Plan bezichtigingBel makelaar

Westeinde 18

Verkocht
Excellent
Wezup
€ 825.000 k.k.
6085
 m²
407
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

TE KOOP! SAKSISCHE RIETGEDEKTE WOONBOERDERIJ MET B&B IN EEN SCHILDERACHTIG DORP

De rietgedekte boerderij is in stijl en met gevoel voor sfeer in de loop der jaren gemoderniseerd. In 2001 is het achterste deel verbouwd en in gebruik genomen als Bed & Breakfast met eigen ingang, 4 ruime slaapkamers en 4 badkamers. De kamers zijn met veel zorg en aandacht ingericht en combineren de charme van het verleden met het comfort van het heden. De Bed & Breakfast is recentelijk gesloten.

De indeling van het huis is verrassend en speels en biedt natuurlijk ook andere mogelijkheden als heerlijk royaal wonen, combinatie wonen- kantoor/praktijk, maar ook dubbele bewoning behoort tot de mogelijkheden.

De boerderij ligt aan een van de schilderachtigste straatjes van Drenthe met alleen rietgedekte Saksische boerderijen in een historische en fraaie agrarische woonomgeving. Wezup is een actief dorp waar veel in het teken staat van onbezorgd wonen en met name genieten van het vele natuurschoon rondom het dorp. De ruime kavel van ca. 6085m² geeft een heerlijk vrij gevoel. Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de grote tuin, aangelegd met meerdere terrassen en fraaie borders. De sfeer van de tuin ademt rust uit en is omgeven door oude eiken. Er is ook een mooie vijver, een boomgaard en een bloemenweide. Daarnaast bevinden zich een aantal weides voor hobbydieren (bijv. paarden, schapen en geiten etc.).

INDELING Woonboerderij
Begane grond: zij-entree, royale hal, eetkamer, keuken, woonkamer met vide doorkijk naar werkkamer, toilet, achterhal, bijkeuken met wasmachine-aansluiting. Verdieping: overloop, werkkamer met doorkijk naar woonkamer, 2 slaapkamers met vaste kasten, badkamer met 2 wastafels, douche, bad en toilet.

INDELING voormalig B&B
Begane grond: zij-entree, hal, 2 slaapkamers met elk een eigen badkamer, waarvan één met voorzieningen voor minder validen. Verdieping: 2 slaapkamers met beide een eigen badkamer.

Overig: vrijstaande houten, rietgedekte dubbele garage, vrijstaande houten schuur met paardenstal, tuinpaviljoen met rieten dak, overkapping (koffie-/theehoekje), prieel (“rokershok”), aparte parkeerplaats voor 4 auto’s.

INFO
- oorspronkelijk bouwjaar 1864, in de loop der jaren gemoderniseerd en authentiek verbouwd
- woonoppervlak woonboerderij ca. 250m²
- woonoppervlak voormalig B&B ca. 157m²
- perceeloppervlak 6085m²
- beeldbepalend object
- 20 zonnepanelen 2013
- energielabel C
- grotendeels dubbele beglazing
- glasvezel aanwezig
- royale oprit met parkeerplaatsen voor meerdere auto's, camper etc.
- rieten kap vernieuwd in ca. 2013(noordkant) en 2003(zuidkant) groot onderhoud in juni 2023
- bouwtechnisch keuringsrapport aanwezig
- cv installatie voormalig B&B ca. 2006
- cv installatie woonboerderij ca. 2018
- aanvaarding in overleg

OMGEVING
Wezup is een klein esdorp in Zuidoost - Drenthe met veel Saksische (woon-)boerderijen en mooie essen, gelegen ten noorden van de Provinciale weg N381 nabij Westerbork, Emmen, Hoogeveen en Assen. Voor de dagelijkse voorzieningen, sportaccommodaties, huisartsen, apotheek en basisscholen (openbaar en Christelijk) kunt u terecht in de nabij gelegen plaatsen Aalden en Zweeloo, gelegen op ca. 3km afstand. Daarnaast bevindt zich op korte afstand de befaamde 18-holes golfbaan genaamd De Gelpenberg, één van de mooiste golfbanen in Noord Nederland, enkele maneges en vele toeristische accommodaties.

Toelichting meting gebruiksoppervlakte De woning is gemeten op basis van de Branche Brede Meetinstructie (BBMI). Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Woonoppervlakte
407
Perceeloppervlakte
6085
Inhoud
1641
Bouwjaar
1864
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand hout
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
4000
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0591-653355) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object