Plan bezichtigingBel makelaar

Molenweg 37

Verkocht
Excellent
Andijk
€ 439.000 k.k.
440
 m²
134
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Unieke locaties zijn zeldzaam maar niet onvindbaar!! Deze charmante vrijstaande woning met een heerlijke tuin staat garant voor landelijk, rustig en vrij wonen met het IJsselmeer op steenworp afstand. Het lieflijke uiterlijk van dit huis doet niet vermoeden dat het zo verrassend veel ruimte herbergt en de bijna 135 m² woonoppervlakte optimaal is ingedeeld als warm thuis voor het gezinsleven. Karakteristiek met een vriendelijke sfeer, een tikje speels, bijzonder comfortabel en praktisch met als pluspunten aan de voor- en achterzijde vrij uitzicht, een riante schuur en een heerlijke tuin op het zonnige westen aan water. Met een grote woonkeuken, een gezellige woonkamer, 4 slaapkamers en meer dan voldoende opbergruimte is het op dit erf bijzonder prettig wonen. Een plek om te omarmen………

 

 Actueel dezer dagen is dat de huidige energiekosten laag zijn door de 14-tal zonnepanelen en het gebruik van een tweetal houtkachels. Onlangs (september 2022) is er, met het oog op de toekomst een nieuwe hybride CV ketel geplaatst. Daarnaast zal er voldoende hout achter blijven om er de komende winter warmpjes bij te zitten.

 

 WOONHUIS

 Wat direct opvalt is de vriendelijke en rustige sfeer in en om huis. Eenmaal binnen bevindt zich aan de voorzijde van de woning de grote en lichte woonkeuken voorzien van prachtige glas-in-lood details, een handige trapkast en een sfeervolle houtkachel. Het uitzicht vanuit de erker is prachtig maar fenomenaal als de avond invalt en de lampjes van de boerderijen in de verte aangaan. Aan de achterzijde bevindt zich de woonkamer met een tweede houtkachel en een schuifpui naar de tuin. Tevens op de begane grond de voorentree/hal met meterkast en trapopgang en de zij-entree voorzien van achterdeur, toilet en badkamer met doucheruimte, ligbad en wastafel.

 

 Op de verdieping een viertal slaapkamers, een tweede toilet, een ruime inloopkast en een stookruimte. De ouder slaapkamer is het grootst, heeft een open nok, een wastafel en is aan de achterzijde gelegen, dat betekent wakker worden met uitzicht op weiland begraasd door schaapjes. De overige drie slaapkamers zijn verschillend maar goed van formaat en het is fijn dat er voor ieder gezinslid een eigen plek is in huis. De wegzetzolder is voldoende ruim voor het opbergen van spullen.

 

 BUITEN

 Als je van het buitenleven houdt is het hier een feestje! Die uitzichten…..en om het buitenleven gevoel nog meer te verhogen is de tuin fraai ingericht met klinkerbestrating, weelderige beplanting en gazon. Aan de voorzijde een eigen oprit en een grote schuur van circa 25 m² met daarachter een riant kippenverblijf. De achtertuin ligt op het westen en heeft een tweetal terrassen, waarvan één aan water. Mooie bijkomstigheid is de vernieuwde beschoeiing 2019.

 

 BIJZONDERHEDEN

 - Oorspronkelijk gebouwd eind jaren ‘20

 - Door huidige eigenaren gerenoveerd en verbouwd

 - 14 zonnepanelen op de zuidzijde van het dak

 - Nieuwe hybride CV ketel (september 2022)

 - Perceeloppervlakte 440 m²

 - Beschoeiing vernieuwd in 2019

 - Schuurruimte van circa 25 m²

 - Woonoppervlakte 133 m²

 - Goede en comfortabele indeling

 

 LIGGING

 De Molenweg in Andijk ligt tussen de dorpskernen van Andijk en Wervershoof en biedt daarom het beste van beide. Het IJsselmeer, de West-Friese omringdijk, de jachthavens en recreatiegebied de Vooroever liggen op loopafstand en daagse voorzieningen zijn perfect te bereiken per fiets. Met de auto zijn overige voorzieningen vlot bereikbaar in omliggende havensteden Enkhuizen en Medemblik. Tevens is de ontsluitingsweg richting verkeersader A7 vlot bereikbaar waardoor Amsterdam op slechts 45 minuten afstand ligt.

 

 Wil je dit leuke huis graag komen bekijken? Je bent van harte welkom voor een uitgebreide rondleiding.

Kenmerken

Woonoppervlakte
134
Perceeloppervlakte
440
Inhoud
432
Bouwjaar
1929
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Verwarming
Cv ketel, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht
Inhoud tuin
195
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Kwantes Makelaardij (0228-592244) voor meer informatie over dit object