Plan bezichtigingBel makelaar

Huis Deelen 0 ong

Beschikbaar
Excellent
Heesch
€ 750.000 k.k.
17873
 m²
586
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Royaal vrijstaande (nog grondig te verbouwen) woonboerderij waar u uw droom in wonen uit kunt laten komen en gelegen op een unieke plek.De eerste aanzet om de woonboerderij te verbouwen is gemaakt, verder bent u vrij in het invullen van de verdere woonwensen. De woonboerderij is gelegen op een ruim perceel van ca. 18.000 m², met de unieke kenmerken van “rust en ruimte”.Het geheel is gelegen op een prachtige locatie in het buitengebied te midden van de dorpen Heesch, Nistelrode en Vinkel. Heesch en Nistelrode hebben een sfeervolle dorpskern met een groot scala aan voorzieningen. Ook is het verenigingsleven in Heesch en Nistelrode erg actief.In de presentatie treft u enkele 3D artist-impressions. Deze dienen ter inspiratie.Het bijzondere aan deze woning is dat u het gevoel van landelijk wonen ervaart als geen ander maar toch binnen ca. 10 minuten in het centrum van Nistelrode en Heesch bent en binnen ca. 20 minuten in ‘s-Hertogenbosch. Deze factoren tezamen creëren een fantastische woonervaring. Overigens zijn de steden Nijmegen en Eindhoven ook binnen ca. 30 autominuten bereikbaar zijn.Door de raamopeningen is het oude gebint zichtbaar, waaruit te concluderen valt dat de 19e -eeuwse schil van de boerderij een oudere, zeker 18e -eeuwse kern bevat. De boerderij beschikt over een oppervlakte van circa 586 m² en is gelegen op een bijzonder ruim perceel.

Bij de kenmerken staat als woonoppervlakte 586 m², dit is op dit moment nog niet als woonoppervlakte te bestempelen maar heeft in potentie wel deze mogelijkheid.Ben u niet bang om uw handen uit de mouwen te steken en bent u op zoek naar een prachtige locatie, dan is deze boerderij uitermate geschikt. Dit is een geweldige kans om uw fantasie en creativiteit te laten spreken en het object geheel naar eigen smaak om te toveren tot uw droomhuis!De boerderij heeft behoorlijk wat aandacht nodig, wat wel reeds gedaan is zijn de volgende onderdelen:

- de buitengevels van de woning zijn grotendeels opnieuw opgetrokken uit baksteen, met spouwmuur en geïsoleerd,

- Een nieuwe begane grondvloer van beton (werkvloer) is aangelegd,

- De verdiepingsvloer is voorzien van een houtenbalklaag welke in zwaar hout is uitgevoerd en goed past bij de stijl van de boerderij,

- De deuren en kozijnen bevatting veel karakteristieke kenmerken door de rondbogenstijl bij ramen en deuren.

Voor het overige zult u zelf aan de slag moeten, het betreft dan het dak, afdekking begane grondvloer met gelijk de mogelijkheid voor het aanbrengen van vloerverwarming. Het afdekken van de verdiepingsvloer, eventueel met akoestiekplaten. Verder maken van de indelingen, aanbrengen badkamer, keuken en de installaties.De vorige eigenaar heeft in het achterste gedeelte van de boerderij het idee gehad om hier paardenboxen te realiseren. Hier is een eerste aanzet voor geleverd. Uiteraard is het aan koper hoe die hier vervolgens mee om wenst te gaan.De boerderij is een zogenaamd cultuurhistorisch waardevol pand. Dit betekent niet dat het een monument is en in zekere zin hebt u veel vrijheid in het verder inrichten van de woning.

?

TUIN en ZICHT op de WOONBOERDERIJ

Deze boerderij bevindt zich op behoorlijke afstand van de weg aan een eigen oprijlaan. De tuin van de boerderij dient volledig aangelegd te worden. Hierbij dient rekening gehouden te worden met een landschappelijke inpassing. Het geheel is gelegen in de zogenaamde Dekzandruggen en -vlakten. Dit karakter wenst men graag te behouden, waarbij de Dekzandruggen juist een besloten karakter en de Dakzandvlakten juist een relatief open karakter.Op het perceel dient men gebruik te maken van notenbomen en een fruitgaardje, bestaande uit halfstam appels en peren. Het terrein dient gedeeltelijk omkaderd te worden met een beukhaag. De randen van het perceel dienen ingepland te worden met bijvoorbeeld knotwilgen en elzen, soorten die van nature voorkomen in dit gebeid.Van belang is dat het imposante dak van de boerderij goed zichtbaar blijft vanuit verschillende kanten. Hierom dient men rekening te houden met het plaatsen van hoeveelheid hoge beplanting en de dichtheid van de beplanting langs de perceelsgrens.

BESTEMMING:

De kavel is reeds voorzien van de bestemming ‘Agrarisch met waarden – Leefgebied dassen’ met functieaanduiding ‘specifieke vorm van wonen – cultuurhistorische waarden’.Conform het bestemmingsplan mag uw vrijstaande droomhuis inclusief aangebouwde bijgebouwen enkel binnen het bouwvlak gebouwd worden. De inhoud van het object mag maximaal 1500 m³ zijn. De goot mag maximaal 5 meter en de nok maximaal 10 meter hoog zijn.Daarnaast mag er een vrijstaand bijgebouw bij de woning geplaatst worden. Hiervan mag de goot maximaal 3 meter en de nok maximaal 6 meter hoog zijn. De oppervlakte van de totale bijgebouwen mag maximaal 100 m² bedragen.Aanvullende informatie en bouwregels zijn te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl of via Bernheze Makelaars & Adviseurs.Kortom, Bent u op zoek naar een prachtige en unieke locatie waar u uw woonwens uit kunt laten komen? Neem dan contact op met ons kantoor, onze makelaars nodigen u graag uit voor een bezichtiging!

Kenmerken

Woonoppervlakte
586
Perceeloppervlakte
17873
Inhoud
2000
Bouwjaar
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
0
Isolatie
Muurisolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
1
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413-243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object