Plan bezichtigingBel makelaar

Grotestraat 11

Beschikbaar
Excellent
BEERS NB
€ 950.000 k.k.
2399
 m²
312
 m²
Villa
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Grijpt u de unieke kans om deze karakteristieke half vrijstaande woning met talloze mogelijkheden te ontdekken? 
 
 Deze prachtige woning, oorspronkelijk onder architectuur gebouwd in 1916/1918, ademt geschiedenis en karakter! De authentieke elementen zoals de originele schouw, hardstenen vensterbanken en waterslag, glas in lood in de voordeur, houten gebinten en karakteristieke vloeren zorgen ervoor dat u zich al snel thuis voelt. De woning beschikt over een woonoppervlakte van ca. 312 m² en heeft een inhoud van ca. 1.535 m³. Het vorstelijke woonoppervlak vertaald zich in een absoluut gevoel van overvloed aan ruimte, waar elke hoek een uitnodiging is tot grenzeloos comfort en de vrijheid om groots te leven.
 
 De woning is gelegen op een riant perceel van 2.399 m². Ideaal voor het hobbymatig of semiprofessioneel houden van paarden. Een schitterend en privacy biedend perceel. Helemaal gezien het feit dat het pand is gelegen in de nabijheid van dagelijkse voorzieningen. Op het dak van het achterhuis liggen zonthermische panelen (oost- west) met een boiler van 2.000 liter. 
 
 Naast de riante woonoppervlakte van de woning treft u ook nog een garage en een prachtig bijgebouw met paardenstallen aan. 
 
 Met andere woorden, een woning waar u fantastisch kunt leven midden in het centrum met de voorzieningen om de hoek en het gevoel of u in het buitengebied woonachtig bent. 
 
 Stap binnen in deze prachtige woning via de entree aan de voorzijde van de woning en laat u verrassen door de unieke en charmante indeling. 
 
 INDELING VOORHUIS
 Begane grond: 
 Via het sfeervolle, overdekte voorportaal wordt u na binnenkomst verwelkomt in de hal waar u meteen de karakteristieke uitstraling ervaart door het prachtige houtwerk en de glas in lood ramen in de voordeur. De hal geeft voldoende ruimte voor de garderobe en biedt toegang tot de woonkamer en de voorkamer. Verder treft u de trapopgang naar de eerste verdieping aan. Onder deze trap bevindt zich de toegang tot de kelder, die de gehele ruimte onder de voorkamer beslaat. De kelder is hoog genoeg om rechtop te staan.
 
 De voorkamer is momenteel in gebruik als chill-ruimte. Deze ruimte is afgewerkt met een laminaatvloer, 2 diepe bergkasten en een prachtige schouw. Grenzend aan deze ruimte bereikt u de hal die toegang geeft tot de multifunctionele ruimte. Deze is voorzien van 2 vaste kasten. Via een buitendeur komt u uit op de binnenplaats. 
 
 De sfeervolle woonkamer straalt door de rustieke, massief eiken houten vloer en de karakteristieke houten gebinten warmte en gezelligheid uit. De ruimte geniet voldoende daglicht door diverse raampartijen en een prachtige authentieke erker met origineel werkend rolluik. De hoge plafonds met sierlijsten, authentieke radiatoren maken het tot een prachtig, sfeervol geheel. De woonkamer biedt voldoende ruimte voor een eethoek en een zitgedeelte. 
 
 De woonkeuken heeft uitzicht op de binnenplaats welke u middels tuindeuren bereikt. Het betreft een hoekopgestelde keukeninrichting, voorzien van een gasfornuis (elektra voorbereid), vaatwasser, koelkast, afzuigkap en een combi-oven. De keuken biedt toegang tot de woonkamer, binnenplaats en de bijkeuken/achterhuis. De gehele keuken is voorzien van vloerverwarming.
 
 De bijkeuken is voorzien van de witgoedaansluitingen en een uitstortbak. Toegang tot het toilet met vloerverwarming en hangcloset. 
 
 1e verdieping
 U bereikt de bovenverdieping via de trap in de hal. De 1e overloop geeft toegang tot 2 slaapkamers en een kleinere kamer, een 2e, kleinere overloop, geeft toegang tot nog eens 2 slaapkamers en een riante badkamer.
 
 De slaapkamers zijn ruim van formaat en keurig afgewerkt. De eerste verdieping is geheel voorzien van een keurige laminaatvloer. 
 
 De luxe badkamer is in 2019 geheel vernieuwd. De badkamer is modern met daarin verwerkt authentieke elementen. U treft een zeer ruime inloopdouche met regen- en handdouche aan, prachtig ligbad van het merk Cleopatra met whirlpool, een waskom met meubel, toilet, designradiator en vloerverwarming. Twee bovenramen zorgen voor natuurlijke ventilatie en extra lichtinval.
 
 2e verdieping 
 De bergzolder is met een vlizotrap te bereiken via de tweede overloop. Het betreft een riante bergzolder, welke hoog genoeg is om op te lopen. 
 
 INDELING ACHTERHUIS
 Begane grond
 Via de keuken in het voorhuis bereikt u het achterhuis via de bijkeuken, de werkkamer en vervolgens de garage. De werkkamer is uitgerust met een eiken houten vloer en voorziet in veel daglicht. Tevens is er een archiefruimte aanwezig. 
 
