Plan bezichtigingBel makelaar

Oosteinde 43

Verkocht
Excellent
Oostwoud
€ 1.075.000 k.k.
1345
 m²
349
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Schrijf uw eigen geschiedenis op een historische plek...
 
 Al rijdend door de mooie karakteristieke lintbebouwing van Oostwoud komt u aan bij deze nog mooiere, compleet gerenoveerde stolp op Oosteinde 43. Met maar liefst 4 slaapkamers op de begane grond en nog eens 3 slaapkamers op de verdieping is dit een echt familiehuis (bijna 350 m² woongenot). Deze historisch en vooral ook rijk gebouwde stolp heeft aan de voorzijde een sierlijke dakspiegel en prachtige elementen in het metselwerk. De stolp dateert officieel uit 1895, er is zelfs sprake van dat het originele vierkant al in 1790 is gebouwd. Destijds gebruikte men voor het bouwen van vierkant-gebinten oude scheepsmasten van VOC-schepen. Het geheel staat op een schitterend perceel van maar liefst 1.345 m²! 
 
 Aan de binnenzijde van de woning zijn de historische elementen nog goed zichtbaar. Zo is het vierkant door de gehele woning in het zicht gebleven. Hier komt het beste van twee werelden samen, het is een perfect uitgebalanceerd geheel! De markante historische details worden geflankeerd door een prachtig modern ontwerp van de gerenommeerde architect Piet Boon. 
 
 In 2007 heeft er namelijk een grootschalige verbouwing plaatsgevonden. Hierbij zijn onder andere alle vertrekken gemoderniseerd, zijn de kozijnen vervangen en is er een complete verdieping gerealiseerd. Doordat de stolp opnieuw is ingedeeld, is het een bijzonder licht en ruimtelijk geheel geworden. Er is in alle vertrekken prachtige natuurlijke lichtinval, een bijzonderheid voor een stolp! Alle elementen in het huis zijn van een zeer hoge kwaliteit en de gehele stolp is voorzien van dubbel glas. Verder biedt de woning een optimaal compromis tussen landelijk wonen en toch de geborgenheid van een dorpskern.
 
 De stolp heeft de perfecte ligging op de zon, met een tuin op het zonnige zuiden, grenzend aan doorgaand vaarwater bent u hier werkelijk de koning te rijk. Door de fijne ligging aan het water kunt u uw sloep instappen om de prachtige polder van Oostwoud te ontdekken. Door het open vaarwater, vaart u naar natuurgebied Egboetswater, de grote Vliet en vervolgens door Medemblik naar het IJsselmeer. In de winter kunt u uw ‘Noren’ aantrekken om op natuurijs te schaatsen. Achter op het perceel staat het vrijstaande bijgebouw met een vaste trap naar de verdieping. Deze is momenteel in gebruik als garage. De ligging is landelijk en toch ook weer heel centraal, want de A7 richting Amsterdam en Leeuwarden is op nog geen 5 minuten van de woning gelegen. Plan snel een bezichtiging in om dit geheel in een oase van rust te ervaren.
 
 Kom binnen
 Als u de buitenzijde heeft bewonderd dan vervolgt u de weg via het lange oprijpad naar de entree. Achter de voordeur gaat een unieke stolpboerderij verborgen gekenmerkt door warmte, historie en moderniteit. De lange hoge hal met nostalgische 19e eeuwse balken geeft u toegang tot de woonkamer, vier (slaap)kamers, een toilet en een bergkast. Tevens is er in de hal een grote trapkast aanwezig. Zoals eerder vermeld heeft er in 2007 een grote verbouwing plaatsgevonden onder architectuur van Piet Boon (uitgevoerd door aannemersbedrijf Schouten uit Zwaagdijk). Tijdens de verbouwing zijn ook alle technische installaties en een groot deel van de elektra en bekabeling vernieuwd. Daarbij is in 2004 de ruime woonkamer met sfeervolle haard van tweedelig naar eendelig gemaakt en is daar een Jatoba vloer geplaatst. Het vierkant is nog goed zichtbaar in de woonkamer. Vanuit de woonkamer kijkt u door de grote raampartijen naar de verzorgde tuin op het zuiden. De luxe open keuken (2017), met vloerverwarming staat in verbinding met de woonkamer. Met een ATAG combi-oven, ATAG 5-pits kookplaat, Siemens vaatwasser en Siemsens koelvriescombinatie is de keuken van alle gemakken voorzien. De hal geeft toegang tot vier (slaap)kamers op de begane grond, deze geven u veel mogelijkheden. Zo kunt u één van de kamers gebruiken als praktijkruimte of kantoorruimte aan huis. Op de begane grond is tevens een badkamer aanwezig, voorzien van vloerverwarming. Kansen en mogelijkheden alom!
 
