Plan bezichtigingBel makelaar

Weikamperweg 113

Beschikbaar
Excellent
Hoenderloo
€ 1.395.000 k.k.
5422
 m²
285
 m²
Landhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Zeer royaal en karaktervol rietgedekt landhuis, gelegen op een groot perceel, waar je de hectiek kunt laten voor wat het is!
Achterin het perceel is een bijgebouw gesitueerd wat alle eigenschappen bezit voor zelfstandige woonruimte. Ideaal als gastenverblijf, B&B, woonruimte voor familie of (pre-)mantelzorg!

Het landhuis is gelegen aan de rand van Apeldoorn en Hoenderloo nabij het natuurgebied 'Het Leesten' en nationaal park 'De Hoge Veluwe'. Rust, ruimte en groen overheersen in de lommerrijke omgeving met te midden van de bossen prachtige lanen met statige landhuizen. De Weikamperweg is een van deze lanen. Dat garandeert niet alleen een schitterende ligging, maar het is ook praktisch wonen. Want de snelweg A1 en A50 is binnen vijf minuten aan te rijden via de Otterloseweg. Bovendien is er vlakbij een bushalte, welke prima aansluiting biedt naar het centrum van Apeldoorn of Arnhem. Het pittoreske dorpscentrum van Hoenderloo biedt basisonderwijs, winkels, restaurants en medische zorg.

Door de werkelijk schitterende ligging met totale privacy en rust is deze woning absoluut een bezichtiging waard.
Wellicht wordt dit wel uw nieuwe (t)huis!

INDELING:
LANDHUIS.
Via de oprit betreden wij het royale perceel en parkeren de auto onder de carport.

Het originele woonhuis dateert uit 1936. Later is er aan de achterzijde een groot deel nieuw aangebouwd met o.a. eetkeuken, extra slaapkamers en badkamer. Dit maakt de woning ook zeer geschikt voor als levensloopbestendige woning of voor minder validen.

Begane grond.
Entree, hal met toilet, trapopgang en toegangsdeur tot de aan de voorzijde gelegen woonkamer. De aanwezige glas-in-lood ramen en de open haard geven de kamer extra sfeer en warmte. Op de vloer ligt een mooie parketvloer en de ruimte wordt verwarmd door convectorradiatoren. De vele ramen en twee openslaande deuren geven -in de later aangebouwde tuinkamer- veel natuurlijk lichtinval en uiteraard vrij uitzicht op de tuin.

Aan de achterzijde bevindt zich de eetkeuken met kenmerkend hoog plafond en openslaande deuren naar het naastgelegen terras. De eetkeuken beschikt verder over een hoekopstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur (o.a. koel-/vriescombinatie, combi oven/magnetron, vaatwasser, inductiekookplaat en afzuigkap) en voldoende bergruimte. Ondertussen bevinden wij ons overigens in het nieuwe aangebouwde deel van de woning waar zich ook nog 2 (slaap)kamers, badkamer (voorzien van ligbad, douche, wastafel en 2e toilet) en kelder bevinden. In de huidige situatie is 1 kamer in gebruik als atelier. Deze kamer heeft ook een eigen toegangsdeur.

Eerste verdieping.
Overloop met toegang tot de diverse vertrekken. Aan de voorzijde bevinden zich 2 slaapkamers met vaste kast. De badkamer is voorzien van een dubbele wastafel, douche en toilet. Vanuit de badkamer is er direct toegang tot de 3e slaapkamer.

Bergvliering.
Te bereiken via luik in het plafond. Veel bergruimte.

BIJGEBOUWEN:
Carport.
Royale carport met de mogelijkheid om hier 4 auto's onder te parkeren.

Gastenverblijf.
Achterin het perceel staat een mooi gastenverblijf (gemoderniseerd in 2021). Compleet met badkamer, keuken en verwarming middels eigen CV-combiketel (Remeha).

Begane grond:
Entree, hal met toegang tot 2 slaapkamers, badkamer en woonkamer. In de voormalige garage (ovale) deur zijn twee openslaande deuren met grote ramen geplaatst. Samen met de overige ramen geeft het deze kamer veel natuurlijk lichtinval en rondom uitzicht op het terras en de tuin.

Halfopen keuken uitgevoerd in lichte kleurstelling met diverse inbouwapparatuur (o.a. combi oven/magnetron, vaatwasser, inductiekookplaat, koel-/vriescombinatie en afzuigkap). Bijkeuken met toegangsdeur naar buiten.

Bergzolder.
Veel extra bergruimte.

Stallen/bergruimte.
Verouderde stallen/bergruimte.

BIJZONDERHEDEN:
- Tijdelijke huisvesting voor familie (jongeren of ouderen) op het perceel is conform de nieuwe regels van de gemeente Apeldoorn mogelijk. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een bijgebouw te verbouwen om er maximaal tien jaar in te wonen.  Bijvoorbeeld het plaatsen van een woonunit, mantelzorgwoning of tiny house van maximaal 100m². In alle gevallen moet er sprake zijn van familieleden in de 1e, 2e of 3e graad die bij elkaar op eigen erf willen wonen in de gemeente Apeldoorn. Bij ouderen is een verlenging van de 10 jaars termijn mogelijk. 
- Het is mogelijk om een vergunningsaanvraag in te dienen voor een eigen huisnummer voor het bijgebouw.
- Het hoofdverblijf en bijgebouw zijn levensloop bestendig en geschikt voor minder validen.
- Bijgebouw is te gebruiken als zelfstandige woonruimte, atelier of praktijk-/kantoorruimte.
- Veel privacy en rust. Geen lichtvervuiling, dus genieten van de prachtige sterrenhemel.
- Met de auto op 'podcast' reisafstand van Utrecht en Amsterdam.

Kenmerken

Woonoppervlakte
285
Perceeloppervlakte
5422
Inhoud
1029
Bouwjaar
1936
Extra ruimte
42
Aantal verdiepingen
6
Aantal slaapkamers
7
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Wilhelm Makelaars (0318 612 300) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Wilhelm Makelaars (0318 612 300) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Wilhelm Makelaars (0318 612 300) voor meer informatie over dit object