Plan bezichtigingBel makelaar

Ramen 14 - 16

Verkocht
Excellent
Hoorn
€ 1.450.000 k.k.
360
 m²
295
 m²
Herenhuis
Hoekwoning

Object omschrijving

Wonen in het bruisende hart van een bruisende stad en tóch volledige rust ervaren.
Zoiets is een zeldzaamheid, gelijk aan een juweel. Aan de Ramen 14-16 in Hoorn ligt er een juweel van formaat. Deze ruime woning (met bijna 300 m² woongenot) uit 1882 grenst aan de voorzijde aan het gezellige en markante Ramen, maar aan de achterzijde ervaart u volledige rust en waant u zich in een klein dorpje. De markt op zaterdag is een must, de haven is karakteristiek, de Gedempte Gracht met alle winkels, verrassende horecagelegenheden, eeuwenoude panden, lopend naar het IJsselmeer, kortom Hoorn bruist. De huidige eigenaar vertelt, “Als u altijd al in de stad hebt willen wonen in een riant en luxueus huis, dan is dit dé kans! Een woning als deze, in het centrum van de stad, is zeldzaam. Daarbij is het gewoon een heel prettig huis om in te wonen.”

Het grote gastenverblijf aan de achterkant van de tuin biedt u vele mogelijkheden. Wonen en werken, kangoeroewonen, B&B of een ander creatief idee, hier kunt u alle kanten mee op. Zelfs een tweede woning behoort tot één van de mogelijkheden. Het woonhuis bestond voorheen uit twee losse panden en is van oudsher een visrokerij geweest. In de jaren 80 is het pand één geworden en in de decennia daarna zijn er verschillende veranderingen geweest. Twee jaar terug heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden. Hierdoor is het een prachtig luxueus woonhuis geworden, met alle gemakken van nu, wat heel gezellig aanvoelt. Het hoge afwerkingsniveau is opvallend. In theorie hoeft u alleen maar uw spullen in te pakken en te verhuizen.

De entree in de hal met de trappartij is een echte eyecatcher en in de knusse keuken aan de voorzijde kijkt u zo de pittoreske straat in. De woonkamer is gracieus en geeft een gevoel van vrijheid door het uitzicht op de tuin. De eerste verdieping telt drie ruime slaapkamers, met de oude balken in het zicht. Er zijn twee badkamers. De zolder heeft een wasruimte en een bergruimte, maar kan ook ingericht worden als extra slaapkamer. Dit charmante huis heeft stiekem ons hart gestolen, niet alleen om de ligging en de ruimte, maar bovenal om haar luxe, charme en sfeer. Wanneer komt u dit zeldzame juweel bewonderen?

Kom binnen
U komt binnen in de hal, voorzien van garderobe en toilet met fontein. Tevens is hier de meterkast (2021). Aan de linkerkant is de keuken gesitueerd. Deze heeft een gegoten massieve gootsteen, oven-magnetron combi, dubbele oven, afzuiginstallatie, vaatwasmachine, koel-vries combinatie en Quooker. De keuken is voorzien van een kookeiland waar u gezellig kunt zitten. In de keuken vindt u ook een deur naar de bijkeuken, die weer toegang geeft tot de steeg naast het huis. Er is vloerverwarming in de keuken, woonkamer en de hal. Het trappenhuis met vide in de entree is een eyecatcher. De woonkamer met dubbele openslaande deuren en raampartijen naar de tuin is gracieus, dit komt mede door de oude balken in het zicht. De woonkamer is ook voorzien van een designradiator en thermostaat. Op de eerste verdieping is veel licht en er zijn drie slaapkamers. Er is een badkamer en suite (aan de masterbedroom gekoppeld) met dubbele douche, vloerverwarming en dubbele wastafel. Eyecatcher is het Bizassa mozaïek in de badkamer. Tevens is er airconditioning in de slaapkamer. De op maat gemaakte inbouwkasten maken het geheel af. Daarbij heeft deze slaapkamer een geweldig uitzicht op de pittoreske straat en een monumentaal pand.

Op de overloop is een schoenenkast en de tweede badkamer met douche, wastafel en apart toilet. Aan de achterzijde van het huis, zijn twee slaapkamers met uitzicht op de tuin. Leuk detail is dat er een slaapruimte is gecreëerd in de nok. De originele oude balken zijn bij beide kamers nog in het zicht en dat is erg fraai. Tevens is er een ingebouwde boekenkast in de rechterkamer, de andere is voorzien van een ingebouwde kledingkast. De kamers hebben Velux dakramen.

