NL | EN

Huis kopen

Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van een vrijstaande woning? Als koper van een woonboerderij, villa of andere vrijstaande woning in een landelijke omgeving wilt u gedegen te werk gaan. Zorg daarom dat u goed voorbereid bent. Schrijf u bijvoorbeeld in als zoeker en ontvang gratis de belangrijkste tips bij aankoop van een woning.

Welke vrijstaande woningen hebben wij te koop?

Wilt u weten welke huizen wij te koop aanbieden? Bekijk de vrijstaande woonboerderijen, landhuizen en kavels die wij momenteel te koop aanbieden hier. U kunt uitgebreid zoeken op paardenobjecten, kavels, woonboerderijen, woonoppervlak, aantal slaapkamers, perceelsoppervlakte, etc. Wilt u automatisch op de hoogte blijven van het nieuwste aanbod? Maak dan een zoekprofiel aan. We sturen u als extraatje de beste tips van onze makelaars bij aankoop van een woning.

Checklist bij een bezichtiging

Stel, u heeft een leuk huis te koop zien staan en wilt dat binnenkort gaan bezichtigen. Neem dan een checklist mee tijdens de bezichtiging van uw vrijstaande droomwoning. U weet dan beter waar u op moet letten en heeft een handig naslagwerk.

Bekijk de checklist ›

De aankoop van een woning vereist grondig onderzoek

Kunt u wel wat extra hulp gebruiken bij het kopen van een woning? Maak dan eens vrijblijvend een afspraak met een aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar behartigt alleen uw belang en zorgt ervoor dat de aankoop van uw huis een doordachte keuze wordt. Onze makelaars hebben veel ervaring en kennis van wonen in het buitengebied. Dat is nodig om alle zaken in beeld te krijgen. Er gelden hier immers andere regels en wetten dan bij een reguliere woonomgeving. Denk aan de Wet Geurhinder en Veehouderij, Wet Informatie-uitwisseling (WION), etc.

vrijstaand huis in bos

Een makelaar met kennis van landelijk wonen

De makelaar van Buitenstate zorgt er voor dat u de juiste informatie krijgt, kent de locaties en weet als geen ander of er werkelijk sprake is van rust en ruimte. Met specifieke kennis van zaken wordt een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de bijzonderheden van kopen in het buitengebied. En daarnaast worden alle aspecten onderzocht die bij een regulier huis aan de orde komen zoals: bouwkundige staat, kadastrale gegevens, erfdienstbaarheden, etc.. Als koper van een Buitenstate weet u dan zeker dat u over de juiste informatie beschikt van de te koop staande woning. Dat ondersteunt u bij het nemen van een belangrijke beslissing. We leggen graag uit wat we als aankoopmakelaar voor u kunnen doen en komen graag bij u langs.

Een aankoopmakelaar bespaart geld

Wat zijn de financiële afspraken die u met de aankoopmakelaar maakt? Vaak rekent een aankoopmakelaar een percentage over het verschil tussen de vraagprijs en de koopsom. Door de goede onderhandelingstechniek van uw aankoopmakelaar kost een dergelijke dienst u dus eigenlijk niets. Sterker nog: het levert u zelfs geld op!

Geheel vrijblijvend: plan gelijk een afspraak in ›

Vind uw Buitenstate Makelaar

Wilt u meer weten over onze dienstverlening bij het kopen van een woning? Klik daarom hier voor de dichtstbijzijnde makelaar. Graag komen we bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.

Tip: denk ook aan uw verzekeringen

Met het kopen van een huis loopt u ook een aantal financiële risico’s. Gelukkig kunt u zich hiertegen verzekeren. Sommige verzekeringen zijn zelfs verplicht als u een hypotheek afsluit zoals een overlijdensrisicoverzekering. Deze keert een bedrag uit aan uw partner of nabestaanden als u komt te overlijden. Drie andere belangrijke verzekeringen zijn de opstalverzekering, de inboedelverzekering en de woonlastenverzekering. Met de opstalverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw huis. De inboedelverzekering dekt schade aan uw spullen veroorzaakt door bijvoorbeeld inbraak of diefstal. En de woonlastenverzekering keert uit als u inkomsten verliest door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Lees alles over verzekeringen bij de aanschaf van een woning.

Hieronder een korte samenvatting van verzekeringen waar je op moet letten:

  • Woonlastenverzekering - De woonlastenverzekering keert uit als je inkomsten verliest door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Met deze verzekering kun je voor een bepaalde tijd de maandelijkse hypotheeklasten, of een deel daarvan, betalen.
  • Inboedelverzekering - De waarde van de spullen die je in huis hebt staan, is bij elkaar opgeteld vaak meer dan je denkt. De inboedelverzekering dekt schade aan je spullen veroorzaakt door bijvoorbeeld water, brand, inbraak of diefstal.
  • Opstalverzekering - Met de opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan je huis. Dit kan schade zijn die is veroorzaakt door storm, brand of inbraak. Vaak moet je deze verzekering verplicht afsluiten als je een hypotheek afsluit.
  • Overlijdensrisicoverzekering - De overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit aan je partner of nabestaanden wanneer je komt te overlijden. Als je een hypotheek aanvraagt bij de bank dan ben je vaak verplicht deze verzekering af te sluiten.

 

Over Buitenstate Makelaars

Buitenstate Makelaars is een samenwerking tussen een klein aantal betrokken NVM makelaars. Ze zijn allen gespecialiseerd in de bemiddeling bij aankoop van vrijstaande woningen in het buitengebied. U kunt hierbij denken aan de aankoop van een woonboerderij, het kopen van een landhuis, of de koop van een boerderij die beschikbaar komt voor particulieren om in te wonen. Omdat deze huizen vaak in een landelijke omgeving staan, dichtbij het agrarisch gebied, zijn er vaak vele wetten en regels afkomstig uit de agrarische sector van toepassing. Onze makelaars kennen deze bepalingen en mogelijkheden als geen ander.

Dus wilt u kopen en wonen in een landelijke omgeving? Vraag dan een Buitenstate Makelaar naar zijn of haar toegevoegde waarde. We helpen u graag.

Vrijblijvend advies?

Zoek de dichtsbijzijnde Buitenstate Makelaar

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding