Plan bezichtigingBel makelaar

Kerkstraat 16

Verkocht
Excellent
Voerendaal
€ 635.000 k.k.
1713
 m²
280
 m²
Eengezinswoning
Halfvrijstaande woning

Object omschrijving

Liefhebbers van unieke woonboerderijen opgelet!

In het mooie pittoreske dorpscentrum van Ubachsberg bieden wij u geheel vrijblijvend deze mooie karakteristieke woonboerderij te koop aan. Het riante object heeft een inhoud van maar liefst 1.235 m³ en kent een breed scala aan mogelijkheden. Aan de straatzijde is thans op twee verdiepingen een kantoorruimte gesitueerd van ca. 80 m². Deze ruimte kan ook worden ingericht als mantelzorgwoning of andere toekomstige alternatieve ontwikkeling.
Op het ruime perceel (1.713 m²) is verder een parkachtige tuin aanwezig. Op dit perceel rust een indirecte bouwtitel. Het is onder voorwaarden toegestaan om hier een 2e woonhuis te bouwen.

Bent u reeds enthousiast? Neem dan na het doornemen van de verkoopinformatie contact met ons op voor het kenbaar maken van uw interesse.

Algemeen:
Inhoud woning: circa 1.235 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 280 m²
Perceeloppervlakte: 1.713 m²
Aanvaarding: in overleg doch op korte termijn mogelijk

Nutsvoorzieningen/installaties:
Elektriciteit: aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
Kozijnen: houten kozijnen deels bezet met dubbelglas

Centrale CV installatie: Remeha, eigendom, bouwjaar ca. 2007
Warm watervoorziening: middels boiler

De woonboerderij kent fraaie authentieke elementen en is in 1975 degelijk en onder architectuur gerenoveerd. Door het gehele pand zijn fraaie troggewelfde plafonds en andere mooie details aanwezig.

Indeling
Begane grond
Via de centrale entree heeft u toegang tot de tussenhal met daaraan gelegen toilet- en wasruimte. Vanuit deze hal heeft u toegang tot de ruime woonkamer met open haard en in kundersteen opgetrokken schouwpartij. De woonkamer (met serré) heeft een oppervlakte van maar liefst ca. 70 m² en geniet uitzicht over de parkachtige tuin. Aangrenzend aan de woonkamer is op splitlevel-niveau de aangename leefkeuken gelegen. Vanuit de woonkamer heeft men verder toegang tot de gewelfde kelder en de eerste etage. Op de begane grond is verder kantoorruimte/spreekkamer aanwezig. Verderop leest u hier meer over.

Eerste verdieping
Aan de ruime overloop zijn een drietal slaapkamers gelegen. De slaapkamers zijn respectievelijk 12,7 m², 7,7 m² en 13 m² groot. De eerst genoemde slaapkamer beschikt over een badkamer ensuite. Op de overloop is verder een tweede badkamer aanwezig. De zolderruimte is thans bereikbaar via een vlizotrap en is in gebruik als opslagruimte. De zolder heeft voldoende stahoogte om eventueel één of meerdere extra slaapkamers te realiseren.

Kantoor/multifunctionele ruimte.
Op de begane grond is aan de straatzijde een ruim kantoor met spreekkamer voorzien. Het kantoor is bereikbaar via de centrale entree en heeft een aparte toiletruimte met fontein. Op de eerste verdieping is één grote werkruimte voorzien van ca. 10 m. bij 6 m. Deze mooie open ruimte is voorzien van een fraaie troggewelfde plafond, hardstenen vensterbanken en een mooie houten vloer. Dit deel van het pand kent een legio aan mogelijkheden, te denken valt aan B&B, mantelzorgwoning, kantoor- en praktijk aan huis. Voor de exploitatie van een gedeelte van voornoemde activiteiten moet door de gemeente een vergunning worden verleend.

Buitenterrein
Aan de achterzijde van de woning is een overkapping en garage gelegen. De garage/carport is bereikbaar vanaf de oprit.
De ruime tuin is parkachtig aangelegd en heeft een zij ingang welke bereikbaar is via de Kerkstraat.

Ligging
Deze woonboerderij is gelegen in de kern van Ubachsberg. Voor uw dagelijkse voorzieningen kunt u terecht in de plaatselijke (boerderij-)winkel en/of de supermarkten in Welten, Simpelveld en Voerendaal. Door de centrale ligging t.o.v. de A76, en de A79 bent u vanuit Ubachsberg binnen enkele minuten op de autosnelweg naar Aken, Maastricht of Eindhoven. Ubachsberg is dan ook centraal gelegen en goed ontsloten. Verder wandelt of fietst u “om de hoek” het natuurgebied aan de Kunderberg of de Fromberg binnen. Voor voortgezet en hoger onderwijs alsook voor medische hulp bent u vanuit Ubachsberg binnen enkele minuten aan de rand van Heerlen (Welten) alwaar deze voorzieningen zijn gesitueerd.

Bestemmingsplan
De locatie Kerkstraat 16 te Ubachsberg is gelegen binnen het plangebied ‘’Kernen Klimmen, Ransdaal, Ubachsberg e.o.’’ vastgesteld op 27 juni 2013 door de gemeenteraad van Voerendaal. De locatie heeft de bestemming ‘’Woongebied’’ met een functieaanduiding ‘’Centrum’’. Op een gedeelte van het perceel rust een indirecte bouwtitel. Dit gedeelte mag (na verlening van de vergunning en uitvoeren van de benodigde onderzoeken) worden gebruikt voor het bouwen van een levensloopbestendige woning. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met de verkopend makelaar.

Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Voerendaal, sectie C, nummer 3343, ter grootte van 1.713 m².

Inlichtingen
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de heer S.E.E. (Stef) Limpens van het kantoor te Ubachsberg (Voerendaal), bereikbaar op telefoonnummer: 045-5753255.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Kenmerken

Woonoppervlakte
280
Perceeloppervlakte
1713
Inhoud
1235
Bouwjaar
1852
Extra ruimte
67
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Gasboiler eigendom
Garage
Carport
Schuur
Ligging
Inhoud tuin
1050
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object