Plan bezichtigingBel makelaar

Achterkamp 14

Verkocht
Excellent
Dalen
€ 1.150.000 k.k.
4543
 m²
298
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

UNIEK WONEN EN WERKEN IN EEN LANDELIJK GELEGEN WOONBOERDERIJ MET RIANTE SCHUUR OP 4.543M²



Op een absoluut fantastische locatie in een rustige straat nabij de dorpskern van het gezellige dorp Dalen, staat deze fraaie rietgedekte woonboerderij met riante schuur, een groot overdekt terras en een tuinkas op een ruim perceel van 4.543 m². Kortom een unieke plek om te wonen!!



In de woonboerderij vindt u nog de oude karakteristieke gebinten en de hoge plafonds. De woning en de bijgebouwen zijn goed onderhouden, goed geïsoleerd, recentelijk volledig gerenoveerd en gemoderniseerd en de benedenverdieping is voorzien van vloerverwarming.



De sfeervolle woning beschikt over onder andere een royale woonkamer en suite, een tuingerichte woonkeuken, een werkkamer en een slaapkamer met aangrenzende badkamer met sauna op de begane grond. Op de verdieping zijn 4 riante slaapkamers aanwezig waarvan 1 met een inloopkast, alsmede een tweede badkamer en een sfeervolle bedstee.

De woning heeft veel lichtinval, hoge plafonds en brede deuropeningen. Met een inhoud van ca. 1185m³ en een totale gebruiksoppervlakte van maar liefst ca. 328m² is deze woning echt ruim te noemen.



De woning is omgeven door een riante tuin, een prachtig aangelegd terras met overkapping en houtkachel en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Het terras biedt zitgelegenheid om op ieder moment van de dag te kunnen genieten. In de tuin heeft u veel privacy en er is voldoende gelegenheid om van de zon of in de schaduw te genieten. Het terrein is volledig omsloten door een post-en-rail hekwerk, schapenhekken en een elektrisch toegangshek.

Deze unieke woonboerderij is gelegen aan de rand van het gezellige dorp Dalen op een perceel van 4.543m². De zeer nabije omgeving biedt veel natuurschoon met mooie wandelpaden. De diverse voorzieningen bevinden zich op loopafstand, waaronder het NS station aan de lijn Emmen-Zwolle, de openbare school, de kinderopvang, winkels en diverse sportvoorzieningen waaronder tennis- en padelbanen, sportvelden en sporthal.



Op het perceel zelf ervaart u ruimte en rust, waarbij de zeer robuust gebouwde overkapping u de gelegenheid geeft om in de avond of op koudere dagen te ontspannen. De combinatie van de sfeer van het woonhuis, de royale tuin, de grote schuur en de voorzieningen die binnen loopafstand zijn, een groene woonomgeving, diverse uitvalswegen en de ruime kavel maken deze woonboerderij absoluut uniek en zeer geschikt voor wonen en werken. Een parel van een woning met veel ruimte en comfort.



Om een juist beeld te krijgen van de indeling en de maatvoeringen, is het raadzaam om de plattegronden te raadplegen. Maar ook de 360 graden foto's en video zorgen voor een compleet beeld van het aanbod. Wij nodigen u van harte uit om zelf een kijkje te komen nemen.



INDELING

Begane grond:

Entree, hal met garderobe, en toegang tot verschillende vertrekken, de trap naar de bovenverdieping, woonkamer en suite (ca. 62m²), ouderslaapkamer (ca. 18m²) met kastenwand en aangrenzend de badkamer met ruime inloopdouche, ligbad en wastafel met fraai badkamermeubel en separaat aangrenzend aan de slaapkamer een ruime sauna, kantoor/werkkamer (ca. 20m²), toilet, berging met aansluiting witgoed, tuingerichte woonkeuken met openslaande deuren naar de tuin, onder andere v.v. landelijk, massief houten inbouwkeuken, pelletkachel en tweede berging annex bijkeuken.

Verdieping:

Riante overloop met 'bedstee' en diverse (inloop-)kasten, 4 slaapkamers (resp. ca. 25, 22, 17 en 14m²) waarvan één slaapkamer v.v. inloop-kledingruimte, extra kleding- en opslagkamer en één v.v. berging met c.v. opstelling.



OMGEVING

Dalen is een gezellig dorp met een dorpskern voorzien van de kerk en gezellige horeca, een supermarkt, bakker, sportvoorzieningen etc. Middelbaar onderwijs ligt op 15 minuten fietsen in Coevorden, HBO opleidingen op 10 minuten treinen in Emmen. Het dorp ligt op 3 km afstand van de A37 (de weg van Hoogeveen naar Duitsland). In ruim 30 minuten zit u in Zwolle of Assen, in 45 minuten in hartje Groningen. De woning bevindt zich op een aantal minuten lopen/fietsen van het NS station aan de lijn Emmen – Zwolle.



INFO

- oorspronkelijk bouwjaar 1885

- vanaf 2001 volledig gerenoveerd en vanaf 2013 tot op heden volledig gemoderniseerd

- bruto vloeroppervlakte ca. 328m² waarvan netto vloer-woonoppervlakte ca. 298m² en overige inpandige ruimte ca. 30m²

- perceeloppervlakte 4.543m²

- vrijstaande schuur ca. 15x10½ meter

- 'tuinkamer'/overkapping ca. 9x4 meter

- woonboerderij v.v. vloer-muur-dak- en plafondisolatie en isolerende beglazing

- gehele begane grond v.v. vloerverwarming

- verwarming middels Nefit HRC30 CW6 combi-ketel i.c.m. pelletkachel

- warmwater middels bovenvermelde combi-ketel uit 2021

- 24 zonnepanelen met een maximale piek van 7.500 KwH (indicatief elektra meer dan zelf voorziend)

- energielabel A (indicatief gasverbruik per jaar ca. 3.000m³)

- volledig asbestinventarisatierapport aanwezig en ter inzage

- toegangshek elektrisch bedienbaar

- gehele terrein is omheind met post en rail en schapen hekwerk

- glasvezel aanwezig en diverse vertrekken v.v. professionele Wifi versterkers

- woning (sauna) en schuur (evt. laadpunt) v.v. krachtstroom

- aanvaarding in overleg



Toelichting meting gebruiksoppervlakte. Onze branchebrede meetinstructie (BBMI) is gebaseerd op NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Woonoppervlakte
298
Perceeloppervlakte
4543
Inhoud
1185
Bouwjaar
1885
Extra ruimte
30
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Pelletkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0591-653355) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object