Plan bezichtigingBel makelaar

Steegstraat 19

Verkocht
Excellent
Mheer
€ 800.000 k.k.
6770
 m²
276
 m²
Woonboerderij
Geschakelde woning

Object omschrijving

Wegens de vele aanvragen en grote animo voor deze woning, zijn de eerste bezichtigingsrondes al volledig vol en kunnen er op dit moment helaas geen bezichtigingen meer worden ingepland. Stuur uw gegevens door per e-mail en wij zullen u op de reservelijst plaatsen. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Due to the many requests and great enthusiasm for this property, the first viewing rounds are already full, and unfortunately no more viewings can be scheduled at the moment. Send your details by e-mail and we will put your contacts on the reserve list. We apologize for any inconvenience.


In de heuvels rondom Maastricht, in het Landelijk gelegen Mheer, bieden wij deze nieuw herbouwde karakteristieke vakwerkwoning (Rijksmonument) met royaal gastenverblijf, souterrain, inpandige garage, nostalgisch bakhuis, tuin, eigen bosperceel en huisweide aan.

Het object biedt vrij uitzicht over het glooiend Limburgs landschap en is uniek te noemen.

Het totale perceel is maar liefst 6.770 m² groot en biedt een oase aan rust!

Het Rijksmonumentale vakwerkhuis is volledig in stijl gerenoveerd door vakwerkspeciallisten waarbij gebruik gemaakt is van authentieke en degelijke materialen (pen-gatverbinding, leemstucwerk en kalkverf).

De woning is voorzien van vloer-, wand-, en plafondverwarming. De voorbereidingen om de woning energieneutraal te maken zijn aanwezig.

Het gastenverblijf is in de loop der jaren gemoderniseerd. De hoofdwoning en het gastenverblijf zijn middels een ondergrondse doorgang met elkaar verbonden.


Algemeen:
Bouwjaar: circa 1800
Inhoud hoofdwoning: circa 515 m³
Inhoud gastenverblijf: circa 405 m³
Woonoppervlakte hoofdwoning: circa 143 m²
Woonoppervlakte gastenverblijf: circa 133 m²
Externa bergruimte: circa 10 m²
Perceeloppervlakte: 6.770 m²
Aanvaarding: in overleg
Energielabel: vrijstelling vanwege Rijksmonument

Voorzieningen & installaties hoofdwoning:
Elektriciteit: nieuwe meterkast
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: via kabel
Kozijnen: houten en stalen kozijnen
Isolatie: dak-, gevel-, vloerisolatie en isolerende HR++ beglazing
Centrale verwarming: Remeha HR cv. combi installatie (bouwjaar 2018, in eigendom)
Warm water voorziening: middels cv. combi installatie

Voorzieningen & installaties gastenverblijf:
Elektriciteit: nieuwe meterkast
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: via kabel
Kozijnen: houten kozijnen
Isolatie: dakisolatie en isolerende beglazing
Centrale verwarming: Remeha HR cv. combi installatie (bouwjaar 2010, in eigendom)
Warm water voorziening: middels cv. combi installatie

Indeling hoofdwoning:

Souterrain:
Vanuit het souterrain is het gastenverblijf middels een ondergrondse doorgang bereikbaar.

Begane grond:
Hal met stijlvolle entree, gastentoilet voorzien van fonteintje, bijkeuken (circa 4 m²) voorzien van was-/droogaansluiting en stortbak en een hobby-/studeerkamer (circa 12 m²). Middels een tussenhal is het trappenhuis en het souterrain met c.v. installatie, meterkast en 2 kelderruimtes (12,5 m² en 5 m²) bereikbaar.

De gezellige, knusse woonkamer (circa 15 m²) is voorzien van een houtkachel. Aan beide kanten is er een doorgang naar de aansluitend gelegen woonkeuken. Deze ruimte is circa 32 m² groot en voorzien van een maatwerk “eikenhouten” keuken en uitgerust met een “Stoves” fornuis met 3 ovens en 5-pits inductie kookplaat, vaatwasser, koelkast, Quooker kraan en is mooi afgewerkt met een betonnen aanrechtblad. Vanuit de keuken is de tuin toegankelijk en heeft men prachtig uitzicht over de Limburgse weilanden.

De gehele begane grond vloer is voorzien van een bijzondere authentieke tegenvloer.

Verdieping:
Middels de overloop zijn 3 goed geproportioneerde en bijzondere slaapkamers (respectievelijk circa 16 m², 12 m², 11m²) en de badkamer bereikbaar. 2 slaapkamers zijn opengewerkt en middels een vide met elkaar verbonden.

