Plan bezichtigingBel makelaar

Neereind 37

Verkocht
Excellent
Schalkwijk
Op aanvraag
230415
 m²
279
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Schalkwijk is een van de mooiste dorpjes van Nederland, op slechts 20 minuten van het centrum van Utrecht. Gelegen in de gemeente Houten, in het buitengebied “het Eiland van Schalkwijk” onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Met prachtige forten en natuurgebieden. Aan het einde van de doodlopende weg Neereind ligt een robuuste boerderij. Hier wordt je overvallen door rust, prachtige vergezichten. Wij bieden deze flinke boerderij met zomerhuis en totaal 23 hectare (230.000 m2) in onderdelen of totaal te koop aan.

Een boerderij met heel veel mogelijkheden!

Naast de boerderij met zomerhuis en stallen bieden vooral aan een erg gave plek aan!De boerderij is een mooi plaatje om te zien, een dwarshuisboerderij oorspronkelijk gebouwd in 1886 op een stevige ondergrond. De boerderij staat namelijk nog recht in de muren, tuurlijk het is geen nieuwbouw maar bouwkundig is er niet veel loos. Het energielabel is G, van nog Goed casco en van Geen isolatie, deze slag moet nog gemaakt worden. De boerderij is nog oorspronkelijk, heeft nog een klassieke indeling, met mooie royale gangen, kamers met hoge plafonds, en mooie oorspronkelijke detaillering.

De huisstal heeft betonnen staanders en liggers en een stenen zolder brandzolder, hoog stevig genoeg voor een nieuwe indeling, misschien wel met verschillende wooneenheden / of zorgkamers?Wat de keuze ook gaat worden de plek verdient ieder geval weer een mooie invulling, het is wellicht een van de mooiste polders van Utrecht, rust en ruimte en toch erg centraal in Nederland, met alle voorziening op korte afstand.

Naast het hoofdgebouw de dwarshuis boerderij staat er nog een zomerhuis (Neereind 39) op het perceel. Dit zomerhuis wordt aangeboden inclusief de huurders die daar al jaren wonen. Zij huren voor een bedrag van ongeveer € 1.000,-- per maand exclusief Gas Water en Licht.

Achter de boerderij staat een ligboxenstal met een plek voor 60 grote melkkoeien, het dak is vernieuwd en voorzien van asbestvrije golfplaten dak. De stal heeft houten spanten en voor in de stal een melkstal en een tanklokaal, met melktank. De stal heeft mestkelders.

Naast de stal staat nog een open opslagruimte, ook hiervan is het golfplaten dak vernieuwd en asbestvrij.

Achter op het ruim verharde erf staat nog een betonnen mestsilo.

Totaal is de perceel oppervlakte 230.415 m2. De boerderij wordt ook in onderdelen / verschillende kavels aangeboden.

Het perceel heeft een agrarische bestemming en het betreft een gemeentelijke monument.

Het erfperceel met dwarshuisboerderij met huisstal, ligboxenstal, opslagschuur en mestsilo en direct omliggende grond is groot circa 15.000 m2.

Het zomerhuis met tuin en ondergrond is een aparte kavel en is circa 500 m2

De direct aan het zomerhuis grenzende schuur waarvan een deel is ingestort, een losse schuur en een paardrijbak is groot circa 12.500 m2.

De overige huiskavel perceel kadastraal nummer 2252 is groot 13.62.00 ha (136.200 m2).

Over het Inundatie kanaal ligt nog een perceel welke via een brug te bereiken is, dit perceel heeft ook een ontsluiting aan de Waalseweg. Dit perceel heeft de kadastrale nummers 213, 215 en 217 en een totale oppervlakte van 4,2920 hectare (42.920 m2)

Dan is er nog een perceel met een ontsluiting middels een recht van weg door de voorliggende boomgaard. Dit perceel heeft het kadastrale nummer 238 en is groot 2.2325 hectare (22.325 m2).

Alle percelen betreffen goede rivierklei, grond geschikt voor grasland, maar ook voor andere gewassen, boomgaard. Zeer vruchtbare grond.

Door de ligging en de flinke oppervlakte van het percelen, de functionele schuren zijn er vele gebruiksdoeleinden, we noemen er een aantal:

- Jongveeopfokbedrijf / melkveehouderij / vleesvee / schapen etc.

- Paarden: Hippisch centrum Neereind !

- Meervoudige bewoning

- Herontwikkeling naar een bouwkavel (bijna 1000 sloopmeters)

- Zorgboerderij

- Kantoorboerderij

- Woongroep: Familie/vrienden die met meerdere (generaties) op één erf willen gaan wonen

- Vergader / Leisure boerderij

- Horeca

- (Boeren)camping

- Natuurlijk ook Bed and Breakfast (met liefde)

- Locatie voor Tiny houses

- Voedselbos

- Combinatie van bovengenoemde opties

- Het beste idee is waarschijnlijk nog niet genoemdWij willen wel duidelijk benadrukken dat veel van deze goede ideeën op deze plek een bestemmingsplanwijziging vereisen. Een dergelijke procedure neemt veel tijd in beslag.

Verkopers geven een voorkeur aan verkoop zonder voorbehoud bestemmingsplanwijziging.Verkopers houden zich ook een recht van gunning voor, indien het erfperceel A separaat wordt gegund van Kavel B, C en D wordt er een recht van weg gevestigd voor de ontsluiting van deze kavels percelen over de bestaande inrit.Wie gaan op deze gouden plek hun dromen in realiteit brengen!

Kenmerken

Woonoppervlakte
279
Perceeloppervlakte
230415
Inhoud
1412
Bouwjaar
1886
Extra ruimte
20
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaars (0182-383038) voor meer informatie over dit object