Plan bezichtigingBel makelaar

Kanaaldijk 24

Beschikbaar
Excellent
Spijkerboor
Op aanvraag
320520
 m²
700
 m²
Landgoed
Vrijstaande woning

Object omschrijving

De Drie Morgen, een en al natuurlijk en overweldigend. 
 Liefde voor natuur, hang naar vrijheid, behoefte aan comfort. En: een beetje boerenbloed in de aderen. Herkent u zich hierin? Dan kunt u op deze plek uw droom leven. Een fantastisch, modern woonhuis (2004), ver van de weg af en op palen gebouwd boven het water. Een tweede huis (beheerderswoning) voor op het erf en een appartement boven de (binnen)rijbak. Een royaal erf met recente topvoorzieningen voor kleinschalige paarden- en veehouderij. En maar liefst 32 hectare weidevogelgebied met een betoverend uitzicht rondom. Vaar vanaf uw steiger de wijde polder in of trek u terug in het knusse landhuis. Geniet van uw dieren, proost in de bar van de kapberg, rust in het zwembad, of maakt u er een mooie zorgvoorziening van? Hier viert u hoe dan ook het leven. Midden in uw eigen natuurgebied.
 
 Kom binnen 
 Dit kunstwerk op palen is ontworpen door Michiel van Dijk van Gietermans & van Dijk Architecten uit Amsterdam. De vormen zijn geïnspireerd op de Amsterdamse School. Door het gebruik van natuurlijke materialen valt het landhuis prachtig weg in de natuur, ondanks de ligging boven het maaiveld die het uitzicht extra overweldigend maakt. Het interieur is licht met prettige hoogten. De indeling geeft de woning overal een fijne, huiselijke sfeer. 
 De enorme raampartijen zorgen voor een unieke beleving. Fenomenaal uitzicht. En een lichte living, omzoomd door steigers. Met schuifpuien, sunscreens, mechanische ventilatie, houtkachel, vloerverwarming én -koeling (bodembron) geniet u elk seizoen van hoog wooncomfort. 
 Midden en achter in de ruimte kijkt u tegen de welvingen van het dak aan. Die zijn afgewerkt met hout: een smaakvolle combinatie met het strakke stucwerk. De trap, vide en keuken met doorloopfunctie benadrukken het open karakter. Aan de achterzijde vindt u het toilet, een ruime garderobe, vaste wandkast en de tweede trap naar boven. Het trapje naar beneden leidt naar de bijkeuken met spoelbak en de entree. Hier geeft de diepe overkapping u een onthaal in stijl.
 De verdieping telt vier slaapkamers en drie badkamers. De vide vormt een brug tussen de twee slaapkamers met badkamer aan de voorzijde en de masterbedroom aan de achterzijde. Deze heeft een royale badkamer-en-suite. 
 In het middenblok bevindt zich slaapkamer vier en badkamer drie. Alle badkamers zijn luxueus en voorzien van alle gemakken, waaronder vloerverwarming. De vide mondt uit in een fijne, open werkruimte boven de keuken. Met haard en zicht op de living. 
 Over de gehele verdieping ligt een hoogwaardige houten visgraatvloer. De ronde vormen van het dak geven alle ruimten een romantische sfeer. En overal dat spectaculaire uitzicht, in welke richting u ook kijkt, elk uur van de dag.
 
 1. Beheerderswoning (94 m²)
 is in 1996 gebouwd maar in 2008 grondig gerenoveerd. Het kreeg een groot dakkapel, badkamer en twee royale slaapkamers op de verdieping. Het huis met uitzicht op de polder is volledig geïsoleerd en wit gepleisterd. De charmante uitstraling past bij de behaaglijke woonkamer met lichte keuken en extra kamer of kantoortuimte. 
 
 2. Garage (100 m²)
 Aan de oostkant van de beheerderswoning staat een garage, welke ook in 2008 is opgeknapt. 
 Van buiten met zwarte potdekselplanken en een nieuw dak. Van binnen met vloerverwarming en totale isolatie. Voorzien van een elektrische deur en nog een verdieping welke uitermate geschikt is voor dakkapellen. Een luxer onderkomen voor auto's kom je niet veel tegen. Eenvolwaardige woning maken van deze garage is ook niet ondenkbaar. 
 