 Garage/werkplaats:
 De garage is zeer ruim en voorzien van twee overheaddeuren, op afstand te bedienen inclusief een veiligheidssensor. In de garage treft u een boiler en krachtstroom aan. De ruime garage biedt voldoende ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s of het uitvoeren van een aan huis gebonden beroep of hobby. Geïntegreerd in de garage is de werkplaats/hobbyruimte gelegen. Ook vanuit deze garage is er via een trap aan de achterzijde toegang tot de bovengelegen multifunctionele ruimte. Hier kijkt u uit over het perceel en het groen. 
 
 1e verdieping 
 Links van de bijkeuken kunt u via de trap de multifunctionele ruimte en een 5e, zeer riante slaapkamer bereiken. 
 
 Multifunctionele ruimte
 De multifunctionele ruimte is zeer riant en voor meerdere doeleinden geschikt. Denkt u hierbij aan een thuisbioscoop, een ruimte vragende hobby of een uit te voeren beroep aan huis. 
 
 Bijgebouw/paardenstal:
 Het riante bijgebouw is ingericht met 6 luxe RVS-paardenboxen. Aan de voorzijde van het bijgebouw is een takel aanwezig voor het verplaatsen van grote balen hooi. De stal is geheel bestraat en in het midden en rondom voorzien van een afvoer. Er is plek voor de wekelijkse hooiopslag en er bevindt zich een wasplaats met eigen geiser (gas). Vanuit de stal is een kunststof omheining aanwezig waardoor de paarden veilig naar de weidegang of de rijbaan kunnen gaan. 
 
 Op de stal is nog een hooizolder aanwezig voor de jaarlijkse hooiopslag. Er is plek voor 24 grote balen hooi. Verkoper hecht er waarde aan te melden dat er via hem voldoende hooi verkrijgbaar is voor de paarden van de nieuwe eigenaar. 
 
 Achter de stal is er een rijbaan gelegen met een afmeting van 20 x 40 meter. Deze behoeft minimaal onderhoud en is voorzien van een sproei-installatie. De weidegang is qua sproeimogelijkheid apart te bedienen. Achter de rijbaan is de omheinde wei gelegen. Daarnaast is optioneel ongeveer een halve hectare weiland te huur. Meer info hierover bij de makelaar. 
 
 Tuin:
 De voortuin van deze woning is keurig aangelegd met volwassen beplanting, waaronder een 600 jaar oude olijfboom langs de oprit, en een verhard pad naar de voordeur. Middels de oprit met grind bereikt u het achtergelegen perceel. De oprit loopt door tot en met de paardenstal, ideaal met de paardentrailer. Verder is naast de stal een prachtig prieeltje met een rieten kap aanwezig, hier kunt u heerlijk beschut zitten met uitzicht op de tuin, rijbaan en weide. 
 
 BIJZONDERHEDEN:
 - Midden in het centrum, zeer royaal perceel.
 - Dubbele garage met overheaddeuren. 
 - 5 royale slaapkamers met luxe dakkapellen. 
 - Moderne badkamer. 
 - Riant bijgebouw met 6 luxe paardenboxen.
 - Royale rijbak met sproei installatie en weidegang. 
 - De woning biedt nog veel potentie
 
 MOGELIJKHEID TWEEDE WONING:
 Vast aan deze woning (Grotestraat 11 Beers) is een kleinere woning gesitueerd. Die woning (Grotestraat 9a Beers) heeft een woonoppervlak van circa 94 m2 en heeft altijd gefungeerd als bijwoning (senioren-/mantelzorgwoning). De woningen hebben, behalve een eigen toegang, ook een interne verbinding met elkaar. En de patio van de kleine woning vormt één geheel met de “binnenplaats” van de grotere woning. De woning Grotestraat 9a Beers heeft wel een geheel eigen woonbestemming en ook eigen (nuts)voorzieningen. Binnenkort komt ook deze woning in de verkoop. Als beide woningen tezamen gekocht worden ontstaat op deze prachtige en centraal gelegen locatie een zeer multifunctioneel vrijstaand gebouw. 
 
 Kandidaten met belangstelling voor woningdelen (in de vorm van bijvoorbeeld mantelzorg, begeleid wonen of kantoor/praktijk aan huis) kunnen nu al contact opnemen met de makelaar voor nadere informatie.
 
 Beers
 Beers, een pittoresk dorpje gelegen in het prachtige Land van Cuijk, betovert bezoekers met zijn charmante karakter en landelijke schoonheid. 
 
 Het hart van Beers wordt gevormd door smalle straatjes, omzoomd door historische gebouwen die de tand des tijds hebben doorstaan. Het dorp ademt een warme sfeer, waarbij elke steen en elk huis een verhaal vertelt. De authentieke architectuur weerspiegelt de traditionele stijl van de streek en nodigt uit tot een ontspannen wandeling door de kronkelende straten. 
 
 Op korte afstanden vindt u onder andere diverse sportgelegenheden, café, restaurant, een basisschool, de Kraaijenbergse Plassen met recreatiestranden, jachthaven, het gilde, natuurgebied St. Jansberg en de Mooker heide.
 Dichtbij de 73, A77 en de A50.
 
 Kortom, Bent u op zoek naar een prachtige karakteristieke woning welke is gelegen op een prachtige locatie, maar toch vlak bij het centrum van Beers en Cuijk met al hun voorzieningen? Neem dan contact op met ons kantoor, onze makelaars nodigen u graag uit voor een bezichtiging!

Kenmerken

Woonoppervlakte
312
Perceeloppervlakte
2399
Inhoud
1535
Bouwjaar
1916
Extra ruimte
97
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dakisolatie, Vloerisolatie, Grotendeels dubbelglas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
1
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413-243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object