Buitenstate.nl
Paardenobjecten

Nederland staat vol paardenobjecten

Uit het verslag ‘Nederland Paardenland’ van de KNHS ( Koninklijke Nederlandse Hippische Sportvereniging) blijkt dat Nederland een paardenminnend land is. In ons kikkerlandje zijn maar liefst 500.000ruiters actief en de telling van de edele viervoeters staat op zo’n 450.000paarden.

Geen wonder dat onze makelaars van Buitenstate veel vraag krijgen naar paardenobjecten. En gelukkig zijn er ook voldoende woonboerderijen en landhuizen waarbij een paardenhouderij, compleet met rijbak, paardenstallen en andere hippische faciliteiten heel goed mogelijk is.

foto: Joost Ooijman

Wat maakt het houden van paarden toch zo populair?

De internationale successen op bijvoorbeeld de Olympische Spelen hebben zeker bijgedragen aan de populariteit van de paardenhouderij in Nederland. Evenals de enthousiaste en bevlogen ruiters zoals Anky van Grunsven en Jeroen Dubbeldam.

Maar ook door het organiseren van vele hippische evenementen zoals Indoor Brabant, Military Boekelo en vele polo wedstrijden zorgen we dat paardensport interessant blijft in heel Nederland.

Met je paard in galop langs de vloedlijn

En ook als je niet zo’n wedstrijdsporter bent kun je genieten van paarden. Vele hobbyruiters zweren bij een buitenrit door het bos. En de echte 'trillseekers' gaan nog een stapje verder: in galop langs de een van de vele vloedlijnen die ons landje kent.

Het gevoel van onmetelijkheid, de elementen en de ruimte die je dan voelt, draagt bij aan de populariteit van de paardensport.

Foto: Pixabay

Buitenstate: meer dan 150 paardenobjecten

Deze zelfde rust en ruimte ervaren ook onze klanten die in een Buitenstate wonen. Een Buitensate is een vrijstaande woning, op een royaal perceel buiten de bebouwde kom. Daar waar de stilte van de natuur overheerst…

En gelukkig hebben we daar voldoende van in ons assortiment. Gemiddeld hebben onze makelaars samen zo’n 150 woonboerderijen te koop met faciliteiten voor paarden. Sommige daarvan zijn al compleet ingericht met rijbak, paardenstallen en andere hippische faciliteiten.

En een ander deel is door de ligging en opstallen uitermate geschikt om met enkele aanpassingen door te groeien tot een volwaardige manege of professioneel paardenobject.

Zoekfilters voor paardenvoorzieningen

Deze website is uniek voor zoekers als jij: door de handige filters voor verschillende voorzieningen zoals:

  • - paardenboxen
  • - rijbanen (binnen en buiten) en een longeercirkel

Zo kun je gelijk filteren naar huizen die aan jouw paardenwensen voldoen. Uiteraard houden we je via ons zoeksysteem ook vrijblijvend op de hoogte van het nieuwste aanbod per email. Schrijf je daarom - zonder kosten -  in als zoeker.

foto: pixabay

Ben je benieuwd naar ons aanbod van bijzondere woonboerderijen, professionele paardenbedrijven of andere landelijk gelegen woningen met paardenfaciliteiten? Bekijk dan gerust eens ons aanbod hierin.