 3.Ligboxstal + wellness (125 m²)
 De achterste helft is een heerlijke schuur om te werken, sleutelen en landbouwmachines te stallen. Ervoor ligt een spoelplaats met vetafscheider. De voorste helft is juist om te ontspannen, met zwembad, sauna, douche en wijnkelder. Het geheel is in 2008 voorzien van geïsoleerde dak- en lichtplaten.
 
 4.(Binnen)rijhal + appartement (865 m²)
 Hier gaat het hart van elke paardenliefhebber sneller kloppen. Poetsplaats, afspoelplaats, kantine/kantoor en rijhal met eb- en vloedbodem (20x40 m.). Op de verdieping vindt u de volgende verrassing: een prachtig appartement van 100 m². Voorzien van een sfeervolle woonkamer met keuken, een forse slaapkamer en moderne badkamer. Hoog, strak, goed geïsoleerd en een parchtig prachtig uitzicht. 
 
 5. Koeienstal en mestopslag (1.671 m²)
 Deze lange constructie van gegalvaniseerd staal is verdeeld in meerdere compartimenten. Het voorste deel is nu in gebruik als opslagruimte met halfopen verdiepingsvloer. 
 Het middelste deel bevat een potstal en een hellingstal, waarbij de mest automatisch wordt afgevoerd. Aan het plafond hangt een automatische stroverdeler. Comfort voor koe én boer. 
 Het laatst deel is ingericht jongveestal, met aangrenzend de mestopslag. Deze mest wordt weer gebruikt ten behoeve van het natuurbeheer. Deze opslag heeft een vloeistofdichte vloer. Hoge schuifdeuren bieden rijdend materieel toegang.
 
 6.Kapschuur 
 Wat zou een boerenerf zijn zonder grote kapschuur? Stro, machines, trekkers, aanhangers, caravan: hier kunt u alles kwijt. 
 
 7.Kapberg: carport + kantine (55 m²)
 De carport biedt beschutting voor twee auto’s. Maar daarboven, onder de rieten kap, daar gebeurt het. Is het een sfeervolle werkplek met houtkachel? Een kantine? Hobbyruimte? Of creëert u hier een extra appartement? Met de horecawaardige keuken is het nu buitengewoon geschikt voor een feestje. Mét uitzicht. 
 
 8. Paardenstallen 
 Bestaat uit 2 boxen van 3x4 meter, 6 boxen van 3x3 meter en 2 jonge paardenstallen. Dankzij de uitschuifbare tussenwanden kunt u de vloer in één keer leeghalen. Ideaal voor een potstal.
 
 9. Overdekte stapmolen
 Midden op de binnenplaats staat de stapmolen.
 
 Bewoonster aan het woord 
 Caroline en haar man kochten deze grond in 2003. Destijds stond hier alleen het kleine huis aan de dijk met garage. En één schuur. “We vielen puur voor de locatie”, vertelt Caroline. “Heerlijk vrij en toch maar vijftien kilometer van Amsterdam.” Al snel lieten zij de prachtige villa bouwen. “Lekker diep in het land, weg van de dijk. Daar krijg je tegenwoordig geen toestemming meer voor.” 
 Het echtpaar startte al snel met het fokken van Wagyu-koeien. Ze renoveerden de bestaande schuur en bouwden nieuwe koestallen. Later volgden de rijhal en de andere gebouwen. “Met alles wat er nu staat, kun je perfect kleinschalig boeren. Het omringende land maakt het plaatje compleet”, aldus Caroline, die ook het landschap beheert.
 Vanuit haar woning op het water geniet zij dagelijks van de rust, ruimte en het uitzicht. “Dat is elke dag opnieuw een cadeau, van zonsopkomst tot zonsondergang. De elementen en het ruige landschap vormen een sensationeel contrast met het hoge wooncomfort. Wat de toekomstige bewoner hier ook gaat creëren, de locatie maakt het sowieso uniek.”
 
