Plan bezichtigingBel makelaar

Hoeven 16

Beschikbaar
Excellent
NEDERWEERT-EIND
€ 875.000 k.k.
27590
 m²
233
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

RIANTE VRIJSTAANDE WONING OP UNIEKE LOCATIE!

In het buitengebied van Nederweert-Eind, bieden wij u een riante vrijstaande woning met bijgebouwen aan. Het object beschikt over veel ruimte, voldoende mogelijkheden en vooral veel rust en privacy. Gelegen in een bos- en waterrijke omgeving.
De totale perceel oppervlakte bedraagt circa 2.75.90 hectare.

Uitermate geschikt voor:
- Rustzoekers
- Hobby/beroep aan huis
- Hobbyboer

Omschrijving
De oorspronkelijke woning dateert uit 1953, is voorzien van authentieke kenmerken zoals glas in lood in het oude gedeelte. De aanbouw dateert uit 1994-1995 en 2000 en is voorzien van moderne details. De oorspronkelijke woning is opgetrokken uit metselwerk, voorzien van houten kozijnen met deels dubbelglas en voorzien van muurisolatie en deels vloerisolatie en rolluiken. De aanbouw is volledig voorzien van hardhouten kozijnen met dubbel glas, vloerisolatie muurisolatie en dakisolatie. Het dak van de woning is gedekt met pannen en voorzien van isolatie. Er zijn 2 cv-installaties en een houtkachel. De aanbouw en de keuken in het oorspronkelijke woonhuis zijn voorzien van vloerverwarming.

Indeling

Begane grond
Hal/entree met trapopgang, meterkast en toiletruimte. De toiletruimte is geheel betegeld en voorzien van toilet, urinoir en fonteintje. De hal geeft toegang tot de woonkeuken welke is voorzien van tegelvloer, deels betegelde wanden, houtkachel, veel lichtinval en tuincontact. De keuken is uitgerust met een riante inbouw voorzien van diverse apparatuur vervangen tussen 2015 en 2022 (te weten koelkast, oven, vaatwasser, dubbele spoelbak (niet vervangen), inductiekookplaat en afzuigkap). Vanuit de keuken komt men in de woonkamer van de oorspronkelijke woning, welke toegang geeft tot een studeerkamer. Tevens is er vanuit de keuken een provisiekelder toegankelijk. Eveneens vanuit de keuken is een gang toegankelijk. Deze gang geeft toegang tot de riante aanbouw, een berging en twee deuren naar de tuin. De berging is voorzien van wasmachineaansluiting en tegelvloer.

De riante aanbouw is voorzien van een enorme woonkamer met dubbele openslaande deuren naar de tuin. De woonkamer is voorzien van eiken houten parketvloer, gestucte wanden, hoog houten plafond en een houtkachel (designkachel). Vanuit de woonkamer is er nog een studeerkamer toegankelijk welke is voorzien van eiken houten parketvloer, gestucte wanden, hoog houten plafond, vaste boekenkast en deur naar de tuin.

Aanbouw
In de meest recente aanbouw bevinden zich een professionele keuken en een riante eetkamer/restaurant. De professionele keuken is voorzien van tegelvloer, tegelwanden, houten plafond en dubbele openslaande deuren naar de tuin. De keukeninrichting kan worden overgenomen. Vanuit deze keuken is de tweede provisiekelder toegankelijk. Tevens is vanuit de keuken een badkamer met douche, toilet, urinoir en wastafel toegankelijk. De eetkamer is voorzien van tegelvloer, schoonmetselwerk wanden, vide en tuindeuren.

Souterrain
Er zijn 2 provisiekelders aanwezig, 1 onder het oorspronkelijke woonhuis en 1 onder de aanbouw.

De eerste verdieping
De eerste verdieping is bereikbaar via de trapopgang in de hal.
De overloop geeft toegang tot 2 slaapkamers, een ruime badkamer en een aparte toiletruimte. De slaapkamers zijn voorzien van vaste kasten, vloerbedekking en gestucte wanden en plafonds. Vanuit een slaapkamer is de trapopgang naar de zolder toegankelijk. De badkamer is geheel betegeld en voorzien van ligbad, douche, bidet, wastafel en inbouwkast. Boven de keuken in de aanbouw is op de eerste verdieping een bergzolder gerealiseerd, welke bereikbaar is middels een vaste trap. Hier bevindt zich de opstelling van de combi-ketel.

