Plan bezichtigingBel makelaar

Schweibergerweg 3

Verkocht
Excellent
Mechelen
€ 725.000 k.k.
11300
 m²
184
 m²
Woonboerderij
Geschakelde woning

Object omschrijving

In het mooiste deel van Zuid-Limburg, midden in het buitengebied van de gemeente Gulpen-Wittem, bieden wij dit fenomenaal mooi gelegen geschakeld boerenwoonhuis aan gelegen op een riant perceel 11.300 m² met prachtige vergezichten rondom.

De monumentale hoeve bestaat uit een originele vakwerk schuur gelegen aan de voorzijde en een woonhuis met gastenverblijf aan de achterzijde, gelegen op het mooiste deel van het perceel.
Het geheel dient grondig gerenoveerd te worden waardoor er veel mogelijkheden zijn om naast de eigen wensen in smaak ook een andere functie te geven aan bijvoorbeeld de schuur en eventuele verduurzaming toe te passen.

Algemeen:

Bouwjaar: 1850 / 1960
Inhoud: 1221 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 184 m²
Overige inpandige ruimte: 142 m²
Perceeloppervlakte: 11.300 m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:

Elektriciteit: gesplitste meterkast aanwezig voor woonhuis en gastenverblijf
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: kabelaansluiting mogelijk
Kozijnen: houten kozijnen
Isolatie: geen isolatievoorzieningen aanwezig
Rijksmonument geregistreerd onder nummer: 39254 met als beschrijving “Hoeve van vakwerk, baksteen en breuksteen, XVIII-XIX. Schuur van vakwerk en gedeeltelijk baksteen” en oorspronkelijk gebouwd als “boerderijen, molens en bedrijven”
Installaties:
Centrale verwarming: cv. combi installatie Nefit HR (bouwjaar 2010, in eigendom)
Warmwatervoorziening: middels cv. installatie

Indeling:

Via de binnenplaats is de entree van de woning te bereiken. Tevens biedt de knusse binnenplaats toegang aan het gastenverblijf maar ook aan de garage en de vakwerk schuur / stal gelegen aan de voorzijde.
Souterrain: typische gewelfde kelderruimte opgetrokken uit mergelsteen
Begane grond: via de hal met trappenhuis en eenvoudige toiletruimte zijn de leefruimten te bereiken. De leefkeuken is voorzien van een eenvoudig aanrecht en een authentieke stoof (hout stook). Aansluitend is de woonkamer gelegen die net zoals de keukenruimte uitkijkt op de huisweide en het fraaie heuvelland. Via de hal is tevens een eenvoudige badkamer te bereiken alsmede de bijkeuken waar tevens de cv-installatie is te vinden.

1e verdieping:

Via de overloop met bergruimte zijn er 4 eenvoudige slaapkamers te bereiken en de grote bergzolder die is gelegen boven het gastenverblijf. 3 slaapkamers zijn aan de achterzijde gelegen en genieten van een subliem uitzicht.
2e verdieping.
De bergzolder is via een vlizotrap te bereiken en heeft zeer zeker potentieel voor de realisatie van extra woonruimte.

Gastenverblijf:

Het gastenverblijf is met het woonhuis en de schuurruimte geschakeld en is zowel via de binnenplaats als via de oprit langs de woning bereikbaar. Hierdoor is absolute privacy mogelijk. Het gastenverblijf is zeer eenvoudig en dient gerenoveerd te worden. Uitbreiding is uiteraard ook mogelijk door de 1e verdieping als woonruimte te verbouwen en in te richten. Er is thans geen verwarming en overige voorzieningen, zoals een keuken aanwezig in dit gedeelte.

Schuur en bijgebouwen:

De markante vakwerkschuur aan de voorzijde is een typisch voorbeeld van de Limburgse vakwerkbouw. Er is een combinatie toegepast van baksteen in combinatie met houten spanten, vakken gevuld met leem en uiteraard de oudhollandse pannen. Deze schuur is van origine gebouwd als stal met werkplaats, wagenschuur en uiteraard de hooizolder op de 1e verdieping en zo ligt deze stal er anno 2022 dan ook nog bij. Een grondige renovatie is dan ook nodig. Voor meer informatie omtrent dit bouwwerk, de vigerende bestemmingsplan en de mogelijkheden die dit biedt, verwijzen wij naar de memo bestemmingsplan die opgenomen zal worden in het move-dossier of u op verzoek zal worden toegezonden. Ook kunt u onze afdeling ROM hiervoor contacten.
Aan de zijde van de binnenplaats is er ook nog een eenvoudige garage ruimte te vinden.

Huisweide:

De woning is strategisch gunstig gelegen op het riante perceel van 11.300 m² waardoor er van een uniek 360 graden uitzicht genoten kan worden van het prachtige heuvelland met haar landerijen, heuvels, graften en uiteraard de typische vakwerkwoningen in de direct omgeving.
Het perceel beschikt over een prive oprit aan de rechterzijde waardoor er een goede scheiding gemaakt kan worden van het woonhuis en het gastenverblijf maar ook van een eventuele prive tuin en het weiland.

Bestemming

Ligging:

Het geliefde dorp Mechelen wordt omgeven door een groot aantal buurtschappen en gehuchten. Deze buurtschappen hebben nog echte Limburgse benamingen zoals Hurpesch, Schweiberg, Dal Bissen, Elzet en Bommerig. Niet alleen de benamingen zijn sprekend, ook de buurtschappen zelf zijn nog echte karakteristieke plekjes.

Wonen in Schweiberg is dan ook “op en top wonen op z’n Limburgs”. Langs de Schweibergerweg zijn diverse groeperingen van de typische Limburgse vakwerkpanden te vinden. De buurtschap Schweiberg wordt natuurlijk ook omringd door het prachtige 5 sterrenlandschap, met vele holle wegen, glooiende heuvels en de riviertjes de Geul en de Gulp. Voorzieningen zijn in de dorpen Mechelen en Epen dichtbij gelegen met onder meer buurtsupermarkt, bakker, slager en basisscholen, daarnaast hebben beide plaatsen ook diverse horecagelegenheden waar het goed toeven is.

Overigens bent u vanaf deze rustige locatie in een mum van tijd in euregionale steden als Maastricht, Aken, Luik, Heerlen, Sittard en Keulen.

Inlichtingen:

Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen ons kantoor te Margraten, bereikbaar op telefoonnummer: 043 30 30 117.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven.

Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
184
Perceeloppervlakte
11300
Inhoud
1221
Bouwjaar
1850
Extra ruimte
142
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Cv ketel, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd steen
Schuur
Ligging
Aan bosrand, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Mantelzorgwoning in je achtertuin?
Wist je dat het in veel gevallen mogelijk is om vergunningsvrij mantelzorgwoningen te plaatsen. De ondernemende familie Van Gestel stapte zo’n tien jaar geleden in deze markt. En met succes. Jaarlijks bouwen ze zo’n 130 mantelzorgwoningen onder de naam DomusCura.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (043 - 303 01 17) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object