Plan bezichtigingBel makelaar

Bruisterbosch 9

Verkocht
Excellent
SINT GEERTRUID
€ 475.000 k.k.
5924
 m²
136
 m²
Woonboerderij
Geschakelde woning

Object omschrijving

In het landelijk gelegen Bruisterbosch (gemeente Eijsden-Margraten) bieden wij deze te renoveren boerenhoeve (carré) met poortgebouw, stalruimten, garage, diverse bijgebouwen, erfverharding en huisweide aan. Het perceel beslaat bijna 6.000 m². De hoeve is thans agrarisch bestemd. De gemeente Eijsden-Margraten is inmiddels verzocht medewerking te verlenen aan de omzetting naar een woonbestemming. De hoeve is aangemerkt als Rijksmonument (34647).



Wilt u ruim en landelijk wonen, met mooi zicht op het prachtige Heuvelland? Maak dan een afspraak voor een bezichtiging van deze bijzondere hoeve!




Algemeen:

Bouwjaar: circa 1880

Inhoud: circa 610 m³ (woonhuis)

Gebruiksoppervlakte wonen: circa 136 m²

Overige inpandige ruimte: circa 30 m²

Externe bergruimte/stallen: circa 480 m²

Perceeloppervlakte: 5.924 m²

Aanvaarding: in overleg



Voorzieningen:

Elektriciteit: traditionele stoppenkast

Wateraansluiting: aanwezig

Gasnetaansluiting: aanwezig

Rioolaansluiting: aanwezig

Kozijnen: houten kozijnen

Isolatie: deels dubbele beglazing

Energielabel: vrijstelling vanwege (gemeentelijk) monument



Installaties:

Centrale verwarming: Nefit (2015, eigendom), enkel op de begane grond

Warm-watervoorziening: middels cv-ketel





Indeling woonhuis



Kelder:

Gewelfde provisiekelder, circa 14 m²



Begane grond:

De poort geeft toegang tot de ruime binnenplaats, de woonvleugel bevindt zich aan de linkerkant.

De entree biedt plaats aan het trappenhuis naar kelder en verdieping, aan de linkerzijde bevindt zich de woonkamer (circa 18 m²) met lichte natuurstenen vloer. Vanuit de hal rechts komen we in de eetkamer (circa 18 m²) die zicht biedt op de binnenplaats. Aangrenzend bevindt zich de keuken (circa 9 m²). In hoekopstelling biedt de keuken plaats aan o.a. de navolgende inbouwapparatuur: combi-oven, conventionele oven, gaskookplaat, afzuigkap en koelkast. Vanuit de keuken is er toegang tot de eenvoudige badkamer, bestaande uit (inloop)douche met wastafel. De bijkeuken is de opstelplaats van de cv-ketel en witgoedapparatuur. De bijkeuken geeft toegang tot het separate toilet met fonteintje. Vanuit de bijkeuken is de binnenplaats toegankelijk.

Van hieruit is de werkplaats (circa 13 m²) bereikbaar, de linkervleugel wordt afgesloten door de garage (circa 16 m²).



Eerste verdieping:

Het portaal geeft toegang tot de ruimte boven de poort en tot twee slaapkamers van resp. 18 en 15 m². Slaapkamer 2 fungeert ook als 'doorloopkamer' naar slaapkamer 3 (circa 18 m²). Alle slaapkamers zijn voorzien van een dakkapel.



Tweede verdieping

Dit betreft niet-toegankelijke zolderruimte



Bijgebouwen

De rechtervleugel van de boerderij bestaat uit (voormalige) stalruimten, die nu als berging en (caravan)stalling in gebruik zijn. Het oorspronkelijke rechter carrédeel beslaat circa 115 m², de diverse ruimtes zijn bereikbaar via staldeuren en schuifpoorten. De achtergelegen stalruimten beslaan zo’n 325 m². Ook hier bieden staldeuren en een schuifpoort toegang tot de verschillende ruimtes. De stallen zijn opgetrokken uit steen en betonblokken. Een deel van de daken is gedekt en beschoten met asbesthoudende golfplaten. Tegen de oostgrens van het erf bevindt zich een openfrontberging (circa 40 x 5 m).



Diverse

- De woning is opgetrokken uit massief steens metselwerk

- Elektrische installatie vervangen (1973)

- Totale perceeloppervlakte 5924 m²

- Het erf is bereikbaar via het poortgebouw en via een breed pad aan de rechterzijde van het perceel



Bestemmingsplan:

Deze hoeve is thans agrarisch bestemd. De eigenaar heeft echter een principe-uitspraak ingediend bij het College van Burgemeester van Wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten waarin de gemeente wordt gevraagd mee te werken aan de omzetting naar een woonbestemming. Vraag onze makelaar en/of onze afdeling ROM voor meer informatie inzake de kansen en mogelijkheden die dit biedt. Meer informatie hieromtrent treft u ook in de memo bestemmingsplan (en de formele principe-uitspraak) die u aantreft in de (download) brochure.



Ligging:

Deze woning is centraal maar ook heel landelijk gelegen in het vierkant Cadier en Keer - Margraten - Banholt - Sint Geertruid, op 15 autominuten afstand van Maastricht en Valkenburg aan de Geul.

De omgeving leent zich uitstekend voor prachtige fiets- en wandeltochten.





Inlichtingen:

Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met Richard Vroonen van ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043-3030 117.



Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
136
Perceeloppervlakte
5924
Inhoud
610
Bouwjaar
1880
Extra ruimte
30
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd steen
Schuur
Ligging
Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (043 - 303 01 17) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object