Plan bezichtigingBel makelaar

Daniken 25

Onder bod
Excellent
Geleen
€ 595.000 k.k.
2825
 m²
120
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Liefhebbers van unieke boerderijen opgelet! Op een van de mooiste locaties van Limburg ligt deze fraaie woonboerderij.

U vindt deze unieke boerderij op een idyllische plek aan de rand van het Danikerbos waar u optimaal kunt genieten van vergezichten van de glooiende omgeving, rust en natuur maar ook nabijgelegen centrum van Oud-Geleen.

De woonboerderij is centraal gelegen, mede door de aanwezigheid van enkele stallen/schuren is het een ideale locatie voor het houden van paarden. Deze schuren en stallen zijn ook te gebruiken als atelier, stalling voor oldtimers en vele andere doeleinden.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het perceel te vergroten tot maar liefst 1.55.60 ha. (15.560 m²)!

De woonboerderij is opgetrokken in spouw en gedekt met gebakken pannen. Achter het oorspronkelijke woonhuis grenst de in massief metselwerk opgetrokken voormalige grubstal die unieke mogelijkheden biedt om de woning aanzienlijk uit te breiden. Deze ruimte is ook ideaal om te verbouwen tot bijvoorbeeld kantoor aan huis. Meer informatie hierover vindt u verderop in deze brochure. Eerst volgt nu een omschrijving van de indeling van het woonhuis.

Bent u reeds enthousiast? Neem dan na het doornemen van de verkoopinformatie contact met ons op voor het kenbaar maken van uw interesse.


Algemeen:
Bouwjaar: 1951.
Inhoud woning: circa 585 m²
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 120 m²
Perceeloppervlakte: 2.825 m² (de mogelijkheid bestaat om het perceel te vergroten).
Aanvaarding: in overleg.

Nutsvoorzieningen/installaties:
Elektriciteit: aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
Kozijnen: voornamelijk houten kozijnen deels bezet met dubbelglas

Centrale CV installatie: Cv installatie (Remeha, bouwjaar 2015, eigendom)
Warm watervoorziening: via cv-installatie
Waterput: Aanwezig, 13 meter diep en elektrisch te bedienen vanuit de bijkeuken


Indeling
Begane grond en kelder
Vanaf de doodlopende weg genaamd Daniken heeft u via de voortuin toegang tot de woning. De entreehal is voorzien van laminaat en geeft toegang tot de woonkamer aan de linkerzijde. De woonkamer, met parket vloer, beschikt over een fraaie haardpartij en grenst aan de charmante keuken. De gehele woning beschikt over originele paneeldeuren.

De keuken is uitgerust met een L-vormig keukenblok met een elektrische kookplaat, oven, afzuigkap, gootsteen en koelkast. In het zijportaal bevindt zich het toilet en tevens een achteringang. Vanuit de keuken is ook de bijkeuken bereikbaar, waar zich de witgoedaansluitingen bevinden, en er is toegang tot de voormalige grubstal en een zijingang naar het achtererf. Aan de rechterzijde van de entreehal is een aanbouw gerealiseerd in 1965, die momenteel dienstdoet als slaapkamer, met aangrenzend een moderne badkamer uit 2018. De badkamer is voorzien van douche met zitgedeelte (voorzien van elektrische verwarming, toilet en wastafel.

De kelder, bereikbaar vanuit woonkamer, wordt gebruikt als provisieruimte.

De eerste en tweede verdieping
De eiken houten trap leidt naar de eerste verdieping, waar zich een overloop bevindt met daaraan gelegen drie slaapkamers en de badkamer. De slaapkamers hebben respectievelijk een oppervlakte van 9,6 m², 6,9 m² en
6,9 m². De badkamer is uitgevoerd met een ligbad, douche, toilet en wastafel. Op de overloop bevinden zich twee muurkasten.

De toegang tot de zolder is thans voorzien via een mangat.

Bijgebouwen
Zoals reeds eerder omschreven, grenst aan de woning de voormalige grubstal, met een oppervlakte van ca. 146 m². Deze grubstal is gebouwd in 1951 en biedt aanzienlijk veel potentie voor uitbreiding van zowel begane grond als de eerste verdieping van het woonhuis.

De tweede grubstal is gebouwd in 1969 en heeft een oppervlakte van
ca. 104 m². De stal is opgetrokken in spouw en de houten dakconstructie is gedekt met golfplaten (niet asbesthoudend). De overige opstallen aangrenzend aan de woning omvatten een voormalige varkensstal, een machineberging en een werkplaats, die momenteel worden gebruikt voor opslagdoeleinden.

Aan de rechterzijde van de woning bevindt zich ook een garage en berging.

Op het achter terrein bevindt zich een loods die in 1989 is gebouwd, met een afmeting van 12 x 16 m. Deze loods is opgetrokken in stalen spanten, houten gordingen, bekleed met damwand en gedekt met golfplaten. De loods heeft een gevlinderde betonnen vloer, een ruime toegangspoort (4 m bij 4 m) en een loopdeur.

Huiskavel
Het perceel is vrij gelegen en kan zeker als uniek worden omschrijven. De boerderij is de laatste in de lintbebouwing van Daniken en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. De locatie is rustig gelegen, aan een doodlopende straat, met toegang tot het ‘’veld/bos’’. De ruime tuin omringt de boerderij en een deel ervan wordt gebruikt als huisweide. In de huisweide zijn enkele fruitbomen aangeplant, waaronder appelbomen, notenbomen en pruimenbomen. Bovendien bevinden zich hier enkele 200 jaar oude palmbomen!

Het huisperceel heeft een oppervlakte van 2.825 m² en is hiermee als behoorlijk ruim te omschrijven. De nabijgelegen huisweide heeft een oppervlakte van 12.735 m² en is tegen de bosrand aan gelegen. De mogelijkheid bestaat om dit perceel ook aan te kopen.

Bestemmingsplan
De locatie Daniken 25 is gelegen binnen het plangebied van het onherroepelijke bestemmingsplan ‘Geleenbeekdal, vastgesteld op 8 juli 2009 door de gemeenteraad van Sittard-Geleen Ter plaatse van onderhavige locatie is in hoofdzaak de bestemming ‘Wonen’ van kracht. Het bouwvlak van de woning strekt zich uit tot en met de eerste grubstal.

De locatie is in z’n algemeenheid bedoeld voor wonen eventueel met ondergeschikte agrarische activiteiten. Voor andere activiteiten zoals bijvoorbeeld aan-huis-gebonden beroepen/bedrijven of mantelzorg kan ontheffing worden verleend.

Heeft u vragen over de door u gewenste planologische invulling van deze boerderij dan mag u uiteraard contact opnemen met de verkopende makelaar.

Ligging
Deze unieke woonboerderij is gelegen in een van mooiste buurtschappen die Limburg rijk is. Daniken is zeer geliefd vanwege haar prachtige natuur (o.a. het hellingbos genaamd Danikerbos, de Geleenbeek en het Stammenderbos), doch ook vanwege de centrale ligging. De ontsluiting is te omschrijven als goed. Daniken is gelegen nabij diverse uitvalswegen alsook het centrum van Oud-Geleen.

Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Geleen, sectie F, nummer 3720, groot 0.28.25 ha.

Het optioneel aan te kopen perceel huisweide is kadastraal bekend als gemeente Schinnen, sectie A,
nummers 479 en 3496 totaal ter grootte van 1.27.35 ha. (roze gearceerd)

Inlichtingen
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Kenmerken

Woonoppervlakte
120
Perceeloppervlakte
2825
Inhoud
585
Bouwjaar
1951
Extra ruimte
474
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
1500
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object