Plan bezichtigingBel makelaar

Beekstraat 19

Verkocht
Excellent
Asten
€ 1.150.000 k.k.
8025
 m²
253
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Fraaie gemoderniseerde woonboerderij met volop daglicht en ruimte voor uw hobby, werk of B&B met weids uitzicht en op 20 minuten van Eindhoven.

 

 BIJZONDERHEDEN

 - Ruime woonboerderij met hoge plafonds, stenen verdiepingsvloer en praktische indeling.

 - De grote ramen geven zeer veel daglicht en een fantastisch weids uitzicht.

 - Ideaal voor wie veel ruimte zoekt voor: wonen, hobby of werk, zorg, B&B, of paarden.

 - In 2003 voorzien van een volledig nieuwe kapconstructie met isolerende dakplaten en gebakken dakpannen. Sindsdien is de gehele boerderij in etappes gemoderniseerd met als laatste, de voorbereidingen voor een derde badkamer of walk-in closet.

 - Gelet op de omvang van de overige ruimtes, welke nu niet in gebruik zijn voor woondoeleinden, biedt het bestemmingsplan mogelijkheden om deze te gebruiken voor een minicamping, oprichting van een Bed & Breakfast (max. 10 eenpersoons bedden) of een aan huis verbonden bedrijf of beroep.

 - De daken van de bijgebouwen zijn gelegen op het zuiden waardoor ze perfect zijn voor de plaatsing van zonnepanelen achter de woonboerderij, uit het zicht van de straat.

 

 ALGEMEEN

 Deze fraaie woonboerderij biedt u een woonoppervlakte van 253 m², 6 royale slaapkamers, 2 (+1) badkamers, kantoor en een geheel verbouwde inpandige ruimte van maar liefst 418 m². Tevens bevindt zich op het perceel ook nog een vrijstaande dubbele garage en een loods van in totaal 315 m² en dit alles op een privacy biedend perceel van 8.025 m².

 

 De woonboerderij met woonbestemming is over de jaren heen grondig gerenoveerd. Zo is het dak vernieuwd met stalen spanten, isolerende dakplaten en gebakken dakpannen en zijn de buitendeuren vernieuwd in hardhout. Een gezellige ruime woonkamer/keuken is gerealiseerd en de woning is voorzien van een nieuwe elektrische installatie en glasvezel. In het schuurgedeelte is een nieuwe binnenmuur geplaatst voorzien van isolatie en een zolder. Originele elementen zoals

 de schouw in de keuken en kamer en de betonnen stalramen zijn daarbij behouden gebleven.

 

 Het fraaie aan deze woonboerderij zijn de hoge plafonds (in steen) en de grote raampartijen met prachtig uitzicht aan de voorzijde met ligging op het zuiden. Thuiswerken wordt zo een genot! De woning is tevens levensloopbestendig door een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Paardenliefhebbers zitten op de juiste locatie met onder andere manege Heijligers en diverse ruiterpaden op steenworp afstand en wandel- en mountainbike paden die starten op 300 m.

 

 Vanwege de ligging in het buitengebied tussen Lierop en Asten, slechts 5 minuten van afrit 35 van de A67, betreft het een perfecte uitvalsbasis, binnen 20 minuten bent u in Eindhoven centrum of op de High Tech Campus en het centrum van Helmond is binnen 10 minuten bereikbaar. Het centrum van Asten ligt op minder dan 2,5 km. Wandelen doet u dichtbij op de Strabrechtse Heide en in de Peel of om de hoek bij vakantiepark Prinsenmeer.

 

 BEGANE GROND

 Via de voordeur betreedt u het pand. De ruim opgezette hal met kastenwand en meterkast leidt u naar de woonkamer en (slaap)kamer.

 

 WOONKAMER

 De kamers zijn uitgevoerd met een Jatoba houten vloer welke over nagenoeg de gehele begane grond is doorgetrokken. Voor de wintermaanden is er een schouw met haard, alsook een knusse houtkachel in de woonkeuken. Door de grote raampartijen op het oosten en zuiden geniet u al vroeg op de dag van prachtig lichtinval.

 

 WOONKEUKEN

 De woonkeuken staat in directe verbinding met de woonkamer en beschikt over openslaande tuindeuren naar de binnenplaats. De keuken, welke in hoekopstelling is geplaatst, kent een landelijke uitstraling met granieten werkblad en is voorzien van een vierpits gaskookplaat met afzuigkap, koelkast en combi-oven.

 

 Aangrenzend aan de keuken is de grote kelder met erboven de opkamer. Deze is in gebruik als kantoor en door de grote raampartij heeft u een prachtig uitzicht op de tuin en weiland.

