Plan bezichtigingBel makelaar

Graspeel 49

Beschikbaar
Excellent
Zeeland
€ 795.000 k.k.
27635
 m²
143
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Wat een unieke woon-/werklocatie op een prachtige landelijke locatie in Zeeland. Een ruime historisch authentieke woonboerderij, een openfront kapschuur en een recent verbouwde grote loods. Met niet alleen een agrarische bestemming, maar ook de mogelijkheden voor het fokken van honden en paarden! In combinatie met de omliggende 2,2 hectare landbouwgrond (paddocks), biedt deze locatie ruime mogelijkheden om uw ondernemersdroom waar te maken.

DE WONING
De woning is herbouwd omstreeks 1925, maar is door de jaren heen nog de nodige keren verbouwd en uitgebreid. Zo zijn er de laatste jaren 3 airco’s geïnstalleerd (keuken, woonkamer en slaapkamer voor zowel koelen als verwarmen), welke in combinatie met de zonnepanelen resulteren in een nul-op-de-meterwoning. Desalniettemin heeft de woning wel behoefte aan een paar handige handen, die de woning weer helemaal zal laten stralen.

Indeling: U betreedt de woning o.a. via de bijkeuken/berging (via achterdeur), vanuit hier zijn ook de badkamer, de oude sanitair ruimte (met toilet) en de hondenkennels bereikbaar. De nieuwe badkamer is voorzien van een douchecabine, een hangend toilet, een dubbele wastafel en een designradiator (voor handdoeken). De keuken is voorzien van een keukenblok met dubbele spoelbak, inbouwvaatwasser, hete luchtoven en magnetron. De keuken is verder voorzien van een airco-unit en een inbouwkast voor opslag. Via de keuken gaat u naar de woonkamer. De woonkamer (in L-vorm) is voorzien van een hout gestookte haard, maar ook van een airco-unit. De woonkamer heeft aan twee zijde een prachtig wijds uitzicht over de landerijen! Gewoon genieten. Vanuit de woonkamer is weer de gang bereikbaar, alwaar de trap naar de eerste verdieping is, als ook de meterkast en de voordeur. Vanuit de gang is ook de slaapkamer/werkkamer bereikbaar (ook voorzien van een airco-unit).

De eerste verdieping is voorzien van twee slaapkamers (waarvan 1 met inbouwkast), bereikbaar vanuit de grote ruimte annex overloop. Op deze overloop is eveneens de trapopgang. De grote ruimte is momenteel min of meer ontoegankelijk, maar kan met kleine ingrepen beschikbaar gemaakt worden als leefruimte.

De woning heeft daarnaast nog een kennelruimte (bereikbaar vanuit de bijkeuken), alwaar een gang loopt langs de gevel en verder alles is ingericht met 3 losse hokken. Eveneens bereikbaar vanuit de bijkeuken, is het voormalige stalgedeelte van de woonboerderij (een voormalige grupstal): deze is momenteel in gebruik als garage en werkplaats. Deze garage is ook van buitenaf / achterom bereikbaar middels meerdere deuren en hoge dubbele openslaande deuren.

De woning is tot slot gebouwd met funderingen op staal: waarschijnlijk uitgemetselde funderingen). Vervolgens opgetrokken in metselwerk en steens uitgevoerd. Het metselwerk heeft de nodige fraaie sierelementen: zoals een bloktand onder de goot en strekken met bloktanden boven enkele ramen en deuren. Het zadeldak (met wolfseinden) is gedragen door een volledig houten kapconstructie en is gedekt met deels gebakken pannen en deels met riet. Het dak van het woonhuis is aan de binnenzijde deels beschoten met houten planken. De ramen zijn deels voorzien van sierluiken. De aanbouw van de woning is echter gedekt met vermoedelijk asbesthoudende golfplaten. De vloeren van het woongedeelte zijn uitgevoerd in beton, behoudens die van de slaapkamer, welke uitgevoerd is in hout.

OPENFRONTLOODS
Tussen de woning en de grote loods in, staat deze openfrontloods (circa 18 x 10 meter). Gebouwd met funderingen op staal. Zijwanden opgetrokken in steen en voorzien van houten topgevels. Het ongelijk zadeldak wordt gedragen door een houten kapconstructie met houten staanders. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De vloeren zijn bestraat met betonklinkers. Achterin de loods zijn enkele ruimtes, welke in gebruik zijn als hondenkennels met vrije uitloop. Deze gecompartimenteerde uitlopen zijn verhard en gelegen tussen deze openfrontloods en de grote loods in.

