Plan bezichtigingBel makelaar

Hoelmerdijk 4

Beschikbaar
Excellent
Westerland
€ 775.000 k.k.
1500
 m²
258
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Aan de rand van voormalig eiland Wieringen...
verborgen en enkel toegankelijk via een schilderachtig kronkelend pad, bevindt zich deze schitterende rietgedekte boerderij met staartstuk. Dit is werkelijk een bijzondere locatie, waar rust en vrijheid de toon zetten. Aan de voorzijde van het huis heeft u een adembenemend uitzicht over de uitgestrekte Wieringermeerpolder. Het is zonder enige twijfel dat deze locatie als uniek bestempeld kan worden. De boerderij, compleet met gastenverblijf en dubbele garage, ligt op een royale kavel van 1.500 m². Een oase van rust en privacy onthult zich zodra u de poort passeert, met een mooi aangelegde tuin die de gehele woning omringt. Deze woning heeft in de loop der jaren een nodige modernisering ondergaan. Het complete woonhuis is volledig geïntegreerd op geavanceerd Smart Home systeem, waarmee u alles kunt regelen via uw mobiele apparaat, zoals verlichting, raambekleding, temperatuur, muziek en tal van andere functies.

Kom binnen
Bij aankomst in de boerderij omarmt u onmiddellijk de warme en uitnodigende ambiance die het gehele huis uitstraalt. De landelijke stijl, met subtiele bohemian accenten, draagt bij aan de aangename en prettige sfeer. Via de ruime entree heeft u toegang tot de slaapkamer op de begane grond, een apart toilet, en een prachtige betonnen trap die leidt naar de bovenverdieping. Vanaf hier bereikt u ook de living. Deze ruimte onderscheidt zich door het opmerkelijke hoogteverschil: aan de rechterkant bevindt zich de keuken, lager gelegen, terwijl aan de linkerkant de woonkamer zich op een hoger niveau bevindt. Dit zorgt voor een dynamische en unieke ruimtelijke ervaring. Het pronkstuk van de keuken is het royale eiland van maar liefst 5 meter lang, dat zich uitstekend leent voor gezellige diners aan de tegenoverliggende zijde. Bovendien is de keuken uitgerust met een professioneel horeca keukenmeubel, wat resulteert in een uitgebreide uitrusting, waaronder een grote oven, twee gaspitten, een teppanyaki plaat en een kookplaat met geïntegreerde wokbrander. Langs deze wand vindt u tevens een dubbele koelkast en een wijnkoelkast.

Vanuit de keuken betreedt u de aangebouwde serre, waar een glazen wand ervoor zorgt dat u het hele jaar door van deze ruimte kunt genieten. De serre is uitgerust met een authentieke pizzaoven en een extra professioneel horeca keukenmeubel, waardoor deze ruimte ideaal is voor uitgebreide diners met vrienden en familie. In de zomer kunt u de glazen wand volledig openen, waardoor u naadloos binnen en buiten kunt combineren. Bovendien dient deze ruimte als verbinding tussen het woonhuis en het gastenverblijf.

De eerste verdieping, heeft één slaapkamer met badkamer en suite. Deze ruimte heeft de looks van een hotelsuite, met een inloopkast, een prachtige badkamer voorzien van marmerlook tegels, een vrijstaand bad en een ruime inloopdouche.

Bijgebouw
Het bijgebouw, is in dezelfde stijl als het woonhuis, en is inpandig bereikbaar via de serre. Op de begane grond bevindt zich een royale ruimte met eigen badkamer en toilet, momenteel ingericht als een salon maar uitermate geschikt als kantoor aan huis. Via de gang bereikt u de bovenverdieping, waar een gastenverblijf met twee slaapkamers, een badkamer en een volledig uitgeruste keuken is gesitueerd. Deze ruimte is ideaal voor gasten die op bezoek zijn, mantelzorg of oudere kinderen die een eigen plek wensen.

Aan de andere zijde van het gebouw op de begane grond bevindt zich een dubbele garage met roldeur, geschikt voor twee auto's en bij uitstek geschikt voor de hobbyisten die houden van klussen. Deze veelzijdige ruimte biedt comfort en functionaliteit, waardoor het bijgebouw een waardevolle aanvulling is op deze woning.

Buiten
Het buitenleven begint eigenlijk al voor de poort, waar u kunt genieten van eindeloze vergezichten over de polder. De woning grenst aan een prachtig wandel- en fietspad. Eenmaal door de poort, wordt de lange oprijlaan gesierd door mooie, fraaie knotwilgen, hier vindt u tevens prachtige perenbomen. De achtertuin grenst aan een uitgestrekte waterpartij en wordt omringd door groen. De volwassen bomen creëren een weelderig groen paradijs in de tuin. Zo vindt u hier tevens een royale zithoek. Deze tuin biedt talloze mogelijkheden, maar is bovenal een plek waar u in alle privacy van het buitenleven kunt genieten.

Omgeving
Het geheel bevindt zich in het buurtschap De Hoelm, dat zich uitstrekt langs de wegen Hoelmerdijk, Varkensgrasdwarsweg en Hoelmerkruisweg. Het betoverende landschap van Wieringen, met zijn glooiende terrein en Nederlandse luchten, creëert een adembenemende woonomgeving. Voor de woning strekt zich het schilderachtige wandelpad 'Oude Wierdijk' uit, dat naar De Haukes leidt en uitnodigt tot prachtige wandel- en fietstochten. De ligging tussen het Amstelmeer en de Waddenzee maakt het een paradijs voor watersportliefhebbers, met het Lutjestrand en de jachthaven binnen handbereik. Op nog geen vijf minuten rijden ligt Hippolytushoef, waar u basisscholen, supermarkten en restaurants vindt. Van hieruit heeft u snelle toegang tot de A7 richting Amsterdam of de Afsluitdijk. Kortom, deze plek biedt alle ingrediënten voor een blijvend vakantiegevoel, met de pracht van de natuur en alle benodigde voorzieningen binnen handbereik

Historie
Aan de zuidkant van Wieringen ligt het schilderachtige buurtschap De Hoelm. In vroegere tijden fungeerde deze plek als de aankomstplaats voor de Wieringer aakjes, platbodemzeilschepen die als het ware vanuit de Zuiderzee het land opschoven. Tegenwoordig markeert De Hoelm het start- en eindpunt van de Oude Zeedijk, die in 1600 werd aangelegd. Langs deze dijk loopt een prachtige wandelroute met uitzicht op de voormalige Zuiderzee, nu de Wieringermeer. De dijk heeft een lengte van acht kilometer en strekt zich uit tot aan buurtschap De Elft. Hoewel De Hoelm vroeger dienstdeed als 'haven' voor de Wieringer aakjes, verloor het die functie in 1892 aan De Haukes, waarna Den Oever de belangrijkste haven werd voor de Wieringer vloot. In vroegere tijden huisden in De Hoelm enkele vissers, eendenboeren en kleine boeren, die zich tevens bezighielden met het oogsten, opvissen en drogen van zeewier. Dit zeewier werd verwerkt in zoetwater sloten. Rond 1900 woonden ongeveer vijftien gezinnen in De Hoelm.

Perceeloppervlakte: 1.500 m²
Inhoud: 1.078 m³
Woonoppervlakte: 258 m²
Garage: 32 m²
Bouwjaar: Circa 1949
Energielabel: C

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
258
Perceeloppervlakte
1500
Inhoud
1078
Bouwjaar
1949
Extra ruimte
32
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Muurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object