Plan bezichtigingBel makelaar

Steenovensebaan 32 & 32-A

Verkocht
Excellent
Dorst
€ 825.000 k.k.
15360
 m²
269
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

VRIJSTAANDE WONING VOORZIEN VAN TWEE WOONEENHEDEN WELKE IN 1 KOOP WORDEN AANGEBODEN



Heerlijk rustig en landelijk gelegen te midden van de landerijen met een heerlijk weids en vrij uitzicht. Een prachtige locatie, ook ten opzichte van benodigde voorzieningen en uitvalswegen. Zo ligt Steenoven precies in het midden van de driehoek Antwerpen, Rotterdam, Eindhoven en zijn vanaf deze locatie de voorzieningen van Rijen, Dongen en Dorst, als ook de uitvalswegen richting steden zoals Oosterhout, Breda en Tilburg eenvoudig en snel te bereiken.



Niet alleen de ligging is uniek, ook de mogelijkheden van deze riante woning zijn ideaal te noemen. De woning beschikt over twee wooneenheden, beiden met een eigen huisnummer, en heeft dus ook twee woonkamers, twee keukens, twee badkamers en in totaal maar liefst 7 slaapkamers. De ene woning net wat moderner en energiezuiniger dan de andere, maar daar staat dan wel weer tegenover dat de minder moderne wooneenheid (nr. 32) het voordeel heeft van een extra (slaap)kamer en doucheruimte op de begane grond. En dat is dan weer handig als men minder mobiel is of een woning wenst die levensloopbestendig is.... De aanwezige kelder, bergruimte onder de trap en de diverse bergzolders zorgen voor meer dan voldoende praktische bergruimte in de woning.



Verder bestaat dit ruim 1,5 hectare tellende perceel uit onder meer een gezellig aangelegde voor- en zijtuin met terras en langs beide zijden van de woning een lange oprit naar het erf aan de achterzijde van de woning. Vanaf het erf is er toegang tot de riante schuur, welke aan de achterzijde over een overdekt terras beschikt. Hier kun je in alle rust genieten van een heerlijk vrij uitzicht over de aangrenzende weilanden of van je eigen kleinvee dat je in de geheel omheinde dierenweide, welke naast de woning is gesitueerd, kunt plaatsen.



WONEN AAN DE RECHTERZIJDE OP NUMMER 32....



In deze keurig onderhouden wooneenheid op nummer 32 heeft de tijd enigszins stil blijven staan, maar biedt zeker mogelijkheden als het gaat om beneden slapen of een kantoorruimte aan huis. Via de oprit met mogelijkheid tot het plaatsen van meerdere auto’s heb je toegang tot de entree welke aan de voorzijde van de woning is gesitueerd. Hieraan grenzend is de hal met meterkast en trapopgang gesitueerd. Deze ruimte, welke toegang geeft tot woonkamer, woonkeuken en slaapkamer, is afgewerkt met een lambrisering uit betonemaille, een tegelvloer en een stucwerk plafond.



Woonkamer

Aan de voorzijde van de woning is de woonkamer gelegen. Vanuit de hal bereikbaar, maar ook via de ensuite-deuren toegankelijk vanuit de woonkeuken. Deze knusse ruimte is door de aanwezigheid van de grote raampartij aan de voorzijde en het raam ter plaatse van de zijgevel zeer licht te noemen. Naast de ensuitedeuren zijn de originele schouw en de sierlijsten ter plaatse van het stucwerk plafond nog een leuk detail in de woonkamer. De ruimte is verder afgewerkt met zeil vloerbedekking en behang wanden.



Woonkeuken

Aan het einde van de gang is de keuken gesitueerd. Een heerlijke woonkeuken waar je naast het recht opgestelde keukeninterieur nog een grote tafel kunt plaatsen. Het betreft een eenvoudig, doch functioneel interieur met diverse kast- en laderuimtes. Als (inbouw)apparatuur tref je een inductiekookplaat en een afzuigkap aan. Tevens is er een aansluiting voor een vaatwasser aanwezig. Net als de woonkamer, welke vanuit de keuken middels ensuitedeuren bereikbaar is, is ook de keuken voorzien van grote raampartijen. Ook hier dus een prettige lichtinval, maar tevens een heerlijk vrij uitzicht over het achtergelegen erf en groen. Via de keuken zijn badkamer, provisiekelder en bijkeuken toegankelijk.



