Plan bezichtigingBel makelaar

Kalverdijk 119

Beschikbaar
Excellent
Tuitjenhorn
Op aanvraag
794
 m²
196
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Aan de lintbebouwing van de Kalverdijk, ook wel "de rode loper" genoemd, staat deze vrijstaande woning. De verhalen in het dorp vertellen dat dit misschien wel het oudste huis van Tuitjenhorn is. Van oorsprong een woning met een varkensstal. nu een prachtige woning die in de loop der jaren steeds verder is uitgebouwd aan de achterzijde. Een goed voorbeeld van een huis waar authentiek en hedendaags samenkomen. De charme van toen en het comfort van nu.

Op een ruim perceel van ca. 800 m² staat deze woning met vier slaapkamers, twee badkamers, een sfeervolle woonkamer en luxe keuken. De ligging maakt het af, vrij wonen met uitzicht op de landerijen en het dorpscentrum is op korte afstand.

Kom binnen
Een speelse woning met verrassende elementen. Te beginnen in het voorhuis. De woonkamer, een sfeervolle ruimte, houten balken en palen, openslaande deuren naar de tuin en ramen met zicht op de straat, oftewel een heerlijke tv-hoek. Om de hoek, achter de houtkachel bevindt zich de bibliotheek. Een boek lezen, muziek luisteren of gewoon even terugtrekken bij het geluid van een knisperende houtkachel. Vanuit hier een losse trap naar de verdieping met vide. Laag met schuine wanden, maar is evengoed in gebruik geweest als slaapkamer. In 2020 is de tv-hoek gehalveerd, want nu bevindt zich hier een prachtige slaapkamer met badkamer en suite. Deze woning is daarom ook perfect voor hen die gelijkvloers willen wonen en leven. Via de hal loopt u naar de staart van de woning. Een prachtige keuken uit 2018 loopt u tegemoet. Deze keuken is van diverse inbouwapparatuur voorzien. In 2018 is er door de huidige eigenaren nog een aanbouw gerealiseerd met veel raampartijen en openslaande deuren naar de tuin.
De aanbouw, keuken, hal, slaapkamer en badkamer is voorzien van infrarood vloerverwarming. Door middel van de infrarood wordt de gehele ruimte verwarmd, ook de wanden waardoor het in korte tijd snel comfortabel voelt.

Buiten
Een riant en bestraat pad geeft ruimte aan meerdere auto's om te parkeren bij de woning. Aan de achterzijde een heerlijke tuin op het zuiden met een oneindig uitzicht over de landerijen. Verschillende bomen en planten zorgen voor een fleurig geheel. Aan de oostkant van de woning staat een bijgebouw, perfect voor tuinspullen, fietsen en ander opslag.

Ligging
Tuitjenhorn heeft een fijn dorpscentrum en is op korte afstand van strand en bos. Met 5 fietsminuten bent u bij het bruisende dorpscentrum van Tuitjenhorn, hier treft u diverse winkels zoals een bakker, slager, supermarkt en een drogist. Een basisschool, sportclub en zwembad, ontbreken hier ook niet. Uitwaaien op het strand of wandelen in het bos van Schoorl is ook zeker goed te doen vanaf hier. Liever richting de stad? Alkmaar of Schagen bereikt u binnen 20 minuten.
Al met al, een heerlijk huis op een perfecte locatie!

Bijzonderheden
* De woning is netjes onderhouden en fraai verzorgd
* Heerlijke tuin rondom
* Voldoende parkeren op eigen erf
* Unieke ligging met vrij uitzicht
* Er is een houten bijgebouw aanwezig
* Er ligt infrarood vloerverwarming in een groot deel van de woning
* Glasvezel aanwezig
* Een nieuwe keuken uit 2018
* Een aanbouw uit 2018
* Nieuwe slaapkamer en badkamer uit 2020
* Nieuw dakraam geplaatst in 2023

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
196
Perceeloppervlakte
794
Inhoud
808
Bouwjaar
1750
Extra ruimte
22
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object