Plan bezichtigingBel makelaar

Hobbelrade 65

Verkocht
Excellent
Spaubeek
€ 600.000 k.k.
4457
 m²
261
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In het charmante buurtschap Hobbelrade, nabij Spaubeek, bieden wij deze typische Limburgse vakwerkhoeve aan.
Deze hoeve is gebouwd omstreeks 1700 en is in de jaren 90 grondig onderhanden genomen waardoor er nu sprake is van een royaal en verrassend woonhuis met zowel oude stijlelementen en modern comfort.

De hoeve is gelegen op een riant perceel van 4.457 m² en beschikt over zijn eigen bron in de achtertuin!

Laat u ter plekke verassen door de uitstraling van deze charmante en authentieke woning!

Algemeen:
Bouwjaar: circa 1700 en grotendeels gerenoveerd in de 90er jaren
Inhoud: 968 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 261 m²
Overige inpandige ruimte: 9 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 12 m²
Externe bergruimte: 19 m²
Perceeloppervlakte: 4.457 m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit: uitgebreide groepenkast aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: via kabel
Kozijnen: houten en kunststof kozijnen
Isolatie: dak-, vloer-, en muurisolatie / isolerende beglazing en enkel glas

Installaties:
Centrale verwarming: cv. combi installatie Nefit Excellent HR (bouwjaar 2010, eigendom)
Warm water voorziening: middels cv. combi installatie

Indeling:

• Kelder
Middels de wasruimte is de gewelfde voorraadkelder (circa 13 m²) bereikbaar. Ideaal te gebruiken als wijn- of provisiekelder.

• Begane grond
De hoofdentree is te vinden achter de typische poort alwaar de idyllische en charmante binnenplaats toegang biedt aan de woning maar ook uitkijkt op de achtertuin.
Via de authentieke hal met meterkast is het trappenhuis, de voorkamer en de tussenhal bereikbaar.
De aan de voorzijde van de woning gesitueerde voorkamer is circa 25 m² groot en is voorzien van een authentieke schouwpartij, troggewelfd plafond, tegelvloer en authentieke deur. Deze ruimte leent zich voor diverse doeleinden en kan bijvoorbeeld dienst doen als extra slaapkamer, speelkamer of als kantoorruimte.

De ruime en representatieve tussenhal van circa 14 m² is voorzien van het gastentoilet met fonteintje en geeft toegang tot de wasruimte / kelder en de leefruimten gesitueerd aan de achterzijde.
De leefruimte (totaal circa 59 m²) is voorzien van een mooie houten vloer en het spantwerk zorgt voor een warme en sfeervolle uitstraling. Tevens is er vanuit de leefruimte vrij uitzicht over de tuin. De landelijke, in hoekopstelling geplaatste keuken is uitgerust met een 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, 1,5 wasbak en afgewerkt met een granieten aanrechtblad. De keuken is voorzien van een decoratieve tegelvloer.

• 1e verdieping
De woning beschikt over 2 trappenhuizen waardoor de verdieping optimaal gebruikt kan worden. Naast de oorspronkelijke trapopgang in de hal is er in de woonkamer ook nog een trap gerealiseerd die toegang biedt aan de master bedroom. De master bedroom is ruim van opzet (circa 23 m²) en biedt een mooi uitzicht over de tuin.
Via de overloop zijn er 4 slaapkamers bereikbaar van respectievelijk circa 21 m², 11 m², 9 m² en 8 m², de badkamer en een fraaie vide van circa 22 m² die multifunctioneel te gebruiken is. Alle slaapkamers zijn voorzien van (authentieke) houten vloeren. De badkamer (circa 9 m²) is eenvoudig uitgevoerd en uitgerust met een ligbad, douche, wastafel en toilet.

• 2e verdieping
Via een vaste trap is de grote zolderverdieping (circa 52 m²) met cv-opstelling bereikbaar. Deze ruimte biedt mogelijkheden tot het realiseren van extra slaap-, hobby- of kantoorruimte.

Bijgebouwen
Naast de toegangspoort is de vakwerkberging met bergzolder bereikbaar. Op de binnenplaats bevindt zich ook nog een houten tuinberging voor de opslag van bijvoorbeeld tuingereedschap.

Tuin:
De hoeve is gelegen op een breed perceel waardoor er naast de woning nog een praktische oprit is gelegen die is ontsloten via een sierhekwerk. De oprit geeft toegang tot de privacyrijke tuin en aangrenzende huisweide met eigen bron, vijver en diverse fruitbomen waaronder appels, peren, pruimen en kersen. De limnokrene bron (dal van de Musschenberg Vloedgraaf) is beschermd en bijzonder te noemen. Dit is de plek waar men vroeger water ging halen en/of de was deed. De bron bestaat uit een trapje, een klein plateau gemaakt van kleine rode plavuizen en een overloop naar de Mussschenberg Vloedgraaf voor een teveel aan water uit de bronvijver. Zowel het trapje als de overloop zijn gemaakt van mergelsteen.

Aan de achterzijde van het perceel is een kleinveestal geplaatst. Momenteel wordt deze gebruikt als schuilplek voor de schapen.

Ligging:
Hobbelrade, onderdeel van Spaubeek, is een kindervriendelijke, groene plek om te wonen, kort bij de natuur en het mooie Limburgse Heuvelland. De voorzieningen in Spaubeek zijn o.a. basisschool (inclusief buitenschoolse opvang), supermarkt, diverse winkels en een station. Voortgezet onderwijs en alle medische voorzieningen zijn op korte afstand bereikbaar.
Spaubeek behoort tot de gemeente Beek en is strategisch gelegen nabij uitvalswegen naar zowel Nederlandse steden zoals Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht, maar ook naar Belgische steden als Antwerpen en Brussel en Duitse steden zoals Aken, Düsseldorf en Keulen welke op minder dan één uur rijden zijn gelegen.

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043 30 30 117.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
261
Perceeloppervlakte
4457
Inhoud
968
Bouwjaar
1700
Extra ruimte
9
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Garage mogelijk, Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, In centrum, Vrij uitzicht
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (043 - 303 01 17) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object