 

 Vanuit de woonkeuken en de hal zijn de bijkeuken met witgoedruimte en eerste badkamer en toilet bereikbaar, welke geheel betegeld zijn.

 

 1E BADKAMER

 De badkamer is voorzien van vloerverwarming, ligbad, douchecabine en badmeubel. De hal geeft tevens toegang tot de schuur en de fitnessruimte/slaapkamer.

 

 AANPANDIGE SCHUUR

 De royale aanpandige schuur met separaat toilet biedt tal van mogelijkheden en zal u doen verrassen. De schuur is recent voorzien van geïsoleerde binnenmuren, een monolithische betonvloer en grote hardhouten elektrisch bedienbare schuifdeuren. Deze prachtige multifunctionele ruimte is indien gewenst eenvoudig bij de woonruimte te betrekken of als bedrijfsruimte voor een ZZP-er. De vaste trap brengt u naar de zolder en de ingang van het woongedeelte via de westzijde.

 

 1STE VERDIEPING

 De eerste verdieping is bereikbaar via twee trapopgangen, vanuit de woonkeuken en de schuur.

 

 SLAAPKAMERS

 In de kopgevel aan de oostzijde bevinden zich twee royale slaapkamers met inbouwkasten. De derde slaapkamer is gelegen aan de zuidzijde en heeft een vrij uitzicht.

 

 2E BADKAMER

 De luxe badkamer, welke tegenover de derde slaapkamer is gelegen, is voorzien van vloerverwarming, douchecabine, whirlpool bad, toilet en badmeubel. Vanuit de overloop is de technische ruimte met CV-opstelling en vaste trapopgang naar de bergzolder aanwezig.

 

 APPARTEMENT

 Het appartement is vanuit de overloop alsmede vanuit de aanpandige schuur bereikbaar. Het heeft een separate slaapkamer met inbouwkast, een bergkast en is grotendeels voorbereid om een derde badkamer met witgoedaansluiting en keuken te realiseren. Hiervoor zijn reeds alle noodzakelijke voorzieningen aangebracht, het toilet is al aanwezig. Tevens kan er een houtkachel aan het rookkanaal aangesloten worden.

 

 AANPANDIGE SCHUUR

 Middels de vaste trapopgang in de aanpandige schuur is de eerste verdieping van de schuur te bereiken. Deze kan geheel naar eigen inzicht ingericht worden. In combinatie met het plaatsen van dakramen creëert u op deze verdieping eenvoudig kamers voor bijvoorbeeld een Bed & Breakfast of zorgappartementen. Wanneer een buitentrap wordt geplaatst aan de westzijde, bij de tweede oprit, zou zelfs een private entree ontstaan.

 

 2DE VERDIEPING

 De grote bergzolder is door middel van de vaste trapverbinding vanuit de overloop goed bereikbaar en vanwege de hoogte zeer functioneel.

 

 EXTERIEUR & BIJGEBOUWEN

 

 DUBBELE GARAGE

 Aan de achterzijde is een royale dubbele garage met werkplaats aanwezig. De dubbele garage beschikt over een vaste trapverbinding naar een functionele bergzolder. Aan de achterzijde is een overkapping welke ideaal is voor de opslag van openhaardhout, etc.

 

 LOODS

 Met ca. 203 m² is de loods zeer ruim en voor vele doeleinden geschikt (camper of oldtimer stalling, paardenstal of stalling voor ZZP’ers). Het geheel is in spouwmetselwerk met stalen spanten opgetrokken en voorzien van een monolithische betonvloer, krachtstroom, aardgasaansluiting, geïsoleerde kap en een overheaddeur van ca. 3 meter en een separate oprit.

 

 TUIN/HUISWEIDE

 De kavel is met groen omzoomd en beschikt over een paardenwei met afrastering voorzien van schrikdraad. Zowel de tuin als ook de paardenwei zijn te beregenen en bieden volledige privacy. Om het buitenleven compleet te maken, is er een kleine boomgaard en kippenren aanwezig.

 

 Door het toepassen van hagen is de kavel opgesplitst in diverse “kamers” met elk hun eigen functionaliteit en identiteit. De voortuin is voorzien van fraaie borders met beuken- en buxushagen. De binnenplaats is met trottoirtegels verhard, maar kan op eenvoudige wijze omgetoverd worden tot een groene oase.

Kenmerken

Woonoppervlakte
253
Perceeloppervlakte
8025
Inhoud
2242
Bouwjaar
1940
Extra ruimte
418
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (040-7820849) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object