NL | EN

Thema: paardenobjecten

Nederland staat vol met paardenobjecten

Uit het verslag ‘Nederland Paardenland’ van de KNHS ( Koninklijke Nederlandse Hippische Sportvereniging) blijkt dat Nederland een paardenminnend land is. In ons kikkerlandje zijn maar liefst 500.000 ruiters actief en de telling van de edele viervoeters staat op zo’n 450.000 paarden. Geen wonder dat onze makelaars van Buitenstate veel vraag krijgen naar paardenobjecten. En gelukkig zijn er ook voldoende woonboerderijen en landhuizen waarbij een paardenhouderij, compleet met rijbak, paardenstallen en andere hippische faciliteiten heel goed mogelijk is.

paardje in de wei

foto: Joost Ooijman

Wat maakt het houden van paarden toch zo populair?

De internationale successen op bijvoorbeeld de Olympische Spelen hebben zeker bijgedragen aan de populariteit van de paardenhouderij in Nederland. Evenals de enthousiaste en bevlogen ruiters zoals Anky van Grunsven (wie kent haar niet?) en Jeroen Dubbeldam. Maar ook door het organiseren van vele hippische evenementen zoals Indoor Brabant, Military Boekelo en vele polo wedstrijden zorgen we dat paardensport interessant blijft in heel Nederland.

De rust en de ruimte….

En ook als u niet zo’n wedstrijdsporter bent kunt u genieten van paarden. Vele hobbyruiters zweren bij een buitenrit door het bos. En de echte 'trillseekers' gaan nog een stapje verder: in galop langs de vloedlijn van een van de lange kusten die ons landje kent.

De rust en de ruimte die u dan voelt draagt zeker bij aan de populariteit van de paardensport.

foto paard in zee

foto: pixabay

Buitenstate: meer dan 150 paardenobjecten

Deze zelfde rust en ruimte ervaren ook onze klanten die in een Buitenstate wonen. Een Buitensate is veelal een vrijstaande woning, op een royaal perceel buiten de bebouwde kom waar de stilte van de natuur overheerst.

En gelukkig hebben we daar ook voldoende van. Gemiddeld hebben onze  makelaars gezamenlijk zo’n 150 woonboerderijen te koop met faciliteiten voor paarden. Sommige daarvan zijn al compleet ingericht met rijbak, paardenstallen en andere hippische faciliteiten. En een ander deel is door de ligging en opstallen uitermate geschikt om met enkele aanpassingen door te groeien tot een volwaardige manege of professioneel paardenobject.

Deze website is daarin uniek voor u als zoeker: door de handige filters voor verschillende voorzieningen zoals paardenboxen, rijbanen (binnen en buiten) en een longeercirkel kunt u gelijk filteren naar huizen die aan uw paardenwensen voldoen. Uiteraard houden we u via ons zoeksysteem ook vrijblijvend op de hoogte van het nieuwste aanbod. Schrijf u dan bijvoorbeeld in als zoeker.

 

paarden stal

foto: pixabay

Bent u benieuwd naar deze bijzondere woonboerderijen, professioneel paardenbedrijf of landelijk gelegen woningen met paardenfaciliteiten? Bekijk dan gerust eens ons aanbod hierin.

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding