Plan bezichtigingBel makelaar

Groot Welsden 94 en 94A

Beschikbaar
Excellent
Margraten
€ 1.175.000 k.k.
12673
 m²
375
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Met trots mogen wij u dit unieke object te koop aanbieden bestaande uit een landelijk gelegen woonboerderij met twee woningen op een rustige locatie in het pittoreske dorpje Groot Welsden aan de rand van Maastricht. Het object is gelegen op een ruim perceel van 1.26.73 ha. (12.673 m²) met fraai landelijk uitzicht over het zuid Limburgse glooiende landschap en is wegens de aanwezigheid van 6 paardenstallen, buitenpiste en paddocks de unieke locatie voor de paardenliefhebber. Optioneel bestaat de mogelijkheid om 0.81.46 ha. meer grond aan te kopen.
 
 Het fraaie complex is met zorg en aandacht door de huidige eigenaar gerestaureerd en ademt karakter, kwaliteit en sfeer. De locatie biedt een breed scala aan mogelijkheden. Bent u na het doornemen van de verkoopinformatie net zo enthousiast als ons. Neem dan contact op met ons via onderstaande gegevens!
 
 
 Algemeen:
 Bouwjaar: ca. 1850
 Inhoud: ca. 1650 m³
 Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 350 m²
 Perceeloppervlakte: 1.26.73 ha. (optioneel 0.81.46 ha.)
 Aanvaarding: in overleg
 
 Voorzieningen:
 Elektriciteit: meterkast
 Wateraansluiting: aanwezig
 Gasnetaansluiting: aanwezig
 Rioolaansluiting: aanwezig
 TV aansluiting: aanwezig
 Kozijnen: overwegend kunststof kozijnen met dubbele beglazing.
 Isolatie: dakisolatie, dubbelglas en spouwmuurisolatie.
 
 Installaties:
 Centrale verwarming: middels CV-combi ketel (bouwjaar 2008)
 Warm water voorziening: middels CV-ketel, behalve de keuken.
 
 Algemeen
 Indeling woning nr. 94
 Begane grond
 De bekiezelde oprijlaan verschaft toegang tot de deels omsloten cour waaraan de eerste woning is gelegen. De oorspronkelijke woning dateert van 
 ca. 1850 en wordt gekenmerkt door tal van authentieke details. De oorspronkelijke hoofdwoning is aan de linkerzijde van de cour gelegen. Wanneer u de woning betreedt, komt u in de hal met klassieke, ruime trap en karakteristieke stenen vloer. Aan de linkerkant van de gang bevindt zich een ruime woonkamer met houten vloer en ornamenten. Rechts betreedt u de ruime jaren 30 leefkeuken met hardstenen werkblad. 
 
 Deze woning wordt verkocht in verhuurde staat. Op dit moment wordt dit deel van de woning bewoond door een huurder.
 
 Eerste verdieping
 Via een vaste houten trap bereikt u de eerste verdieping met twee slaapkamers welke zijn voorzien van een houten vloeren. 
 
 Tweede verdieping
 Op de tweede verdieping bevindt zich de badkamer met ligbad, douche, wastafel en wasmachine aansluitingen en een slaapkamer. 
 
 Indeling woning nr. 94A
 Via de cour heeft u tevens toegang tot de voormalige schuur welke is verbouwd tot de tweede woning. Wanneer u dit woongedeelte betreedt, komt u in de hal met een karakteristieke stenen vloer en klassieke, ruime trap, toiletruimte en meterkast. Via de hal zijn de woonkamer en keuken bereikbaar. De ruime woonkamer is voorzien van vele authentieke details zoals een karakteristieke stenen vloer, houten balken met – vanwege de vele ramen – mooi uitzicht op de prachtige tuin. De ruime leefkeuken is voorzien van inbouwkasten en de navolgende apparatuur: oven, koelkast, inductiekookplaat, vaatwasser en gootsteen. Daarnaast is er nog een tweede woongedeelte met open haard aanwezig. De gehele begane grond ademt sfeer en karakter.
 
 Eerste verdieping 
 Via een vaste stenen trap bereikt u de eerste verdieping met twee zeer ruime slaapkamers, wasruimte en een grote badkamer. De badkamer is zeer ruim van opzet en is voorzien van een ligbad, douche, toilet, bidet en dubbele wastafel met badkamermeubel.
 
 Tuin 
 De fraai aangelegde tuin is een plek waar u optimaal kunt genieten. Doordat de woning rondom vrij is gelegen geniet u hier van optimale privacy. Dit is de plek waar u volledig tot rust kunt komen. De tuin is goed onderhouden en kenmerkt zich door sfeervolle keien, grindpaden en gazon. Aan de achterzijde van het gazon vindt u het zwembad met tuinoverkapping. Vanaf deze centrale plek op het terrein heeft u overzicht over zowel de huisweide, tuin alsook de hippische faciliteiten. 
 
 Bijgebouwen
 Aan de rechterzijde van de oprijlaan is een ruim opgezette en uiterst degelijke paardenstal gelegen met een oppervlakte van ca. 150 m². De stal is opgetrokken in spouw en voorzien van stalen gegalvaniseerde spanten. Het dak is geïsoleerd en voorzien van een oud Hollandse pan. In totaliteit zijn 
 6 ruime stallen aanwezig en voorziet het gebouw in voldoende opbergruimte. De zitkamer met houtkachel is gebouwd in stijl! 
 
 Verder treft u op het perceel een in mergel opgetrokken ruime dubbel carport met aangrenzend twee voormalige paardenstallen en in de huisweide is een open frontberging gebouwd. 
 
 Weiland
 Aangrenzend aan de tuin is een glooiend perceel grasland met typisch Limburgse hoogstambomen gelegen met een oppervlakte van ca. 0.90.00 hectare. Het weiland is afgerasterd met houten hekwerk en is aan de achterzijde ontsloten aan de verharde veldweg genaamd Borstekuilweg. Vanwege de directe ligging bij de woning is dit perceel ideaal voor het huisvesten van uw paarden en of (klein)vee. 
 
 Indien u wenst om een groter perceel grond te bezitten kunt een nabij gelegen perceel grasland optioneel aankopen. Dit perceel is 0.81.46 ha. groot en op loopafstand gelegen. 
 
 Bestemmingsplan
 Een deel van het object is gelegen in het bestemmingsplan 'Groot Welsden 94 te Margraten', welke is vastgesteld op 
 28 maart 2023. Binnen dit bestemmingsplan hebben de woningen en de opstallen de bestemming 'wonen' en de weiland de bestemming 'agrarisch met waarden'. Op deze locatie zit een maximum aantal wooneenheden van: 2. Tevens heeft de gemeente Eijsden-Margraten in de paraplu bestemmingsplan beeldbepalende panden en objecten Eijsden-Margraten de dubbelbestemming 'Waarde – Beeldbepalend' toegekend.
 
 Het overige deel van het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Margraten 2009’ van de gemeente Eijsden-Margraten. Binnen dit bestemmingsplan heeft het weiland de bestemming ‘agrarisch met waarden'. 
 
 Ligging en het gebied
 Groot Welsden: daar waar holle wegen, boomgaarden en authentieke boerderijen het landschap bepalen. Groot Welsden is een plek waar men optimaal kan genieten van rust en het prachtige platteland maar ook het comfort van voorzieningen nabij. 
 
 Het stadscentrum van Maastricht is op ca. 20 autominuten afstand gelegen waardoor ook het oude stadscentrum, Maastricht UMC+, de Universiteit Maastricht, het MECC en de internationale school UWC goed zijn te bereiken. 
 
 Kadastrale gegevens
 Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Margraten, sectie A, nummers 5905, 6561 en 6562, tezamen ter grootte van 1.26.73 ha. (12.673 m²). 
 
 Het optioneel aan te kopen perceel landbouwgrond is kadastraal bekend als gemeente Margraten, sectie H, nummer 234 ter grootte van 0.81.46 ha (blauw gearceerd). 
 
 Inlichtingen
 Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de heer S.E.E. (Stef) Limpens van het kantoor te Ubachsberg (Voerendaal), bereikbaar op telefoonnummer: 045-5753255.

Kenmerken

Woonoppervlakte
375
Perceeloppervlakte
12673
Inhoud
1700
Bouwjaar
Extra ruimte
50
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Verwarming
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
6
Rijbaan
Buiten
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object