Slaapkamer

Deze extra kamer biedt mogelijkheden tot slapen of werken op de begane grond. De ruimte is prima van formaat, is direct vanuit de hal toegankelijk en heeft een groot raam waardoor een prettige lichtinval ter plaatse aanwezig is. De kamer beschikt daarnaast over een wastafel en een nette afwerking.



Douche

De doucheruimte is eveneens op de begane grond gesitueerd en is via de keuken toegankelijk. De ruimte is betegeld en beschikt over een douchehoek.



Bijkeuken

Ook vanuit de keuken bereikbaar de ruime, geheel betegelde bijkeuken met wasmachineaansluiting, toiletruimte, een deelbare buitendeur richting het erf en een trap naar de bovengelegen zolder met originele rookkast.



VOLDOENDE RUIMTE OP DE VERDIEPINGEN.....



Vanuit de hal heb je via de trapopgang toegang tot de overloop met aangrenzend vier ruime slaapkamers.De overloop is eveneens voorzien van een betonemaille lambrisering en beschikt verder over een platen plafond en een zeilvloerbedekking. Het luik met vlizotrap, welke je op de overloop aantreft, geeft toegang tot de bovengelegen bergzolder.



Slaapkamers

Op deze verdieping tref je vier slaapkamers aan, twee aan de voorzijde van de woning en twee aan de achterzijde. Alle kamers zijn identiek qua afwerking, beschikken over een praktische vaste kast en zijn allen prima van formaat. Verder zijn twee van de vier kamers voorzien van een dakvenster. Deze zijn in ca. 2019 / 2020 geplaatst en voorzien van dubbel glas. De andere twee kamers beschikken over een raam (houten kozijn met enkel glas) in de zijgevel en hebben hierdoor een fijn uitzicht over het naastgelegen groen.



Zolder

Naast de zolder welke via de bijkeuken te bereiken is, is ook hier een zolder toegankelijk. Via het luik met vlizotrap op de overloop is deze beplankte zolder toegankelijk. Hier is voldoende bergruimte aanwezig en beschikt daarnaast over de opstelling van de CV-ketel (Daalderop - bouwjaar ca. 2010).



EEN COMPLETE GEZINSWONING OP NUMMER 32A....



In tegenstelling tot nummer 32 kom je bij deze woning volgens Brabantse gewoonten gewoon achterom thuis. Je komt hierdoor in de hal annex bijkeuken binnen, welke toegang geeft aan de woonkamer, badkamer, toiletruimte en de afsluitbare trapopgang. De ruimte is voorzien van aansluitingen voor de wasapparatuur, heeft een tegelvloer (gehele begane grond) en stucwerk wanden en plafond.



Woonkamer

Middels een deur met glas heb je vanuit de hal toegang tot deze comfortabele woonkamer, welke over de gehele diepte van de woning is gesitueerd. Een heerlijk lichte ruimte door de aanwezigheid van de vele raampartijen (houten kozijnen, dubbele beglazing en deels v.v. rolluiken). Doordat de raampartijen rondom in de kamer zijn gesitueerd is er zowel zicht op de straat, de gezellige zijtuin en het erf aan de achterzijde. De nette afwerking van de kamer bestaat onder meer uit een fijne, lichte tegelvloer met vloerverwarming, een schuurwerk plafond en deels gestucte en deels metselwerk wandafwerking.



Woonkeuken

Direct grenzend aan de woonkamer is de semi-open woonkeuken gelegen. Net als de woonkamer een fijne royale ruimte met een grote raampartij, voorzien van rolluik, waardoor je zicht hebt op de voortuin en het straatleven. De ruimte is keurig ingericht met onder meer een L-vormig interieur bestaande uit voldoende boven- en onderkastjes, een kunststof werkblad en een dubbele RVS spoelbak. Als (inbouw)apparatuur tref je hier aan een vaatwasser, keramische kookplaat, afzuigkap, koelkast en boiler. Ook hier loopt de tegelvloer vanuit de woonkamer door, eveneens in combinatie met vloerverwarming. De muren en het plafond zijn voorzien van schuurwerk.



Badkamer / Toiletruimte

Vanuit de keuken heb je toegang tot de badkamer welke op zijn beurt toegang geeft tot de riante bergruimte met elektra en verlichting, door de gunstige ligging t.o.v. de keuken ideaal voor het plaatsen van een vriezer of proviand. Je zou hier op een eenvoudige wijze een tussenhalletje kunnen realiseren waardoor deze bergruimte van de badkamer wordt afgescheiden en waarbij je zelfs de oude doorgang tussen de twee woningen weer zou kunnen herstellen. De badkamer is in lichte kleurstellingen betegeld en beschikt over een ligbad, douche, wastafelmeubel en vloerverwarming. De separate toiletruimte met wandcloset is in dezelfde stijl afgewerkt.