De derde verdieping bestaat uit twee kamers, waarvan één is ingericht als waskamer met alle benodigde aansluitingen en kastenwanden. In deze ruimte is ook de technische ruimte. Het andere gedeelte fungeert nu als berging/zolder, maar hier kan een extra slaapkamer gemaakt worden. De gehele verdieping heeft airconditioning.

Gastenverblijf
Het gastenverblijf is verrassend ruim en heeft een gezellige woonkamer, een open keuken met vaatwasmachine, oven, frituur en spoelbak. Er is een apart toilet met fontein. Door de 3 lichtkoepels is er in ieder vertrek veel natuurlijk licht. Daarnaast is er een kleine vide/verdieping en een extra deur. Het gastenverblijf wordt verwarmd met CV-verwarming en er is een meterkast aanwezig in de keuken (6 stoppen).

Naast de woning loopt een steeg. Deze geeft toegang tot de tuin, het gastenverblijf en twee ruime aparte schuren.

Buiten
De fantastische tuin is professioneel aangelegd en beschikt over bijzondere platen en meerdere terrassen. Het ligt tussen de achterzijde van de woning en de voorkant van het tuinhuis in. Er is een berging voor tuingereedschap en eigen poort.

Omgeving
Hoorn is een bruisende stad van alle gemakken voorzien. Het leuke aan Hoorn is dat het niet té groot is. Er is een fijne haven, een oude binnenstad met markante panden, een station en het IJsselmeer ligt op loopafstand. De zaterdagmarkt is erg gezellig en de horecagelegenheden zijn zeer uiteenlopend. De Ramen is een straat midden in het centrum, maar net aan de rustige kant. Dit is de ideale combinatie van wonen in het centrum zonder overlast. Het station ligt op 4 minuten loopafstand. De A7 is op 5 minuten rijafstand met de auto, dus u bent zonder spits binnen 30 minuten in Amsterdam (40km.). Ook Alkmaar (20 km.) en Enkhuizen (15 km.) zijn gemakkelijk te bereiken.

Historie
Hoe en waar Hoorn precies ontstaan is, is niet helemaal duidelijk. Maar dat het al eeuwen oud is staat wel degelijk vast. Een legende vertelt dat een zoon van de legendarische Friese koning Radboud in de achtste eeuw een plaats stichtte en die naar zichzelf noemde. De zeventiende -eeuwse Hoornse geschiedschrijver Velius schreef dat Hoorn zo rond 1300 gesticht moet zijn, aan de monding van het veenriviertje de Gouw. De oudste archeologische vondsten die in Hoorn gevonden zijn, zijn nog een eeuw ouder. Het zou echter goed kunnen dat er al eerder nederzettingen waren, maar dat die door de Zuiderzee overstroomd zijn. De ligging aan de monding van de Gouw zorgde ervoor dat de nederzetting aantrekkelijk was voor handelaren. Via de rivier was er contact mogelijk met andere nederzettingen in West-Friesland en via zee werd contact gelegd met steden verder weg. Vanaf ongeveer 1300 werden handelslieden uit Hoorn vermeld in verschillende archieven van steden aan de Oostzee en in Vlaanderen. Het ging de nederzetting goed en in 1356 was het plaatsje al rijk genoeg om stadsrechten te kunnen kopen. De stad sloot zich later aan bij Filips de Goede waardoor de stad gebruik kon maken van het grote handelsnetwerk van het Bourgondische Rijk. In de Hoekse en Kabeljauwse twisten vochten troepen uit Hoorn tegen Jacoba van Beieren.

Door haar rijke historie kunt u in Hoorn verschillende musea en eeuwenoude panden vinden. Dit maakt Hoorn een hele charmante plaats.

* Bron: ik hou van Hoorn

Perceeloppervlakte: 360 m²
Inhoud: 1153 m³
Woonoppervlakte (inclusief gastenverblijf): 295 m²
Bouwjaar: 1882
Renovatiejaar: 1980 / 2021

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
295
Perceeloppervlakte
360
Inhoud
1153
Bouwjaar
1882
Extra ruimte
27
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel, Gasboiler eigendom
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
In centrum
Inhoud tuin
112
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object