Plan bezichtigingBel makelaar

Schagerweg 52

Beschikbaar
Excellent
Schagerbrug
€ 635.000 k.k.
977
 m²
235
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Een prachtig pand aan de Schagerweg, een stukje van de weg af. Een pand waar elke voorbijganger z'n hoofd voor omdraait. Trots kunt u zijn als u hier mag wonen. 
 De woning is in 1870 gebouwd als burgemeesterswoning, na circa 20 jaar ging het waterschap erin. Vele boeren kwamen langs om hier de waterschapslasten te betalen. De kluis van het waterschap is nog steeds in tact.
 
 Kom binnen 
 Hoge plafonds en sierlijsten, erg kenmerkend voor een woning als deze. Aan de voorzijde van de woning is de riante woonkamer voorzien van houtkachel en veel ramen. Hierdoor is er veel natuurlijk lichtinval. Via de openslaande deuren kunt u de tuin in lopen aan de oostzijde van de woning. Achter de woonkamer treft u een keuken uit de jaren '90 en een toegang tot de achtertuin. Er loopt een lange hal van voor tot achter de woning. De hal geeft toegang tot de woonkamer, het kantoor, een slaapkamer, de trapopgang en de bijkeuken. Vanuit de bijkeuken loopt u de tuin in en u kunt de kluis bereiken. Op de verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers en een badkamer.
 De woning is in de jaren '90 grondig aangepakt. Daarna is in 2000 het dak deels geïsoleerd, in 2013 zijn de cv-leidingen vervangen voor koperen buizen en in 2018 is er voor het laatst rondom geschilderd.
 
 Buiten
 Vier deuren aan elke zijde van de woning brengt u naar buiten. Achter de woning aan de zuidkant ligt een heerlijk terras. Beschut en in de zon. Een 2e terras ls gerealiseerd op het zuidoosten. U kunt als het ware met de zon mee verhuizen. Een fijn gazon voor vertier, prachtige bomen voor de schaduw en een schuur voor hobby en/of opslag. 
 
 Omgeving
 De Schagerweg ligt in het gezellige en actieve dorp Schagerbrug. Ook wel de 'voorstad' van Schagen genoemd. Dichtbij het strand van Callantsoog en op vijf minuten afstand van het centrum van Schagen. Oftewel een landelijke woonomgeving, dichtbij het strand en het centrum. 
 Ook nog eens op korte afstand van de kinderboerderij, bassischool, kinderopvang, sportvelden en de dagelijkse boodschappen.
 
 Bestemming
 Een riant kantoor aan huis. Het kantoor waar de bestuursleden van het waterschap vergaderden, waar flink gerookt werd (vandaar de grote afzuiging) en besluiten werden genomen. 
 Nu een perfecte ruimte voor weer een kantoor of praktijkruimte aan huis. 
 Volgens het bestemmingsplan is het toegestaan om een b&b aan huis te hebben. Achter het kantoor zit een slaapkamer en daarachter een bijkeuken (voormalige badkamer) aansluitingen liggen er. Geen b&b maar de woning splitsen behoort ook tot de mogelijkheden. Met vergunning kunnen bestaande panden met een woonbestemming gesplitst worden zodat een extra zelfstandige woning ontstaat. Belangrijke voorwaarden zijn dat de woningen een gebruiksoppervlakte
 dienen te hebben van ten minste 35 m² en er moet voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein zijn. Tevens biedt het parapluplan de mogelijkheid om via een binnenplanse afwijking een extra onzelfstandige woonruimte toe te voegen. De onzelfstandige woonruimte dient een gebruiksoppervlakte te hebben van minimaal 12 m².
 
 Bijzonderheden
 - riant kantoor aan huis
 - conform bestemmingsplan verschillende mogelijkheden voor b&b en splitsing van de woning
 - glasvezel aanwezig
 - een kluis van maar liefst 17 m²
 - verschillende terrasjes rondom de woning
 - eigen oprit met ruimte voor drie auto's
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
235
Perceeloppervlakte
977
Inhoud
1012
Bouwjaar
1870
Extra ruimte
26
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Beschutte ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object