Plan bezichtigingBel makelaar

Middenweg 137

Beschikbaar
Excellent
Middenbeemster
€ 1.500.000 k.k.
505
 m²
328
 m²
Herenhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Wordt verliefd op deze unieke schoonheid in droogmakerij De Beemster. Gebouwd omstreeks 1897 als dokterswoning (neorenaissance-stijl ) en in de afgelopen jaren volledig met veel liefde en zorg gerenoveerd naar het hedendaags comfort. De woning is gelegen in het hart van het gezellige dorp Middenbeemster, op slechts 20 minuten van Amsterdam. Een prachtig gerenoveerd herenhuis waarbij veel authentieke details behouden zijn gebleven. Wanneer u voor de woning staat zijn de ‘rijke’ details direct zichtbaar: segmentbogen boven de ramen, het siermetselwerk met fraaie voeg en de dakkapel in Lodewijk XV-stijl siert het pand. De sfeer die dit herenhuis ademt is er één om verliefd op te worden! Tijdens de recente renovatie is er alles aan gedaan om de sfeer die bij het pand hoort terug te brengen in de stijl van toen en met het comfort van nu. Dit is gebeurd door onder andere de woning te isoleren, te voorzien van nieuwe beglazing (HR++) en maar liefst 18 zonnepanelen te plaatsen. Aan de binnenzijde komen de diverse historische elementen terug in de originele hoge plafonds, de (gerestaureerde) paneeldeuren en de gracieuze trap met nieuwe loper. Met 328 m² woongenot is er ruimte genoeg voor een (groot) gezin! Kortom een historische schoonheid gelegen in de metropoolregio Amsterdam. Wij verwelkomen u graag!
 
 Kom binnen
 Bij binnenkomst via de statige entree, stapt u binnen in de vestibule. De lange hal bevindt zich centraal in de woning en deelt de woning letterlijk in tweeën. Aan ruimte geen gebrek! Aan de voorzijde is een heerlijk lichte woonkamer met veel lichtinval door de grote raampartijen. In deze ruimte zijn verschillende prachtige originele elementen te vinden, zoals de oorspronkelijke deuren, de houten luiken voor de ramen en het authentieke plafond. De gashaard (Dru) geeft een behaaglijke warmte en sfeer in de woonkamer. Grenzend aan de woonkamer treft u de muziekkamer. Deze wordt door en suite deuren gescheiden van de woonkamer. 
 
 De en-suite is tijdens de verbouwing in ere hersteld en aangevuld met een prachtig stuk meubelmaatwerk, volledig in de oorspronkelijke stijl van het huis! De tussenkamer wordt op dit moment gebruikt als muziekkamer, maar biedt tal van gebruiksmogelijkheden zoals bibliotheek of speelkamer. Het is een heerlijke ruimte waar je ongestoord privé kan zitten. Door het grote stalen kozijn met glas kan er ook altijd contact worden gehouden met de woonkeuken. Deze woonkeuken is onder architectuur na goedkeuring van de welstandscommissie in 2019 gerealiseerd. 
 
 De woonkeuken van 43 m² is licht, sfeervol en geeft garantie voor gezellige avonden tafelen en borrelen met vrienden en familie. Maar ook de dag starten onder het genot van een smakelijk ontbijt en de perfecte kop koffie kan hier uitstekend, terwijl u geniet van het rustgevende uitzicht over de tuin. De gehele achterzijde is voorzien van glas en in het dak is een lichtstraat toegepast. De hoge plafonds, prachtige lichtinval, sfeervolle haard en het comfort van de airconditioning maken het geheel een zeer aangename ruimte. Er is diverse luxe inbouwapparatuur van Siemens Studioline aanwezig. De blikvanger is het ruime kookeiland, met een diepte van maar liefst 1,5 meter kan hier zowel gekookt als gespoeld worden. Koken kan zowel elektrisch (inductie) als op gas. Verder beschikt u hier over maar liefst drie ovens, twee koelkasten, een zelfreinigend afzuigsysteem, een Quooker en een vaatwasmachine. Deze keuken is niet zomaar een keuken: het is het kloppende hart van de woning, waar liefde voor koken en gastvrijheid samensmelten. In de kelder (11 m²) heerst een koel en aangenaam klimaat, ideaal voor het bewaren van uw voorraad, conserven en wijnen.
 
 De zij-entree van de woning is niet alleen een praktische maar ook een historische toevoeging. In de Beemster, komt u als goed gebruik meestal aan de zijkant van de woning binnen. Deze woning is daar geen uitzondering op. De historische voordeur is dan wel geen rouw- of trouwdeur, deze wordt niet dagelijks gebruikt. Wanneer u de zij-entree binnenkomt, waar vroeger de wachtkamer van de dokter was, ervaart u wederom de warmte en sfeer. Hier bevindt zich een ruime garderobe met op maat gemaakte kasten. Via de garderobe heeft u ook toegang tot het tweede toilet. Hierdoor kan de werkkamer aan de voorzijde ook als praktijk aan huis dienen zonder dat bezoekers door de rest van de woning hoeven te lopen. 
 
