Plan bezichtigingBel makelaar

Hoogeweg 7

Verkocht
Excellent
Kalenberg
€ 850.000 k.k.
1450
 m²
211
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Uniek woonhuis met goedlopende B&B en een vrijstaand vakantiehuis op een nog unieker plekje, midden in natuurgebied De Weerribben! Dagelijks genieten van het fraaie uitzicht over de veenplassen met wuivende rietpluimen, vele vogels en met een beetje geluk........de otter!



Het vrijstaande rietgedekte woonhuis werd oorspronkelijk gebouwd door Staatsbosbeheer als beheerkantoor c.q. woning voor de boswachter. Gesitueerd op een ruim perceel, midden in de Weerribben beschikt het hoofdgebouw over een inpandige B&B studio (Waterjuffer) en een stijlvol appartement in de zijgevel (Zwaan). Aan de achterzijde van het perceel staat een vrijstaand rietgedekt vakantiehuis met eigen tuin en parkeerplaats (Rietvogel). Het geheel is gelegen op een perceel van maar liefst 1450 m².



Vanwege de unieke ligging is het object momenteel in gebruik als goedlopende B&B c.q. vakantieverblijf maar het is ook prima geschikt als woonhuis met een vrijstaand gastenverblijf.



Hoofdgebouw:

Begane grond: zij-entree via centrale hal met een trap naar de bovenverdieping, toilet en toegang naar de kelder. Vanuit de centrale hal zijn zowel de keuken, bijkeuken, alsmede de woonkamer/annex B&B studio bereikbaar. De afsluitbare B&B studio beschikt over een eigen opgang via dubbele terrasdeuren en een eigen badkamer met douche en toilet. Vanwege de afsluitbare toegang vanuit de centrale hal kan deze ruimte ook als riante woonkamer gebruikt worden.

De ruime woonkeuken beschikt over openslaande terrasdeuren en grote ramen met veel lichtinval die een fantastisch uitzicht over de veenplassen bieden. De keuken is voorzien van een kookeiland en alle relevante inbouwapparatuur. Achter een glazen schuifdeur is een bibliotheek/kantoor gesitueerd.

Eerste verdieping: overloop met vlizotrap naar de zolder, berging met CV-ketel en een inloopkast. Centraal een grote badkamer met ligbad, inloopdouche en toilet en 3 slaapkamers, waarvan één nu in gebruik is als werkkamer en één als woonkamer.



In de kelder is een buffervat van 500 liter geplaatst waarmee via 2 gescheiden pompgroepen de radiatoren in het het woonhuis en het appartement apart aangestuurd worden. Het buffervat wordt in de winter warm gestookt door een Pellet-CV kachel, met een Remeha CV-ketel als back-up.



Het woonhuis is onderheid en volledig opgemetseld m.u.v. het achterste deel dat bestaat uit gepotdekselde houten geveldelen. Oorspronkelijk was dit de voormalige werkschuur maar thans verbouwd en in gebruik als B&B studio.



Appartement in zijvleugel (Zwaan):

Het appartement in de zijvleugel beschikt over een eigen opgang, keuken, badkamer met douche en toilet, woonkamer met openslaande deuren naar het terras.

Eerste verdieping: overloop met bedstede, toilet en aparte slaapkamer.



Vrijstaand vakantiehuis (Rietvogel):

Een sfeervol, rietgedekt vakantiehuis met afgescheiden eigen tuin. Dit gebouw bestaat uit houtskeletbouw met gepotdekselde geveldelen op een gemetselde borstwering. De indeling is als volgt:

Begane grond: Open woonkeuken voorzien van alle relevante inbouw apparatuur. Het zitkamer gedeelte beschikt over openslaande terrasdeuren naar een vlonder terras. Hal met kast voor cv-ketel en wasmachine, apart toilet en een badkamer, voorzien van een ligbad, douche en wastafel.

Eerste verdieping: overloop met 2 slaapkamers, waarvan één is uitgerust met 2 bedsteden.



Buiten:

De tuin rondom de woning is zeer verzorgd aangelegd met diverse zitjes, gazons en vaste planten. Op het terrein staat een houten garage met rieten kap van ca. 18 m² en een houten tuinschuur met aanpalend een glazen plantenkas. Vanuit de woning loop je direct het natuurgebied in om te wandelen, fietsen of het water op te gaan.



Kenmerken:

- Unieke ligging midden in een natuurgebied,

- Goede verhuuropbrengsten,

- Het geheel is zeer verzorgd: zowel de woning, de vakantie woning als de tuin,

- De bereikbaarheid per auto is goed, de randstad ligt op ca. 1 uur.



Laat deze unieke kans niet lopen en plan snel een bezichtiging in met 1 van onze makelaars!

Kenmerken

Woonoppervlakte
211
Perceeloppervlakte
1450
Inhoud
700
Bouwjaar
1953
Extra ruimte
10
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Pelletkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand hout
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met De Woudenhof Makelaars en Rentmeesters (085-800 0455 ) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met De Woudenhof Makelaars en Rentmeesters (085-800 0455) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met De Woudenhof Makelaars en Rentmeesters (085-800 0455) voor meer informatie over dit object