GROTE LOODS
Deze voormalige ligboxenstal (circa 26,5 x 19 meter) is de laatste jaren op de nodige punten gemoderniseerd. Zo is het asbesthoudende dak gesaneerd, zijn er zonnepanelen geïnstalleerd, verschillende nieuwe paardenboxen gebouwd en is er een moderne en nieuwe honden trimsalon gerealiseerd. Een multifunctionele ruimte: zowel geschikt voor het hobbymatig en bedrijfsmatig houden van paarden en honden!

De hondentrimsalon / verzorgingsruimte (het voormalige tanklokaal) is helemaal klaar voor gebruik. Een prachtig afgewerkte ruimte, waar u gasten met trots kunt ontvangen. Verder is de ruimte netjes betegeld, voorzien van een verlaagd plafond met spotjes, warm water, etc. etc.

De loods is gebouwd met funderingen op staal. De wanden zijn opgetrokken in steen en uitgevoerd in spouw (traditionele gevelsteen buiten en kalkzandsteen binnen). Het zadeldak is gedragen door stalen spanten en staanders, houten gordingen en is gedekt met sandwichpanelen (in de nok een lichtstraat). De vloeren zijn hoofdzakelijk uitgevoerd in beton, deels nog voorzien van de betonroosters met daaronder drijfmestkelders. Aan de voorzijde is de loods ontsloten middels een hoge sectionaal overheaddeur.

BUITENTERREIN
Naast de grote loods is sleufsilo aanwezig van circa 8 x 34 meter. Verder is het buitenterrein verhard middels gietbeton. Verder staat op het buitenterrein nog een eenvoudige hondenkennel met uitloop.

De landbouwgrond is opgedeeld in verschillende paddocks. Verder is er een begin gemaakt met de realisatie van een rijbak. Deze rijbak is voorzien van witzand en wordt bij de bestemmingswijziging ook volledig legaal.

Het terrein is gelegen op de kruising van de Graspeel en de Heihorst. De voordeur van de woning en het pad daar naartoe is gelegen aan de Graspeel, maar de toegang tot het object gaat hoofdzakelijk via de Heihorst. Het perceel is omheimd met hekwerken en de perceelopgang is voorzien van een poort.

ASBEST
Op zowel de garage van de woning als op de openfrontloods liggen vermoedelijk asbesthoudende golfplaten. Hiervan zijn geen onderzoeksrapporten beschikbaar.

KADASTER
Het complex is gelegen op het Kadastrale perceel Zeeland K 1418 met een grootte van 27.635 m² (oftewel 2 hectare, 76 are en 35 centiare).

In de openbare register van het Kadaster lijken geen erfdienstbaarheden, kettingbedingen, kwalitatieve verplichtingen en overige lasten en beperkingen opgenomen te zijn voor de aangeboden percelen. Er is echter geen specifiek onderzoek hieromtrent gedaan. Onverminderd voorgaande, dient u het perceel te aanvaarden met alle lasten en beperkingen, ook de voor verkoper onbekende lasten. Indien gewenst kunt u het Kadaster voor eigen rekening opdracht geven een erfdienstbaarheden onderzoek uit te voeren (kosten bedragen in de regel niet meer dan € 325,- per perceel).

BESTEMMING
Het bedrijf is gelegen in het bestemmingsplan ‘Graspeel’ van de gemeente Maashorst (uniek identificatienummer: NL.IMRO.1685.bpgraspeel2009-OH01). Dit bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad van de voormalige gemeente Landerd op 20 juni 2013 en is momenteel volledig onherroepelijk in werking.

Het geheel heeft de enkelbestemming ‘Agrarisch – 1’ en is voorzien van een bouwvlak (circa 4.100 m² groot). Hetgeen betekent dat ter plaatse een agrarisch bedrijf geëxploiteerd mag worden, maar geen veehouderij. Tevens is er gedeeltelijk de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 4’. Daarnaast zijn er de meer algemene gebiedsaanduidingen ‘reconstructiewetzone – landbouwontwikkelingsgebied’ en ‘vrijwaringszone – vogelbeperkingsgebied’.

MAAR de verkopers zijn bezig met een bestemmingsplanwijziging, waarmee naast voorgaande ook expliciet een paardenfok- en paardenopfokbedrijf mogelijk wordt en een hondenfokbedrijf (voor maximaal 700 m² en voor maximaal 12 teven/fokhonden). Dit bestemmingsplan (genaamd ‘Graspeel 49, Zeeland’ met uniek identificatienummer NL.IMRO.1991.BPbgb2023graspee49-OW01) heeft reeds ter inzage gelegen, waarbij er géén zienswijze zijn binnengekomen! De verwachting is dat de gemeenteraad de bestemming in mei 2024 vaststelt.

Kenmerken

Woonoppervlakte
143
Perceeloppervlakte
27635
Inhoud
721
Bouwjaar
Extra ruimte
51
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Verwarming
Elektrische verwarming, Houtkachel
Warm water
Geiser eigendom
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Beschutte ligging, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
1
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413-243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object