Plan bezichtigingBel makelaar

Duifhuisweg 2

Verkocht
Excellent
Oisterwijk
€ 1.275.000 k.k.
1696
 m²
374
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Op een fraai hoekperceel op een markante gewilde rustige locatie aan de Duifhuisweg te Oisterwijk gesitueerde karaktervolle, rietgedekte, vrijstaande royale woonboerderij.



De woonboerderij is gunstig gelegen nabij het bourgondische en gezellige centrum met voorzieningen als winkels, scholen, openbaar vervoer, sportaccommodaties en de Oisterwijkse bossen en vennen. De uitvalswegen naar Tilburg, 's-Hertogenbosch (N65) en Eindhoven (A58) zijn eenvoudig en binnen enkele minuten te bereiken.



ALGEMENE INFORMATIE



• Royale woonboerderij met omsloten tuin, schop en bakhuis met mogelijkheid voor het voeren van een beroep- of bedrijf aan huis,

• Splitsing van de woonboerderij zodat er twee woningen kunnen worden gerealiseerd is mogelijk (wijzigingsplan vastgesteld door de gemeente Oisterwijk), voor informatie verwijzen wij u naar ruimtelijkeplannen.nl,

• De woonboerderij heeft een sfeervolle uitstraling door de gebinten, open rieten kapconstructie, authentieke schouw en ramen met roedeverdeling,

• De woonboerderij behoeft naar wens modernisering om weer te voldoen aan de eisen van deze tijd maar biedt volop mogelijkheden voor de ruimtezoekers,

• Graag nodigen wij serieuze gegadigden uit voor een bezichtiging om de rust, ruimte en sfeer van deze woonboerderij voor u en uw gezin en/of bedrijf ter plaatse te ervaren!



Bouwjaar: oorspronkelijk ca.1910, nadien geheel gerenoveerd c.q. opgetrokken in de jaren tachtig,

Inhoud: ca. 2.169 m³

Woonoppervlakte: ca. 374 m²

Overige inpandige ruimte: ca. 234 m²

Externe bergruimte: ca. 14 m²

Perceeloppervlakte: ca. 1.696 m²

Verwarming: 2 C.V.-combiketels

Isolatie: Enkel glas, woongedeelte beneden voorzien van dubbel glas en vloerverwarming in woonkamer en keuken



INDELING



Parterre

Uitnodigende entree naar ruime hal met plavuizen tegelvloer, vide, meterkast, garderobe en trapopgang. De voormalige toiletruimte in de hal is gewijzigd naar een eenvoudige inloopdouche met wastafel maar kan uiteraard weer worden teruggebracht naar de oorspronkelijke functie. Vanuit de hal is aan de linkerzijde een ruime berging bereikbaar, aan de rechterzijde toegang tot de woonkamer.



Woonkamer

De royale, L-vormige woonkamer heeft een plavuizen tegelvloer en is verdeeld in een zit- en eetgedeelte, het zitgedeelte bevindt zich bij de originele schouw met houtgestookte kachel.

Ook de manshoge (wijn)kelder met bovengelegen open “opkamer” verwijzen naar de historie van de oorspronkelijke boerderij.

Bij het eetgedeelte is, via een schuifpui, het overdekte terras en de tuin toegankelijk, hierdoor vloeien binnen en buiten harmonieus in elkaar over.



Woonkeuken

De woonkeuken heeft een eenvoudige keukeninrichting in hoekopstelling met boven- en onderkasten, keramische kookplaat met inbouwafzuigkap, oven, koelkast en vaatwasser. Vanuit de keuken toegang tot een ruime kelder (onder de keuken gelegen) met voldoende praktische proviandruimte.



Bijkeuken

De bijkeuken is voorzien van een uitstortgootsteen. De toiletruimte heeft een toilet en fontein. In een afzonderlijke ruimte bevinden zich de aansluitingen voor was- en droogapparatuur. Via een loopdeur is de tuin bereikbaar.



Kantoor-/studeerkamer, speelkamer of T.V.-kamer op de parterre, deze ruimte is thans in gebruik als slaapkamer. Via een schuifpui is de tuin bereikbaar.



Berging en separate multifunctionele ruimte Aan de linkerzijde van de woonboerderij bevindt zich de voormalige “deel” van de oorspronkelijke boerderij, deze ruimte is nu verdeeld in een ruime berging en een multifunctionele ruimte. De ruime berging heeft houten openslaande deuren aan zowel de voor- als achterzijde. Via een open trapopgang is een zolderruimte bereikbaar, hier bevindt zich de opstelling van de C.V.-ketel.



De multifunctionele ruimte van de woonboerderij is toegankelijk via een separate zij-entree. Er zijn meerdere (kantoor)kamers aanwezig met een eenvoudig keukenblok. De toiletruimte is voorzien van een staand closet en fontein. Deze ruimte zou ook eenvoudig als mantelzorgwoning kunnen dienen of als praktijk -/kantoor aan huis met zelfstandige ingang!



Eerste verdieping

Ruime overloop met toegang tot vijf slaapkamers, badkamer, toiletruimte en een grote ruimte met de open rieten kapconstructie en gebinten in het zicht. De ruime masterbedroom heeft een inloopgarderobekast. De naastgelegen badkamer is voorzien van een ligbad, douche, twee wastafels in wandmeubel en closet. De overige slaapkamers variëren in grootte en hebben een wastafel. De separate toiletruimte is voorzien van een closet en fontein. Op de verdieping zijn de gebinten tevens in het zicht gebleven waardoor het geheel een karaktervolle uitstraling heeft. Op de overloop bevindt zich een vlizoluik met trap naar een ruime bergzolder.



Buitenleven

Aan de achterzijde van de woonboerderij bevindt zich een overdekt terras met lichtkoepels, door de beschutte ligging kunt u hier in meerdere seizoenen heerlijk genieten.



De omsloten tuin rondom de woonboerderij heeft sierbestrating, gazon, volwassen borders, hagen en bomen. De open schop biedt parkeermogelijkheid voor twee auto’s. Het bakhuis is verdeeld en voorzien van elektra, de originele bakoven is nog aanwezig. Hier bevindt zich ook de opstelling van een C.V.-ketel.



Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Kenmerken

Woonoppervlakte
374
Perceeloppervlakte
1696
Inhoud
2169
Bouwjaar
1910
Extra ruimte
234
Aantal verdiepingen
5
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Carport
Schuur
Ligging
Aan rustige weg
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (013 5210222) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (0499-577400) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lelieveld Makelaardij (0499-577400) voor meer informatie over dit object