Plan bezichtigingBel makelaar

Raakeindse Kerkweg 61

Onder bod
Excellent
Molenschot
€ 995.000 k.k.
20860
 m²
201
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Te midden van de uitgestrekte landerijen van Molenschot, onder de rook van de bruisende stad Breda, staat deze vrijstaande en nostalgische langgevelboerderij. Boordevol sfeer, karakter, rust, ruimte én 100 % privacy. Een unieke plek waar u op slag verliefd op wordt!  

 

 Dit object biedt tal van mogelijkheden waaronder het runnen van een zorgboerderij en/of het geven van trainingen, teambuilding of workshops. De bestemming van het object betreft op dit moment deels “Maatschappelijk” met functieaanduiding “zorgboerderij” en deels “Agrarisch”. Middels een principeverzoek wordt onderzocht of het mogelijk is om de bestemming deels te wijzigen naar een particuliere “woonbestemming”.   

 

 Deze gerenoveerde langgevelboerderij heeft een woonoppervlak van maar liefst 200 m² en staat op ca. 2 hectare grond. Het biedt daarom nieuwe bewoners een zee aan ruimte, plek voor het houden van dieren én de uitgelezen kans om wonen en werken te combineren.

 

 In de prachtige landschapstuin kunt u genieten van diverse terrassen, een eigen pluktuin met hobbykas, vijver, pizzaoven, vuurplaats, weiland en mooie hoge bomen die het zonlicht filteren. De ultieme plek waar u geniet van de natuur, de rust en de ruimte terwijl de dynamiek van het stadsleven en de snelwegen binnen handbereik zijn op het moment dat u het wenst.

 

 BEGANE GROND

 Voorentree/hal met toegang tot de woonkamer, toiletruimte en de eerste verdieping.

 Afwerking: tegelvloer, behangen wanden en een houten delen plafond. Vernieuwde meterkast: 6 groepen, een kookgroep, krachtstroom en aardlekschakelaarbeveiliging

 

 Toiletruimte uitgerust met een ‘zwevend’ toilet.

 Afwerking: tegelvloer met deels betegelde en deels stucwerk wanden. Het plafond is afgewerkt met stucwerk.

 

 Sfeervolle woonkamer met een authentiek en warm interieur voorzien van een schouw met rookkanaal waardoor het hier in de wintermaanden heerlijk vertoeven is. Bij mooi weer betrekt u heel eenvoudig het (overdekt) terras erbij dankzij de openslaande tuindeuren. Verder is deze kamer voorzien van drie praktische vaste kasten en heeft u toegang tot de leefkeuken en een voorraadkelder.

 Afwerking: houten vloer, stucwerk wanden en een houten balken plafond.  

 

 De voormalige koestal is inmiddels verbouwd tot een prachtige leefruimte.

 

 Gang met toegang tot de leefkeuken, studio/werkkamer en badkamer. Mooie authentieke details zijn bewaard gebleven zoals de oude staldeur en voerluik.

 Afwerking: deels vloerbedekking en deels tegelvloer. De wanden zijn afgewerkt met stucwerk en het plafond met deels holle brikken en deels houten delen.  

 

 Authentieke leefkeuken uitgerust met een houten aanrechtblad, dubbele spoelbak, gaskooktoestel voorzien van 5 pitten, 2 ovens en een vaatwasser aansluiting. Middels een loopdeur is de tuin toegankelijk.

 Afwerking: deels tegelvloer en deels houten planken en houten lambrisering met daarboven behangen wanden. Het plafond is afgewerkt met deels hollen brikken en deels stucwerk.

 

 Nette badkamer uitgerust met een inloopdouche, toilet met ’’zwevend’’ closet, wastafel met meubel. De lichttube zorgt voor een prettige lichtinval.

 Afwerking: tegelvloer met deels betegelde en deels stucwerk wanden. Het plafond is afgewerkt met holle brikken.

 

 Multifunctionele ruimte die nu ingericht is als muziekstudio. Uiteraard kan deze ruimte ook prima fungeren als slaapkamer, kantoor/hobby ruimte of chillroom voor kinderen. Ook deze ruimte geniet voldoende lichtinval.

 Afwerking: deels tegelvloer en deels houten planken, gipsplaten/tegel/stucwerk wanden en een holle brikken plafond.

 

 Achter entree met toegang tot de studio en badkamer

 Afwerking: tegelvloer, stucwerk wanden en een hollen brikken plafond.

