Plan bezichtigingBel makelaar

Damkensvoetpad 1

Beschikbaar
Excellent
Starnmeer
Op aanvraag
37050
 m²
160
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Op een terp in de Starnmeer staat deze met pannen gedekte stolpboerderij. De brede oprijlaan met sierhekwerk, de kleurrijke bloemenpracht in de voortuin en de houten luiken voor de ramen vormen het visitekaartje voor de entree naar één van de eerste boerderijen na de drooglegging van de Starnmeer in het jaar 1643.
 In dit stukje natuur heerst rust en stilte. 
 Optimaal genieten kan hier op uw eigen eiland, uitkijkend over de langgerekte weilanden. De perfecte plek om helemaal tot uzelf te komen door de ruimte en omliggende natuur.
 
 Dit object is uitermate geschikt voor paardenliefhebbers door de aanwezige paardenboxen (6 stuks), een rijbak, paddock en veel grasland. 
 Verder treft u op het perceel onder andere nog een kapschuur, garage en berging.
 
 De Starnmeer is onderdeel van de gemeente Graft-De Rijp en landelijk middelpunt van de driehoek Alkmaar, Zaanstad en Purmerend. Een hoofdzakelijk agrarisch leefgebied voor mens en dier met, aan de noordelijke rand, het Noordhollandsch Kanaal als waterverbinding tussen het Alkmaardermeer en Amsterdam.
 
 Kom binnen 
 In de jaren '60 is de voorzijde van de boerderij uitgebouwd met een woonkeuken. Deze keuken is vernieuwd in 2018. Een heerlijke ruimte om de dag te beginnen met uitzicht op uw voortuin en het landschap. De woonkamer is in 2018 goed geïsoleerd door middel van dubbelglas, vloer- en wandisolatie. De authenticiteit van de boerderij voelt u hier nog goed door de balken op het plafond en een bedstede (nu in gebruik als kast). Vanuit de keuken loopt u langs de badkamer, door de bijkeuken, slaapkamer en opslag richting de stallen. Op de verdieping treft u nog twee slaapkamers en de zolder. De zolder kan nog volledig naar eigen wensen worden verbouwd. Er is ook nog een riante kelder aanwezig. In de jaren '70 is de achterzijde van de boerderij uitgebreid met een staldeel. In 2012 is deze verbouwd tot paardenstal. Deze is voorzien van een vorstvrij circulatiesysteem. Medio 2023 is op de stal een nieuw geïsoleerd dak gekomen. De paardenstal heeft vijf grote boxen. Het zijn vier boxen van 3,90 x 3 m. en een box van 4,05 x 2,75 m. De voorwanden van de stallen zijn te openen zodat er machinaal uitgemest kan worden. Er is nog ca. 300 m² aan onbebouwde ruimte in het vierkant. Hier liggen nog veel mogelijkheden voor uitbreiding en verbouwing.
 
 Buiten
 Aan de achterzijde van de boerderij staat een houten garage (recentelijk voorzien van een nieuw dak) en een stenen schuur, voorheen in gebruik als stalruimte met hooizolder, nu een perfecte berging. Verder staat er nog een hoge kapschuur met een zesde paardenstal. Tegen de westgevel van de boerderij stond een aanbouw van 15 x 4 m. deze is recent gesloopt, maar de palen staan er nog, dus er kan zo weer een nieuwe aanbouw geplaatst worden. Aan de westkant ligt een gedraineerde en verlichte rijbak van 16 x 34 m. Er is een paddock met gras van ± 30 x 60 m. en veel grasland voor de paarden zodat ze fijn buiten kunnen lopen. Het land is gedraineerd waardoor het altijd droog is.
 
 Ligging
 Op 5 minuten afstand bent u in het dorp Wormerveer of Graft-De Rijp, hier treft u diverse voorzieningen en gezellige horeca. Zoekt u liever de stad op? Amsterdam, Alkmaar en Hoorn zijn binnen 15 minuten te bereiken.
 Op deze plek geeft u zich over aan de mentale weldaad van een landelijke omgeving, terwijl u óók de stedelijke inspiratie voor het grijpen heeft.
 
 Kenmerken
 Perceeloppervlakte: 37.050 m²
 Inhoud: 1.720 m³
 Woonoppervlakte: 160 m²
 Onbebouwde meters: ca. 300 m²
 Kapschuur: 90 m²
 Schuur en garage: 100 m²
 Bouwjaar: 1660
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
160
Perceeloppervlakte
37050
Inhoud
1720
Bouwjaar
1660
Extra ruimte
303
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Muurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand hout
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
6
Rijbaan
Buiten
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object