Plan bezichtigingBel makelaar

Brede Hoolstraat 13

Beschikbaar
Excellent
Reijmerstok
€ 1.250.000 k.k.
1285
 m²
493
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Altijd al in een oud schoolgebouw willen wonen (en werken)? Dan is dit uw kans!
Midden in het heuvelland met mooi landelijk uitzicht bieden wij dit fraai gerenoveerd vrijstaand schoolgebouw aan met multifunctionele gebruiksmogelijkheden zoals wonen in combinatie met werken en /of verhuur van de reeds aanwezige vakantieappartementen met eigen ingang, tuin en parkeerplaats.

Dit unieke object leent zich ook bij uitstek voor de galeriehouder of de ruimtezoeker!

Het schoolgebouw is vanaf 2018 grondig gerenoveerd tot een riant woonhuis met gebruikmaking van zeer bijzondere materialen zoals kleiverf, oude balken, gietvloeren en de gebruikmaking van leer op enkele wanden en vloeren. Het typische karakter van de voormalige school is echter bewaard gebleven en zelfs de oude gymzaal is behouden gebleven. Ook aan duurzaamheid is veel aandacht besteed zoals zonnepanelen, warmteboiler, vloerverwarming, dakisolatie en meer.

Reijmerstok bevindt zich in het hart van de Euregio, vlakbij het historische Maastricht en Aken. Ook woont u midden in het Limburgse heuvelland, waar prachtige natuur en sfeervolle kerkdorpjes het landschap tekenen en u kunt genieten van het heerlijke bourgondische leven.


Algemeen:
Bouwjaar: 1964 / in 2004 aangebouwd en renovatie vanaf 2018
Inhoud: 3.099 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 493 m²
Overige inpandige ruimte: 236 m²
Perceeloppervlakte: 1.285 m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit: uitgebreide groepenkast en krachtstroomvoorziening aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: via kabel
Kozijnen: kunststof kozijnen
Isolatie: dubbele beglazing, dak-, vloer- en muurisolatie

Installaties:
Centrale verwarming: 2 x Nefit combi installatie (2008), 1 x Vaillant (2018), allen in eigendom
Warm water voorziening: middels 280 liter warmte boiler, bouwjaar 2018 en middels cv combi installatie
PV panelen: 14 stuks (te plaatsen in 2023)
Overige: Voorbereiding alarminstallatie, brandhaspels aanwezig en 3 airco units aanwezig

Indeling:

• Begane grond
Zodra men de entree betreedt is direct duidelijk dat dit een bijzonder woonobject is.
Via de entree is de imposante centrale hal van circa 88 m² bereikbaar die toegang biedt aan de leefruimten verdeeld in het woongedeelte en het slaapgedeelte, momenteel deels ingericht als 2 vakantiewoningen.

- Woongedeelte
De woonvertrekken zijn aan de achterkant ingericht vanwaar men geniet van het vrije uitzicht over het heuvellandschap en tevens de tuin bereikbaar is. Het woongedeelte bestaat uit een comfortabele woonkeuken van circa 36 m² uitgerust met een maatwerk keuken voorzien van alle comfort waaronder een grote koelkast, combi-oven, vaatwasser, spoelbak en een riant kookeiland met inductiekookplaat en afzuiging. De vloerverwarming in combinatie met een fraaie houtkachel zorgen voor warmte en sfeer. Opmerkelijk is de optimale lichtinval door de vele raampartijen die uitkijken op de boomgaard gelegen aan de achterzijde. Aansluitend aan de keuken is de living gelegen van circa 59 m² voorzien van dakramen, afgewerkt met een gietvloer en de wanden zijn afgewerkt met kleiverf in combinatie met leer.

- Slaapgedeelte
De ouderslaapkamer van circa 56 m² is net zoals alles in dit markante woonhuis ruim te noemen en voorzien van een walk-inruimte met maatwerk kasten. Ook vanuit deze ouderslaapkamer is er een mooi uitzicht over het achterliggende landschap. De badkamer is en-suite gelegen en voorzien van een inloopdouche, ligbad, wastafel met dubbele kraan en een toilet.
Via de hal zijn vervolgens nog 3 slaapkamers te bereiken waarvan 2 slaapkamers zijn voorzien van een eigen badkamer en eventueel verhuurd kunnen worden. De vergunning hiervoor is reeds aanwezig bovendien zijn deze 2 ruimten goed van elkaar gescheiden en beschikken beiden over een eigen ingang, parkeerplaats, tuin aan de achterzijde en een eigen stijlvolle kitchenette. De badkamers zijn in stijl uitgevoerd en het eerder omschreven materiaal gebruik zoals gietvloeren en kleiverf zijn consequent toegepast in de gehele woning waardoor er een heel bijzondere ambiance en sfeer is gecreëerd.