 

 EERSTE VERDIEPING - WOONGEDEELTE

 Overloop met toegang tot vier kamers en een vaste kast.

 Afwerking: vloerbedekking met deels stucwerk en deels behangen wanden. Het plafond is afgewerkt met gipsplaten.

 

 Slaapkamer (1): gelegen aan de linker voorzijde. De vaste kast is uitgebroken waardoor deze kamer in verbinding staat met de slaapkamer aan de linker achterzijde. Dit is heel eenvoudig weer terug te brengen naar de oorspronkelijke situatie.  

 Afwerking: vloerbedekking, behangen wanden en een gipsplaten plafond.

 

 Slaapkamer (2): gelegen aan de linker achterzijde en voorzien van een vaste kast.

 Afwerking: vloerbedekking, behangen wanden en een gipsplaten plafond.

 

 Slaapkamer (3): voorzien van een dakkapel en een vaste kast.

 Afwerking: vloerbedekking, behangen wanden en een gipsplaten plafond.

 

 Slaapkamer (4): deze kamer is nu in gebruik als doorgang/kantoor. Vanuit deze kamer heeft u toegang tot het andere leefgedeelte ‘hooizolder’ op de eerste verdieping. Verder is deze ruimte voorzien van een vaste kast en een dakkapel.  

 Afwerking: vloerbedekking, behangen wanden en een gipsplaten plafond.

 

 EERSTE VERDIEPING - ‘’HOOIZOLDER’’

 Royale gang met hoogteverschil in de vloer. De gang biedt toegang tot de cv ruimte, badkamer, toiletruimte, wasruimte, slaapkamer en gang/kantoor. De ruimte is voorzien van 3 Velux dakramen.

 Afwerking: houten planken vloer, leem afgewerkte wanden en een wit geschilderd houten delen plafond.

 

 Cv ruimte met opstelling van de cv combiketel (Merk: Nefit Ecomlie HR Excellent, circa 20 jaar oud) en de warmwater boiler (Merk: Nefit) die is aangesloten op de cv combiketel.

 

 Nette badkamer uitgerust met een ligbad, inloopdouche met douchescherm, dubbele wastafel met meubel en designradiator. De ruimte is voorzien van twee Velux dakramen.   

 Afwerking: houten planken vloer met deels mozaïek tegels en deels leem afgewerkte wanden. Het plafond is afgewerkt met houten delen plafond.

 

 Toiletruimte met ‘’zwevend’’ closet en fonteintje.

 Afwerking: zeil op de vloer met deels mozaïek tegels en deels leem afgewerkte wanden. Het plafond is afgewerkt met houten delen.

 

 Wasruimte met verhoging waar u de wasmachine en/of droger kunt plaatsen.

 Afwerking: houten planken vloer met deels gipsplaten en deels houten planken op de wanden. Het plafond is eveneens afgewerkt met  een houten delen plafond.

 

 Slaapkamer 5: wordt nu gebruikt als “master bedroom” en is voorzien van een inloopkast. Dankzij de drie Velux dakramen en het raam in het voormalig hooiluik. Daar heeft u een fantastisch uitzicht over de tuin met de zonsondergang.

 Afwerking: houten planken vloer, leem afgewerkte wanden en wit geschilderde houten delen plafond.

 

 EXTERIEUR

 Multifunctionele en unieke recreatieruimte (voormalig ezelstal)

 Deze ruimte leent zich uitstekend voor vergaderingen, trainingen, teambuilding of workshops. Ook is deze ruimte uitermate geschikt voor een hobbyruimte/atelier, of een ruimte om gezellige momenten te beleven met familie en/of vrienden. Kortom, volop mogelijkheden!

 

 Opgetrokken op een stenen voet met daarboven potdekselplanken. Het dak is afgewerkt met geïsoleerde dakplaten met pannen en een beton gevlinderde vloer met vloerverwarming. De muren zijn afgewerkt met deels leem, deels stuc en deels houten planken. Middels een loopdeur, schuifpui en openslaande deur bereikt u deze ruimte die is uitgerust met een keuken voorzien van een dubbele spoelbak en losse koelkast, vrieskast en vaatwasser. Daarnaast tevens voorzien van de aansluiting voor douche en/of toilet. De vele raampartijen zorgen voor een natuurlijke lichtinval. Middels een vaste trap is ook nog een

 bergzolder bereikbaar. De ruimte word verwarmd middels een leemkachel en de vloerverwarming. Deze ruimte heeft separate combiketel merk Nefit, bouwjaar 2019.