De stijlvolle badkamer (circa 10 m²) is uitgerust met een ligbad, dubbele wastafel, inloopdouche, toilet en bidet. De muren zijn afgewerkt met Tadelakt, hetgeen de ruimte een unieke, authentieke en warme uitstraling geeft. (Tadelakt is een traditioneel Marokkaans type stucwerk. Het is waterafstotend en stootvast en uitermate geschikt in natte ruimtes).

De gehele verdieping, met uitzondering van de badkamer is voorzien van een mooie houten vloer.


Indeling gastenverblijf:

Souterrain:
Het souterrain is toegankelijk middels een deur in de woonkamer en omvat een gigantische ruimte (circa 45 m²) met daglichtinval, houtkachel en marmeren tegelvloer met vloerverwarming.
Middels een ondergrondse doorgang is het gastenverblijf met de hoofdwoning verbonden.

Begane grond:
Hal/entree, inpandige garage en bijkeuken. De garage (circa 15 m²) is voorzien van een dubbele houten poort, radiator en een tegelvloer. De bijkeuken (circa 12 m²) is voorzien van een was-/droogaansluiting en tevens is hier de cv. installatie gesitueerd.

Aansluitend is de woonkamer en de keuken bereikbaar. De woonkamer (circa 29 m²) is voorzien van een vide met open eiken houten trap en authentieke hardstenen tegelvloer. De keuken (circa 16 m²) is uitgerust met een 4-pits gaskookplaat, elektrische oven, vaatwasser, koelkast, vriesvak en afgewerkt met een kunststof aanrechtblad. Middels een deur of de dubbele tuindeur is het terras (circa 20 m²) en de tuin bereikbaar.

Verdieping:
Middels de open trap in de woonkamer is de overloop met 2 slaapkamers (respectievelijk circa 9 m² en 9 m²) en badkamer toegankelijk. De badkamer (circa 2 m²) is uitgerust met een douche, wastafel en toilet.
De overloop en de slaapkamers zijn voorzien van een mooie houten plankenvloer. Op de overloop bevindt zich een vaste kast.

Tuin & huisweide:
In de tuin is een, te renoveren, oud bakhuis met originele oven gelegen. Achter het bakhuis zijn nog enkele open schuren, die tevens gerenoveerd dienen te worden.
Middels een “bruggetje” over de “Horstergrub” is middels een trap in de tuin het hoger gelegen terrein en huisweide met natuurlijke aanplant en volwassen bomen gelegen alwaar een men een super landelijk uitzicht geniet van de fraaie natuur van het Limburgse heuvellandschap.

Het weiland grenst aan het natuurgebied “Horstergrub” en beschikt over een eigen poel met prachtige flora en fauna, een authentieke waterput (opbouw) en voormalige tennisbaan! Een tyleenslang voorziet het weiland van drinkwater.

Het terrein is geschikt voor diverse doeleinden: het houden van kleinvee of paard(en), het opnieuw realiseren van een tennisbaan, plukbos, groentetuin of gewoon als natuur en onthaastplek! Een oase voor iedere natuurliefhebber of rustzoeker!

Ligging:
Mheer is een dorp in Nederlands Zuid-Limburg, net ten noorden van de Belgische grens. Op 1 januari 2020 telde het dorp 870 inwoners. Mheer is onderdeel van de gemeente Eijsden-Margraten. Voorzieningen zijn in het naastgelegen dorp Banholt en in de dorpen Eijsden of Margraten beschikbaar.

Kerk en kasteel domineren in het idyllische Mheer. Beide liggen ze midden in het dorp. Kasteel Mheer is zelfs een van de mooiste kastelen van Zuid-Limburg. Hoewel in privébezit, mag je over de oude toegangsbrug lopen en op het binnenplein je ogen uitkijken. De Sint-Lambertuskerk staat op het hoogste punt van het dorp. Bij de kerk ligt het plein waar jaarlijks de mei-den wordt geplaatst. Mheer heeft een sterk verankerd verenigingsleven en veel gevoel voor tradities. Het is een dorp met een schutterij, harmonie, zangkoor en jonkheid. Die zorgen het hele jaar door voor leven in de brouwerij!

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met Richard Vroonen van ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043-3030 117.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
276
Perceeloppervlakte
6770
Inhoud
920
Bouwjaar
1800
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Hr glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, In bosrijke omgeving
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (043 - 303 01 17) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object