De centrale hal biedt eveneens toegang aan de expositieruimte van circa 43 m² afgewerkt met een lederen vloer en middels de grote glaspartijen is er optimaal lichtinval. Deze ruimte leent zich uiteraard voor meerdere doeleinden en zou ook bijvoorbeeld als werkruimte te gebruiken zijn.

• Souterrain
Het souterrain is via een brede bordestrap te bereiken en straalt de authentieke sfeer van de voormalige St. Franciscus school uit. Naast een aantal technische ruimten, toiletruimte en bergingen is de oude sportzaal inclusief de wandrekken en sportattributen behouden gebleven. Mede door de hoge plafonds, goede lichtinval en de oppervlakte van circa 120 m² is deze ruimte multifunctioneel te gebruiken zoals bijvoorbeeld ontspanningsruimte, bioscoop, atelier of gewoon als sportruimte!?

Uiteraard is er ook volop bergruimte aanwezig. Naast een kelderruimte van circa 8 m² is er nog een kelderruimte via de tuin te bereiken van circa 46 m² voor de stalling van fietsen, motoren of te gebruiken als klusruimte.

Tuin:
De woning is gelegen op een comfortabel perceel van 1.285 m² en biedt goede privacy. Aan de voorzijde zijn er een 5 tal parkeerplaatsen gerealiseerd op eigen terrein. De thans aanwezig zijnde vakantieappartementen beschikken over een privé tuin die optimaal gescheiden is waardoor privacy gegarandeerd is.
De hoofdtuin bevindt zich aan de zuidzijde van de woning en levert een prachtig uitzicht over het achtergelegen heuvellandschap met haar hoogstambomen, weilanden en meer.

Bestemming:
Ter plekke van onderhavig adres is het bestemmingsplan ‘Kern Reijmerstok’, vastgesteld op 11 juni 2012, van kracht. Op basis van dit bestemmingsplan geldt de bestemming ‘Maatschappelijk'. Bij besluit d.d. 22 januari 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem en afwijking van het geldende bestemmingsplan omgevingsvergunning verleend voor het herindelen van de voormalige basisschool tot 1 woning met atelier en 2 vakantiewoningen. Per gelijke datum is het besluit tot toekennen van de huisnummers (13, 13 met toevoeging 1, en 13 met toevoeging 2) genomen. Als gevolg van de verleende omgevingsvergunning mag de locatie gelegen aan de Brede Hoolstraat 13 worden gebruikt voor reguliere woondoeleinden (met atelier) ten behoeve van één huishouden, alsook twee vakantiewoningen (Brede Hoolstraat 13-1en Brede Hoolstraat 13-2).

Ligging:
De woning is landelijk gelegen aan de rand van Reijmerstok, een kerkdorp gelegen in het hart van het Heuvelland behorende tot de gemeente Gulpen-Wittem. In Reijmerstok zijn onder anderen enkele (boerderij-)winkels gevestigd en heeft men direct toegang tot diverse wandel- en fietsgebieden. Ook het hechte sociale leven van Reijmerstok is een vermelding waard, er worden diverse sfeervolle evenementen georganiseerd zoals de Poorten van Reijmerstok en de Hopfeesten.
Tevens is Reijmerstok zeer centraal gelegen ten opzichte van het bourgondische Maastricht, Heerlen en Valkenburg aan de Geul maar ook binnen de Euregio (driehoek Aken, Luik en Eindhoven).

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043 30 30 117.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
493
Perceeloppervlakte
1285
Inhoud
3099
Bouwjaar
1964
Extra ruimte
236
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmtepomp, Houtkachel
Warm water
Cv ketel, Elektrische boiler eigendom
Garage
Garage mogelijk, Parkeerplaats
Schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (043 - 303 01 17) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object