 

 Vrijstaande kantine/schuur met werkplaats

 Opgetrokken met hout en afgewerkt met geïsoleerde dakplaten met pannen. Deze sfeervolle ruimte is ingedeeld met een verblijfsruimte/kantine en een aparte werkplaats. Uitstekend geschikt om ‘s avonds met vrienden nog te genieten van een glas wijn maar ook hier kunt u er een eigen prachtig atelier van

 maken of een eigen plek om even tot rust te komen. De ruimte is voorzien van elektra, wateraansluiting en een rookkanaal. Verder beschikt de ruimte over een toilet, urinoir en een kantine met keuken voorzien van een oven, 4 pits gas kooktoestel en spoelbak. Een geiser op de bergzolder zorgt voor het warme

 water.  

 

 Schitterende landschapstuin

 Via de oprijlaan komt u uit bij de langgevelboerderij. Rondom de boerderij ligt een goed onderhouden landschapstuin met optimale privacy en prachtige begroeiing. Bloemen plukken in uw eigen pluktuin? Heerlijk ontspannen in een hottub? Een rust momentje zoeken bij de natuurvijver, vuurplaats of onder de grote notenboom? In deze tuin kan alles! ‘s Avonds steekt u de buitenhaard aan en geniet u bij het overdekte terras. De tuin heeft overigens diverse terrassen waardoor er altijd wel een plekje in de zon of schaduw te vinden is. De mooie hoge bomen filteren het zonlicht. Daarnaast beschikt de tuin ook over een stukje bos naast de paddenpoel, een kas, kippenhok, diverse hoogstamfruit bomen en een fruittuin met laagstamfruit, bessen, bramen en frambozen. Het door Brabants landschap ingerichte en omheinde weiland is uitermate geschikt voor het hobbymatig houden van dieren. Optimaal genieten van het buitenleven doet u hier!

 

 BESTEMMINGSPLAN

 Het perceel is gelegen binnen het bestemmingsplan ‘’buitengebied” van de Gemeente Gilze en Rijen en heeft hierin onder andere:

 - de enkelbestemming ‘maatschappelijk’ met functieaanduiding ‘zorgboerderij’

 - de enkelbestemming ‘’agrarisch’’

 - de bouwaanduiding “karakteristiek”.

 

 Middels een principe verzoek wordt onderzocht of het mogelijk is om de bestemming deels te wijzigen naar een particuliere “woonbestemming”.   

 Voor meer informatie omtrent het bestemmingsplan en de mogelijkheden kunt u contact opnemen met gemeente Gilze en Rijen of de makelaar.

 

 OVERIGE INFORMATIE

 Type woning: Vrijstaande langgevelboerderij.

 Bijgebouwen: Kantine/werkplaats, vergaderruimte, kas en diverse dierenverblijven.  

 

 Bouwjaar: 1954 (in de loop der jaren verbouwd/gerenoveerd).

 Inhoud: 738 m³.

 Woonoppervlakte: 201 m².

 Perceeloppervlakte: 20.860 m².

 

 Bouwstijl: Baksteen (spouw). Gevels zijn gecementeerd.

 Dak en dakbedekking: Zadeldak met pannen.

 Begane grond vloer: Betonnen vloer.

 1e verdiepingsvloer: Deels houten en deels holle stenen vloer.

 Isolatie: Vloer van vergaderruimte is geïsoleerd en tevens alle daken zijn geïsoleerd.  

 Kozijnen: Houten kozijnen met deels dubbele beglazing.  

 Verwarming: Middels cv-combiketel. Merk: Nefit, circa 20 jaar oud.

 Warm water: Middels cv-combiketel. Merk: Nefit, circa 20 jaar oud.

 Extra boiler (Merk: Nefit, bouwjaar: 2002).

 

 

 

                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Kenmerken

Woonoppervlakte
201
Perceeloppervlakte
20860
Inhoud
738
Bouwjaar
1954
Extra ruimte
4
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Dakisolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Livingstone: unieke, vrijstaande huizen in elke stijl
Sinds 1983 realiseert Livingstone droomhuizen. Vroeger waren dit met name cataloguswoningen. Maar dit concept is inmiddels volledig losgelaten. Livingstone maakt nu alleen nog unieke, op maat gemaakte woningen. In elke stijl. Van strak modern tot landelijk klassiek.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Schalk Makelaardij (076-5937000) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schalk Makelaardij (076-5937000) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schalk Makelaardij (076-5937000) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.