Plan bezichtigingBel makelaar

Weidemanweg 6

Verkocht
Excellent
Vorden
€ 895.000 k.k.
9550
 m²
210
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

IN VERBAND MET DE GROTE BELANGSTELLING WORDEN BEZICHTIGINGSAANVRAGEN ZOWEL PER MAIL ALS TELEFONISCH NIET MEER IN BEHANDELING GENOMEN. WIJ DANKEN U VOOR UW BEGRIP.

Daar waar de verharde weg eindigt begint de ultieme rust en ruimte. Weilanden en hooilanden worden hier afgewisseld met bosjes met kleine en wijdvertakte bomen en volwassen bossen met oude houtopstanden. De zintuigen maken hier overuren door alles wat je ziet, voelt, ruikt en vooral niet hoort.

Omgeven door de landerijen van landgoed Hackfort ligt aan het einde van de Weidemanweg in Vorden op nummer 6, geheel verscholen achter een groene buffer de halfriet gedekte HISTORISCHE WOONBOERDERIJ genaamd ‘De Brummelkamp’. Een van de ‘snoepjes’ van Vorden.

De eerste vermelding van de woonboerderij dateert uit 1851. Gesticht door de adellijke familie Van der Borch tot Verwolde is de (woon)boerderij in de loop der tijd, voor het laatst in 1988, geheel verbouwd tot woonhuis.

Eenmaal binnen worden ook hier de zintuigen geprikkeld. Authentieke kannescheurtjes in de hal worden in de sfeervolle woonkeuken met schouw en houtkachel afgewisseld met een fraaie estrikenvloer. Alleen het getik van de klok verraadt dat de tijd hier niet heeft stilgestaan. Naast de halfopen keuken bevindt zich de voormalige melkkelder. In de woonkamer trekt een hoog opgetrokken schouw met houthaard de volle aandacht. Het is de schouw en de oude gebakken stenen met bijpassende eiken houten vloer die deze woonkamer tot een zeer aangename verblijfsruimte maken. Een ander opvallend detail in de woonkamer zijn de stalen taatsdeuren in de achtergevel. Deze taatsdeuren waren haar tijd ver vooruit. Vanuit de zithoek en de bibliotheek heb je door de ramen in de taatsdeuren een prachtig zicht op de tuin en de omliggende weilanden.
Slaap- en wasgelegenheid treffen we hier aan op de begane grond en de 1e verdieping. Een imposante bordestrap en de vide verdelen de verdieping in tweeën met aan weerszijden van de vide een royale slaapkamer en badkamer. De slaapkamer beneden heeft een doorgang naar de badkamer en het toilet. Deze slaapkamer is desgewenst ook uitermate geschikt voor gebruik als studeer-/werkkamer.

Naast de woning staat een eenvoudig gastenverblijf met wasgelegenheid. Deze ruimte is niet alleen geschikt om te slapen maar is tevens geschikt als kantoor- of werkruimte voor ‘de thuiswerker’.

Achter de woning ligt een bostuin met slingerende bospaadjes en idyllische doorkijkjes naar de woonboerderij. Aan de zuidzijde van de woonboerderij ligt een groot gazon met wilde grassen dat een natuurlijke overgang vormt naar de achtergelegen weilanden. Op het perceel van ca. 9550 m2 bevinden zich verder nog een werkplaats, een schuur en 2 garageboxen. Voor een uitgebreide indruk van de indeling van de woning zijn er digitale plattegronden beschikbaar.

De Brummelkamp is qua bereikbaarheid ideaal gelegen op ca. 2 km afstand van de dorpskern van Vorden en ca. 10 km van het stadscentrum van Zutphen. Zowel in Vorden als in Zutphen is een trein-en busstation met aansluitingen op het landelijke en regionale openbaarvervoernetwerk. Vorden staat bekend als achtkastelen dorp en om haar gezellige dorpscentrum. Rondom Vorden ligt een prachtig buitengebied met de landerijen van de verschillende kastelen en landgoederen.

TIP. Maak te voet kennis met de omgeving. De Tichelmanroute (groene route) is 5 km lang en start bij Landgoed Hackfort. Vanaf de wandelroute heb je vanaf (on)verharde wegen en dwars door de weilanden een goed zicht op de woonboerderij en haar prachtige omgeving.

Bouwjaar : ca. 1851
Gebruiksoppervlakte:
Wonen (woonhuis) : 189 m2
Wonen (gastenverblijf) : 20 m2
Externe bergruimte : 68 m2
Perceeloppervlakte : 9550 m2

Ben jij op zoek bent naar die ultieme locatie, die krent in de pap maak dan snel een afspraak via een van onze kantoren. Wij kunnen niet wachten om jou in deze buitengewone Buitenstate rond te leiden.

Kenmerken

Woonoppervlakte
210
Perceeloppervlakte
9550
Inhoud
745
Bouwjaar
1851
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Open haard
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object