 De werkkamer, ooit de spreekkamer van de dokter tot in de jaren 80, is een fijne en lichte ruimte met vaste kastruimte. Vandaag de dag is de spreekkamer omgevormd tot een prachtige werkkamer. 
 
 De eerste verdieping is tijdens de renovatie volledig opnieuw ingedeeld. Deze verdieping telt drie ruime slaapkamers, twee badkamers en een separaat toilet. Naast de al ruime badkamer is er een extra badkamer beschikbaar, waardoor er geen drukte ontstaat tijdens de ochtendspits. Bovendien bevindt zich hier het derde toilet, wat een welkome toevoeging is voor zowel de bewoners als de gasten. De master bedroom is aan de voorzijde gelegen en heeft een eigen luxe walk-in-closet waar u uw kleding en accessoires georganiseerd binnen handbereik heeft. Een fijne ruimte die absoluut bijdraagt aan het ultieme luxe gevoel in de woning. 
 
 Via de statige trapopgang bereikt u de tweede verdieping. Hier is de wasruimte, vierde slaapkamer en nog een volledig naar eigen wens en behoefte in te delen open ruimte. Deze ruimte biedt de mogelijkheid een woonruimte te creëren voor bijvoorbeeld een au pair of logees. Ook een speelruimte voor de kinderen, atelier, werkruimte aan huis of sportruimte behoren tot de talloze mogelijkheden.
 
 Buiten
 De woning is prachtig gesitueerd op de kavel van 505 m² en heeft een waanzinnige ligging op de zon. De zon draait van ‘s morgens vroeg tot zonsondergang prachtig om de woning heen. Grenzend aan de keuken is een riant hardhouten vlonderterras (40 m²) gecreëerd waar het echt genieten is! Door de dubbele deuren in de woonkeuken verbindt u binnen en buiten perfect met elkaar. De achtergevel is zeer recent (2024) helemaal opnieuw geschilderd. De tuin is recent onder architectuur aangelegd. Met prachtige beplanting zoals olijfbomen en diverse siergrassen. Achter in de tuin staat een overkapping met buitenkeuken en aangrenzende berging. Een heerlijke plek om al vroeg in het seizoen van het buitenleven te genieten. Ook lange zomeravonden zijn gegarandeerd in deze fijne tuin. Aan de achterzijde heeft u parkeergelegenheid op eigen terrein.
 
 Omgeving
 Het herenhuis ligt in het hart van Middenbeemster aan de Middenweg en heeft de status ‘beschermd dorpsgezicht’. Op deze plek, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, zal het zicht nooit verstoord worden door veranderende uitzichten of auto's die voor de deur parkeren. Hier staat het behoud van de historische charme en het pittoreske karakter van deze plek voorop. Middenbeemster is een levendige gemeenschap met een ruim scala aan voorzieningen binnen handbereik. Een supermarkt, drogist, ambachtelijke bakker en traditionele slager liggen op loopafstand van de woning. Op vrijdag kunt u genieten van verse en lokale producten die te koop zijn op de markt. Voor een actieve levensstijl zijn er een sportschool en tennisbanen op loopafstand, ook kinderopvang en basisscholen zijn in de directe omgeving aanwezig. Middenbeemster maakt deel uit van de metropoolregio Amsterdam, dit betekent dat u in minder dan 20 minuten rijden bij de P+R Noord bent. De bruisende steden Purmerend, Alkmaar en Hoorn zijn binnen handbereik, en bieden een overvloed aan voorzieningen, van culturele attracties tot winkels en restaurants. Ook is het Noord-Hollandse kustgebied op slechts een half uur rijden gelegen.
 
 Historie
 De woning is gebouwd omstreeks 1897 (het hoogste woongebouw in Middenbeemster) voor de dokter van het dorp. De indeling op de begane grond is kenmerkend voor de dokterswoning met de praktijkruimte en wachtkamer aan huis. In het midden van de woning een statige hal, het linkerdeel de dokterspraktijk en in het rechterdeel de ‘dokterswoning’. Er heeft zelfs een periode een apotheek bij de praktijk in gezeten. Boven de voordeur is een medisch teken afgebeeld. De werkkamer met de zijentree zijn altijd in gebruik geweest als de praktijkruimte en wachtkamer van de dokter. De werkkamer heeft tot in de jaren ‘80 dienst gedaan als spreekkamer van dokter Van der Laan. Deze dokter had hier evenals zijn voorgangers praktijk met apotheek aan huis. Menig dorpsgenoot in Middenbeemster die een bezoek heeft gebracht aan de dokter aan Middenweg 137…
 
 
 Perceeloppervlakte: 505 m²
 Inhoud: 1.246 m³
 Woonoppervlakte: 328 m²
 Kelder: 8 m²
 Berging: 11 m²
 Overkapping: 11 m²
 Renovatiejaar 2018-2019
 Bouwjaar: 1897
 Energielabel: C
 
 For more information about this property, you can request the brochure and ask for various additional documents. Please contact us at the office, tel: +31226-555777.
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
328
Perceeloppervlakte
505
Inhoud
1246
Bouwjaar
1897
Extra ruimte
8
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Elektrische verwarming, Gashaard
Warm water
Cv ketel
Garage
Parkeerplaats
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
176
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object