestal is in 2007 een ruime logeergelegenheid gebouwd, goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming, een eigen badkamer en dubbele openslaande deuren naar de tuin. Deze ruimte is op relatief eenvoudige wijze te vergroten met een woonkeuken. Hiermee ontstaat dan een compleet (zelfstandig) inpandig levensloop bestendig appartement. Voor vele doeleinden geschikt, bijvoorbeeld werk aan huis, meer generatie- wonen, mantelzorg, B&B, logeerhuis of, atelier. 
 De voormalige dors is vergaand in zijn oorspronkelijke en unieke staat met twee vierkanten en de originele piramidale dakconstructie. Deze ruimte biedt vele mogelijkheden, waar nog vele avonturen beleefd kunnen worden.
 
 Het achterhuis, ook wel voormalige arbeiderswoning genoemd. Grenzend aan het binnenerf, is deze woning in 1993 onder architectuur nieuw gebouwd. Voor die tijd is de woning, goed geïsoleerd. Ze heeft een lichte woonkamer met een volhouten oregon pine vloer, een open keuken, een badkamer met bad en douche en op de verdieping een vide met twee slaapkamers. Vanuit de woonkamer kunt u via de schuifpui naar het ruime, op het zuidwesten gelegen, terras: een fijne plek om van de vele zonuren te genieten. 
 Na ruim 30 jaar is het geheel, waaronder de warmte-installatie aan een grondige beurt toe. De plannen daartoe zijn reeds uitgewerkt, waarbij het levensloopbestendig maken van de woning middels een aanbouw/serre een optie is, op de begane grond, waar de badkamer al ligt, kan een slaapkamer gerealiseerd worden. Kansen om nu de woning te verduurzamen zijn optimaal, hier kunt u subsidie voor aanvragen. 
 
 De paardenschool, kas en moestuin, het kloppend hart
 De initiatiefnemers van project Erf Bouwlust hebben zich laten inspireren door de unieke ronde vorm van de historische longeermanege om daar een ontmoetingsruimte te realiseren. Deze ruimte heeft de potentie om er vele boeiende (ook openbare) activiteiten uit te voeren. Verhalen worden uitgewisseld, muziek gemaakt, de geest gescherpt, vriendschappen gevormd, verdriet verwerkt, elkaar hulp geboden en bijzondere gebeurtenissen gevierd. Kortom een plek, die mensen verbindt - jong en oud -, een plek die mensen stimuleert en bijdraagt aan een betekenis vol woon-leefklimaat. Een plek die het verdient om gerestaureerd te worden. 
 
 De fijnste plek in zowel de winter als de zomer is het prieel. Voorzien van een buitenkeuken met pizza-oven en een houtkachel. 's Zomers in de luwte heerlijk genieten van de zon. 's Winters bij de houtkachel met een glühwein in de hand. 
 
 Ziet u uzelf hier al zitten? En bent u benieuwd geworden naar dit object? Wij nodigen u graag uit om in alle rust rond te lopen en u nog meer te vertellen. 
 
 Bijzonderheden 
 - Er zijn drie bouwkavels op het erf.
 - Bestemming is wonen-woonleefgemeenschap.
 - Er is een beeldkwalitetisplan aanwezig.
 - In het voorhuis en logeerverblijf is vloerverwarming aanwezig.
 - Fraaie en authentieke details, waaronder paneeldeuren en een bedstee.
 - Gelegen nabij het 'Kruiszwingebied', de bijzondere vegetatie maakt het
 Kruiszwin een spannend wandelgebied waar altijd wat te zien is.
 - U geniet hier van rust, ruimte en oneindige vergezichten.
 - Er wordt gebruik gemaakt van een septictank omdat het object zich in het
 buitengebied bevindt. 
 - In de achtertuin staat een prieel met buitenkeuken en houtkachel.
 - Het terras in gelegen op het zonnige zuidwesten.
 - De zonnepanelen (18) liggen op de schuur.
 - Gelegen op slechts 5 minuten fietsen van het winkelcentrum in Anna
 Paulowna en 10 minuten van het treinstation.
 - Het terras is gelegen op het zonnige zuidwesten.
 
 Kenmerken
 Perceeloppervlakte: 6.563 m²
 Woonoppervlakte stolp: 207 m² 
 Inhoud stolp: 2.148 m³
 Bouwjaar stolp: 1875
 Energielabel stolp: A++
 Woonoppervlakte achterhuis: 101 m²
 Inhoud achterhuis: 386 m²
 Bouwjaar: 1993
 Energielabel: c
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
307
Perceeloppervlakte
6563
Inhoud
2535
Bouwjaar
1875
Extra ruimte
288
Aantal verdiepingen
1
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object