 Via de trap komt u op de eerste verdieping. Deze verdieping heeft een eikenhouten vloer. Voorheen keek u vanuit de woonkamer rechtstreeks tegen het dak van de stolpboerderij. In 2007 is er een complete bovenverdieping en zolderdieping gebouwd. Achter de luxe eiken fineer deuren op de eerste verdieping schuilen drie zeer ruime kamers, maar liefst twee badkamers (waarvan één en suite), een wasruimte en een toilet. De slaapkamers zijn speels ingedeeld waarbij de historische balken in alle slaapkamers goed zichtbaar zijn. Ook hier is er weer mooi contact tussen de houten balken en de moderne details. De ‘master bedroom’ is een royale kamer met veel kastruimte en twee dakramen. Vanuit deze slaapkamer loopt u de en suite badkamer in, hier is een ligbad, twee wastafels en een inloopdouche met Boffi douchekop. De overige twee slaapkamers zijn ook zeker royaal te noemen en hebben een speels karakter. Daarnaast is er nog een separate badkamer aanwezig. 
 
 Deze badkamer heeft een dubbele wastafel en een inloopdouche. Op de eerste verdieping is verder ook een separaat toilet. Beide badkamers beschikken over elektrische vloerverwarming en spiegelverwarming. Bovengenoemde ruimtes hebben allen een buitengewone Terrazzo vloer. 
 
 Een vaste trap op de eerste verdieping brengt u naar de zolderverdieping. Onder de vaste trap bevindt zich een grote trapkast met veel bergruimte. Deze verdieping leent zich uitstekend voor het creëren van bijvoorbeeld een extra slaapkamer of voor een andere bestemming. Op deze verdieping bevinden zich tevens de mechanische ventilatie, de cv ketel en de 300 liter boiler met lekbak.
 
 Vrijstaand bijgebouw
 Het bijgebouw staat schuin achter de stolp en is momenteel in gebruik als garage. Op de begane grond is een kleine keuken aanwezig. Hier kunt u uitstekend genieten van een kop koffie aan het water. In het bijgebouw is ook nog een verdieping. Deze verdieping is via een vaste trap te bereiken en biedt u ook weer voldoende gebruiks mogelijkheden.
 
 Buiten
 In 2019 heeft de voortuin een grondige renovatie ondergaan: gazon, bomen, beukenhagen en beplanting zijn vernieuwd en is de voortuin voorzien van tuinverlichting. Verder is de erfafscheiding geheel vernieuwd (zwart Douglas hout) en is er een toegangspoort geplaatst. De bestrating van het oprijpad is opnieuw gelegd. 
 
 De royale achtertuin is gelegen op het zonnige zuiden. In de achtertuin tuin zijn voldoende zitplekken en zijn er stopcontacten aanwezig. De tuin heeft verder nog twee grote pluspunten. Enerzijds het doorgaand vaarwater waaraan de tuin grenst. Anderzijds het vrijstaande bijgebouw/garage. Het lange oprijpad en de garage zorgen voor voldoende parkeergelegenheid op uw eigen erf.
 
 Omgeving
 Oostwoud is een landelijk gelegen dorp nabij de historische stad Medemblik. In het dorp is een basisschool, kinderopvang en de winkel- sportvoorzieningen zijn op slechts enkele kilometers te vinden. Een schitterende plek waar u fantastisch zult wonen!
 
 Openbaar vervoer vindt u op slechts enkele minuten wandelen en brengt u vanaf hier rechtstreeks naar Hoorn. Voor recreatie en watersport bent u hier ook op het juiste adres. Binnen een mum van tijd bent u bij het IJsselmeer met al haar mooie havens. Door de ligging aan doorgaand vaarwater kunt u varend een mooie ronde Oostwoud maken. Of u vaart richting het fraaie natuurgebied Egboetswater dan wel recreatieplas de Groote Vliet nabij het IJsselmeer. De centrale ligging ten opzichte van de A7 maakt het geheel compleet met Amsterdam op slechts 30 autominuten rijden. 
 
 Verbouwjaar: 2007
 Bouwjaar: 1895
 Woonoppervlakte: 349 m²
 Inhoud: 1.338 m³
 Bijgebouw: 64 m²
 Perceeloppervlakte: 1.345 m²
 Energielabel: C
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
349
Perceeloppervlakte
1345
Inhoud
1338
Bouwjaar
1895
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
7
Isolatie
Dakisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel, Gasboiler eigendom
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
Aan water
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object