Plan bezichtigingBel makelaar

Muytertweg 8

Beschikbaar
Excellent
Herkenbosch
Op aanvraag
4785
 m²
475
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

HERONTWIKKELINGSLOCATIE
Gemeente is bereid medewerking te verlenen (onder bepaalde voorwaarden waaronder bestemmingsplanwijziging en de sloop van overige bijgebouwen) voor de realisatie van 5 inpandige appartementen en 5 inpandige levensloopbestendige woningen in de bestaande woonboerderij (5 boven en 5 beneden) en 6 levensloopbestendige woningen op het resterende achterliggende perceel.

Tegen de rand van het centrum bieden wij u dit voormalig agrarisch bedrijf met bijbehorende huiskavel, diverse bergingen en garage aan. De woonboerderij heeft een karakteristieke voorgevel die past in het straatbeeld van de tot woning verbouwde boerderijen. Het object beschikt over veel ruimte en voldoende mogelijkheden. De kavel is noordelijk georiënteerd. De totale perceel oppervlakte bedraagt 4.785 m².

Omschrijving
De karakteristieke woonboerderij en aangrenzende bijgebouwen dateren uit de 1930 en zijn opgetrokken uit bakstenen in spouw. Het dak is gedekt met pannen. Verder is de woning grotendeels voorzien van kunststof kozijnen en dubbel glas. De verdiepingsvloer in de woning is van hout en in de schuur van beton.

Indeling

Begane grond
Hal/entree geeft toegang tot één van de 2 woonkamers, één van de 3 slaapkamers en één van de 3 badkamers die zich allen op de begane grond bevinden. De woonkamer is voorzien van vloerbedekking en beschikt over een open keuken omringd door een tegelvloer. De half betegelde badkamer bevindt zich gedeeltelijk onder de trapopgang naar de eerste verdieping en heeft een douche, wasbak en toilet. Vanuit de slaapkamer aan de voorzijde is de tweede slaapkamer bereikbaar.

Via de achterdeur aan de achterzijde van de woning is een kleine badkamer met toilet, berging, bijkeuken en slaapkamer bereikbaar. Vanuit de bijkeuken is de tweede woonkamer toegankelijk. Deze woonkamer is ook voorzien van vloerbedekking en een open keuken omringd door tegels.

Aan de zijkant van de woning bevindt zich een deur welke toegang biedt middels een gang tot de grootste badkamer welke geheel is betegeld en beschikt over een ligbad, douche, wasbak en sauna. Vanuit deze gang is ook tweede woonkamer bereikbaar die ook weer toegang bied tot de bovengenoemde bijkeuken.

Via de bijkeuken en via grote openslaande deuren aan de voorzijde van het object is de schuur bereikbaar. De schuur bestaat uit 3 kleinere aparte bergruimtes en 1 grotere bergruimte.
De naastgelegen garage is via een grote poort bereikbaar aan de voorzijde en aan de achterzijde via een schuifdeur.

De schuur is voorzien van een betonvloer, houtendraagconstructie en stalen balken. He dak is gedekt met asbest vrije golfplaten en asbesthoudend dakbeschot.


Eerste verdieping
De eerste verdieping is bereikbaar via de trapopgang in de hal.
Overloop met toegang tot 4 slaapkamers, toilet en wasbak.

Bijgebouwen
Op het perceel staat een simpele overkapping voorzien van een damwand dak.
Aansluitend is de grote loods gerealiseerd. De loods bestaat uit stalen spanten (met staanders en trekstangen) en houten gordingen. Het dak is gedekt met damwand platen. Vloer is deels gestort beton, deels klinkers en deels zand.
Achter de loods staat een afhang, het dak is voorzien van asbest vrije golfplaten.

Voorzieningen en installaties
• Elektriciteit: Aanwezig
• Wateraansluiting: Aanwezig
• Gasaansluiting: Aanwezig
• Riolering: Aanwezig
• Kozijnen: Grotendeels kunststof
• Energielabel: F
• Centrale verwarming: CV ketel (Remeha uit 2015)
• Warm watervoorziening: CV Ketel


Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘1e herziening kernen Roerdalen’ van de gemeente Roerdalen.
Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de enkelbestemming ‘Agrarisch’, de dubbelbestemming 'Waarde - Archeologie 7', de functieaanduiding bedrijfswoning en tevens is er een bouwvlak aanwezig.
De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en kan op verzoek in hard-copy aan u worden toegezonden. Momenteel wil de gemeente medewerking verlenen aan de realisatie van 6 vrije levensloopbestendige woningen, 5 inpandige levensloopbestendige woningen en 5 inpandige appartementen.

Ligging
Het object is gelegen aan de rand van de kern Herkenbosch, een kerkdorp met ongeveer 4.170 inwoners. Herkenbosch ligt aan de meanderende Roer, aan de rand van het Roerdal en biedt u veel natuurschoon. In de omgeving zijn vele routes, voorzien van bewegwijzering, om te wandelen, fietsen en paard te rijden. Het object is gelegen op steenworp afstand van de Duitse grens en op 7 minuten afstand van Roermond en A73.
De gemeente Roerdalen, waar Herkenbosch deel van uitmaakt, ligt in Midden-Limburg en bestaat verder uit de kernen Melick, Montfort, Posterholt, St.Odiliënberg en Vlodrop. Het landschap kenmerkt zich door prachtige bosgebieden, oude rivierarmen, moerasgebieden, uitgestrekte landbouwgebieden en stuifduinen en pittoreske plaatsjes. Roerdalen herbergt nog enkele bijzondere gebouwen en monumenten, bijvoorbeeld Kasteel Daelenbroek, De Gisttappermolen, een Beltkorenmolen en de kasteelruïne van Montfort. In het bezoekerscentrum De Meinweg kunt u zich op een leuke interactieve manier laten informeren over de ontstaanswijze, de cultuurhistorie en de natuurwaarden van het Nationaal Park De Meinweg en het Roerdal.

Kenmerken

Woonoppervlakte
475
Perceeloppervlakte
4785
Inhoud
3093
Bouwjaar
1930
Extra ruimte
359
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
7
Isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475 - 459 260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object