RIANTE RUIMTES....OOK BOVEN!



Vanuit de bijkeuken annex hal heeft u via de afsluitbare trapopgang toegang tot de bovengelegen verdiepingen. Op de eerste verdieping aangekomen valt de grootte van de overloop direct op. Vanaf de overloop, welke zelfs als werk-, studeer of speelruimte gebruikt kan worden, zijn twee slaapkamers, de toiletruimte en de bergzolder (middels vlizotrap) bereikbaar. De ruimte is afgewerkt met een tegelvloer en voorzien van een dakvenster waarin dubbele beglazing.



Slaapkamers

De twee slaapkamers op deze verdieping zijn zeer riant te noemen en afgewerkt in lichte kleurstellingen. De beide kamers zijn voorzien van een lichte laminaatvloer, een dakraam (dubbel glas), een handige vaste kast met schuifdeuren onder het knieschot en een deur naar het balkon met vrij uitzicht over onder meer de zijtuin en het aangrenzende groen.



Toiletruimte

Ten behoeve van de slaapkamers boven is een toiletruimte aanwezig. Deze ruimte is, evenals de overloop, voorzien van een lichte tegelvloer en een groot dakraam voor een natuurlijke lichtinval en ventilatie. De ruimte beschikt daarnaast over een staand toilet en de opstelling van de CV-ketel (merk Atag - Blauwe Engel II).



Zolder

Ter plaatse van de overloop is het luik richting de zolderruimte aanwezig. Via een vlizotrap heb je toegang tot deze praktische bergruimte met verlichting. Hier is tevens de omvormer aanwezig voor de 22 zonnepanelen welke op het achterste dakvlak van 32a zijn aangebracht.



RONDOM DE WONING.....



......is een fraai perceel gelegen. Het totale perceel omvat ruim 1,5 hectare en bestaat uit onder meer een siertuin, erf en (dieren)weiden. Aan zowel zij- als achterkant kun je hier genieten van een geweldig uitzicht over het aangrenzende landschap. Aan weerszijde van de woning is een oprit aanwezig welke toegang biedt tot het achtergelegen erf. De tuin, zijnde de geheel omsloten en zeer privacyrijke zijtuin bij nummer 32a, is sfeervol aangelegd met een terras en groenblijvende en kleurrijke beplanting.



Schuur

Via het erf is de grote veldschuur toegankelijk. Een riante ruimte waarbij de balken en spanten in zicht zijn en waarvan het dakplaten dak in circa 2013 is gerenoveerd. In deze schuur zijn een inpandige garage en een voormalige, kleine paardenstal aanwezig. Deze paardenstal is thans in gebruik als hobby-/bergruimte en beschikt over verlichting, elektra en krachtstroom. Aan de achterzijde van de schuur is een overkapping aanwezig, daar waar je heerlijk in alle privacy kunt genieten van rust en een weids uitzicht. Overigens beschikt deze veldschuur over een erg leuk detail en dit met name voor de dier/natuurliefhebber. In de schuur is namelijk al jaren een uil gehuisvest.



Dierenweide

Aan de rechterzijde op het perceel is een geheel omsloten dierenweide met waterplas en klein dierenverblijf aanwezig. Heb je of wil je kleinvee houden, dan is de mogelijkheid hiervoor zeker aanwezig.



BIJZONDERHEDEN



Deze vrijstaande woning herbergt 2 wooneenheden en worden gezamenlijk verkocht,

Bouwjaar circa 1961, in 2000 is t.p.v de voormalige koeienstal de 2e wooneenheid gerealiseerd, zijnde nr. 32a

22 zonnepanelen aanwezig ter plaatse van nr. 32a,

Per wooneenheid is een energielabel aanwezig, t.w.:

- nummer 32 : D, geldig tot 04-07-2033

- nummer 32a: C, geldig tot 04-07-2033

Voorzien van spouwisolatie (2017) en dakisolatie,

Houten kozijnen, deels met isolerende beglazing, deels enkele beglazing en deels voorzien van rolluiken,

Per wooneenheid is een eigen CV-ketel aanwezig,

Schilderwerk buitenzijde dateert van 2018.

Kenmerken

Woonoppervlakte
269
Perceeloppervlakte
15360
Inhoud
1057
Bouwjaar
1961
Extra ruimte
45
Aantal verdiepingen
5
Aantal slaapkamers
7
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Open haard
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object