 Natuurgebied beheren tegen vergoeding 
 Het waterrijk geheel meet 32 hectare. Op 6 hectare na hebben de eigenaren dit omgezet van agrarische bestemming naar natuurgebied. Zij ontvangen een vergoeding van de provincie voor het beheer hiervan. De eigenaren zorgen voor kruidenrijk grasland, nat hooiland en weidevogelbeheer. 
 Zo reguleren zij het waterpeil van de binnensloten en kunnen zij stukken land onder water zetten. Op drassig land vinden vogels voedsel, op droog land broedplaatsen. Als de weidevogels weg zijn, gaan de koeien het land in en andersom. Dat wisselt per perceel en seizoen. Maaien, snoeien, pompen. Het is een eigen, besloten poldersysteem: een betaalde droomhobby voor vogel- en natuurliefhebbers. 
 Iedereen met een beetje boerenverstand kan het. Net als de buren. Zij delen graag hun kennis. De werkzaamheden kunt u ook uitbesteden. U bent niet verplicht deze taak over te nemen. Uiteraard ontvangt u dan ook geen vergoeding.
 
 De Drie Morgen 
 Rond de gebouwen ligt totaal ca. 31 ha. veenweidegrond. De grond is gelegen in het Wormer- en Jisperveld, het grootste aaneengesloten veenweidegebied van West-Europa. In de vroege middeleeuwen is dit gebied met de hand ontgonnen en zijn er duizenden sloten gegraven om de akkertjes droog te houden. Vervolgens bleef de veengrond inklinken waardoor veel perceeltjes hol liggen en middels kleine molens worden bemalen om ze enigszins begaanbaar te houden. In het verleden kon veel land alleen varend worden bereikt, inmiddels zijn de percelen ook voor een deel rijdend te bereiken. Het gebied wordt grotendeels beheerd door Natuurmonumenten en staat bekend om de broedkolonies van onder andere de grutto. Verder broeden hier de kemphaan, roerdomp en rietzanger. ’s Winters overwintert er een grote populatie ganzen. De percelen van boerderij de Drie Morgen bestaan globaal uit vier blokken en zijn allemaal rijdend te bereiken en tevens voorzien van een eigen waterpeilbeheer. Momenteel vindt uitsluitend toegang via het erf plaats, een aparte ontsluiting behoort ook tot de mogelijkheden. Alle percelen zijn bereikbaar via een verhard pad dat bestaat uit puingranulaat op worteldoek. Tevens kan vanaf de Drie Morgen varend het hele gebied worden bereikt. De percelen zijn volledig gelegen binnen Natura 2000 en Natuur Netwerk Nederland (NNN). Belangrijkste kenmerk is dat het beheer primair is gericht op natuurkwaliteit op het gebied van flora en fauna. Hiervoor zijn diverse beheerpakketten afgesloten met een looptijd van 5 jaar, tot en met 31 december 2028. Kenmerken van deze pakketten zijn vochtig hooiland t.b.v. weidevogelbeheer (N10.02), Veenmosrietland en veenmosheide (N06.01) en zoete plas (N04.02) t.b.v. vegetatie. De totale vergoeding voor dit beheer bedraagt jaarlijks ca € 35.000,- . Het beheer wordt begeleid door een extern bureau. Kenmerken van het beheer zijn met name rustperioden tijdens het broedseizoen in het voorjaar en verplicht maaien en afvoeren van vegetatie. In combinatie met de veestallen is het jaar rond onderbrengen van een veestapel mogelijk. Enkele percelen (ca. 4,5 ha) zijn binnen NNN nog niet omgevormd van agrarisch naar natuur.
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
700
Perceeloppervlakte
320520
Inhoud
6610
Bouwjaar
2004
Extra ruimte
1081
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
0
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Aardwarmte
Warm water
Cv ketel, Aardwarmte
Garage
Vrijstaand hout, Carport, Parkeerplaats
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
8
Rijbaan
Binnen
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object