Plan bezichtigingBel makelaar

Martinus Nijhoffstraat 1

Beschikbaar
Excellent
Dongen
€ 585.000 k.k.
1774
 m²
539
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Leuk project op ideale locatie met de mogelijkheid tot het realiseren van in totaal 3 woningen!



Zoek jij een uitdaging in de zin van nieuwbouw of verbouw?



Op deze centraal gesitueerde locatie aan de Martinus Nijhoffstraat te Dongen heb je hier de mogelijkheid om jouw wensen waar te maken. Op het perceel van 1.774m2 mogen, na wijziging van het bestemmingsplan, maximaal 3 woningen aanwezig zijn, een in de boerderij, een in de aanbouw/staldeel en een in de schuur.



Het op het perceel aanwezige gebouw, zijnde een voormalige boerderij, betreft een Rijksmonument. Het is van groot belang dat de boerderij wordt behouden en zal worden gerestaureerd. De restauratie dient minimaal gelijktijdig op te lopen met de nieuwbouw van de andere woningen. In het kader van de te doorlopen planologische procedure zal de gemeente met de toekomstige eigenaar hieromtrent bindende afspraken maken. De gemeente heeft hieromtrent een positief advies afgegeven. Wel dient de bestemmingsplan procedure nog doorlopen te worden.



Het betreft hier een Rijksmonument. Hierdoor zijn er subsidiegelden beschikbaar vanuit de Rijksdienst Cultureel Erfgoed.



Ga jij de uitdaging aan en realiseer jij je eigen droomwoning op deze fijne locatie?

Wij zijn enthousiast over de te realiseren plannen en informeren je graag verder over de mogelijkheden.



Maatvoering, plattegronden en indeling zijn gebaseerd op de bestaande plattegronden en geven een beeld van wat voorheen aanwezig was en nu nog deels aanwezig is. 



Dongen en omgeving



De gemeente Dongen ligt midden in het hart van het Bourgondische Hart van Brabant. Steden als Tilburg, Breda, ’s-Hertogenbosch en Oosterhout liggen vlakbij. Op zo’n 7 kilometer afstand vind je de Efteling en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Ook dicht bij zijn de Biesbosch en de vestingsteden Geertruidenberg en Heusden. De gemeente telt 27.252 inwoners (31 januari 2023, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 29,73 km² (waarvan 0,38 km² water).



Dongen is een middelgrote gemeente in Midden-Brabant, langs de rivier de Donge met de hoofdplaats Dongen en de kernen ‘s Gravenmoer, Dongense Vaart en ‘s-Gravenmoerse Vaart, alsmede Klein-Dongen. De huidige gemeente is ontstaan op 1 januari 1997 door een samengaan van de voormalige gemeenten Dongen en ‘s Gravenmoer.



In de gemeente zijn alle benodigde voorzieningen aanwezig, allen op korte afstand van de Martinus Nijhoffstraat gesitueerd. Zo zijn het centrum met de nodige winkels, (basis)scholen, diverse sportaccommodaties en diverse parkjes met speelvoorzieningen op loop- dan wel fietsafstand gelegen.

Kenmerken

Woonoppervlakte
539
Perceeloppervlakte
1774
Inhoud
2034
Bouwjaar
1800
Extra ruimte
9
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
2
Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Geen verwarming
Warm water
Geen
Garage
Geen garage
Schuur
Ligging
Aan rustige weg, In woonwijk
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object