De tweede verdieping
Boven de oorspronkelijke woning is een zolder bestaande uit twee delen.
deze zolder is bereikbaar middels vaste trap. Hier bevindt zich de opstelling van de combi-ketel.

Bijgebouwen

Berging met carport en houtopslag
Bouwjaar 2018, opgetrokken uit gemetselde voet met daarboven houten wanden en gedekt met pannen, verder voorzien van houten kozijnen, betonvloer en deels geïsoleerd.
Oppervlakte circa 64 m².

Schuur/dierenverblijf
Opgetrokken uit betonplaten en gedekt met pannen. Voorzien van betonvloer.
oppervlakte circa 25 m².

Tuin/gronden
Fraai aangelegde en verzorgde tuin met riante oprijlaan met toegangspoort, oprit, terrassen, gazon, borders, groentetuin, fruitbomen, bos en dierenweides.
Het bos bestaat uit loofbomen (hoofdzakelijk eik) met een weelderige ondergroei en een ven.
De erfverharding bestaat uit hoofdzakelijk klinkers.
Zonnepaneleninstallatie (2017) bestaande uit 21 panelen.

Voorzieningen en installaties
• Elektriciteit: Aanwezig
• Wateraansluiting: Aanwezig
• Gasaansluiting: Middels propaantank
• Riolering: Aanwezig (sceptictank is afgekoppeld)
• Glasvezel: Aanwezig
• Kozijnen: Hout met grotendeels dubbelglas
• Energielabel: C
• Centrale verwarming: 2 cv-installaties op propaangas: Nefit Trendline HRC+ (oorspronkelijke woonhuis), Nefit Ecomline HR classic (aanbouw)
• Warm watervoorziening: 2 cv-installaties op propaangas
• Mechanische ventilatie: aanwezig

Bestemming
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Nederweert’ van de gemeente Nederweert. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel deels de enkelbestemming ‘Agrarisch met waarden - Ontwikkelingszone groen’ en deels de enkelbestemming 'Natuur', met als dubbelbestemming ‘Waarde - Archeologie’ en tevens geldt de functieaanduiding 'Wonen'.
De bijbehorende voorschriften kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op verzoek kan dit in hard-copy aan u worden toegezonden.

Ligging
De woning is gelegen in het buitengebied van Nederweert-Eind, een van de vele woonkernen van de gemeente Nederweert. In de nabijheid liggen het kanaal (Noordervaart) en diverse fraaie natuurgebieden, o.a. Schoorkuilen, De Banen en De Kwegt. De op- en afrit naar de snelweg A2 is op enkele minuten afstand gelegen. Op de grens van Limburg en Brabant, op het snijpunt van drie waterwegen, ligt aan de A2 de gemeente Nederweert. De gemeente heeft de ruimte om te wonen en te werken en is rijkelijk bedeeld met bedrijven, winkels, scholen, verenigingen, bezienswaardigheden en sportfaciliteiten. Midden tussen landerijen, natuur- en bosgebieden vindt u in het uitgestrekte buitengebied ook veel agrarische bedrijven met verschillende bedrijfstakken. Als vakantieganger, natuurliefhebber of bezoeker bent u in Nederweert ook op de juiste plaats: een mooie, landelijke omgeving om te ontspannen en te genieten van de natuur. Op korte afstand ligt de stad Weert. Weert heeft voor de omgeving een regio functie. Weert ligt aan nationale en internationale wegverbindingen en heeft een intercity NS-station. Gelegen langs de A2: de autosnelweg van Amsterdam via Eindhoven naar Maastricht, Heerlen en Duitsland, België of Frankrijk. Ook via het spoor is Weert uitstekend bereikbaar. Het centrum van Weert biedt veel winkel- en horecavoorzieningen. Weert kent ongeveer 500 detailhandelsvestigingen. Een groot deel daarvan ligt aan aantrekkelijke promenades in het centrum van de stad of in het overdekte winkelcentrum De Munt.

Heeft u interesse in deze vrijstaande woning dan kunt u contact opnemen met Jeroen van den Hout van het kantoor te Baexem.

Kenmerken

Woonoppervlakte
233
Perceeloppervlakte
27590
Inhoud
1029
Bouwjaar
1953
Extra ruimte
44
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
2
Isolatie
Dakisolatie
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Aan rustige weg, Buiten bebouwde kom, Aan vaarwater, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475 - 459 260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object