Plan bezichtigingBel makelaar

Hoge Ham 48

Verkocht
Excellent
Dongen
€ 875.000 k.k.
1750
 m²
358
 m²
Eengezinswoning
Halfvrijstaande woning

Object omschrijving

Ruimte voor wonen, werken en ontspannen....



Met trots presenteren wij dit verrassend royale en goed onderhouden herenhuis met monumentale leerlooierij in een boomrijke tuin. Gelegen in het hart van Dongen, op loopafstand van alle benodigde voorzieningen, biedt deze voormalige fabrikantenwoning talloze mogelijkheden voor wonen, werken en ontspannen. De bijbehorende riante authentieke looierij, voorzien van een omgevingsvergunning, biedt volop kansen voor verbouwing met reeds uitgewerkte plannen door een architect. Tekeningen en visualisatie hiervan kunnen aan serieus geinteresseerden worden verstrekt.



Een uniek object waar de indeling vele mogelijkheden biedt. Hierbij valt onder meer te denken aan een kantoor of praktijk aan huis met een praktische ontvangsthal en één of meerdere kantoor- of behandelruimtes. Het indrukwekkende karakteristieke herenhuis, zorgvuldig gemoderniseerd, verwelkomt u met een royaal oppervlak van 358m2 en biedt alle denkbare comfort. De woning beschikt onder andere over een royale hal en 4 ruime kamers, waaronder een sfeervolle woonkamer. Verder is de begane grond ingericht met een moderne uitgebreide keuken, twee toiletruimten en een ruime wijn-/provisiekelder. Op de verdiepingen zijn nog eens 5 comfortabele slaapkamers, twee moderne badkamers en zolderruimten te vinden. Daarnaast biedt de tweede verdieping extra mogelijkheden voro het realiseren van meer (slaap)kamers.



Heeft u een beroep aan huis of hobby waarbij u een separate werkruimte nodig heeft? In dit geval is deze woning een buitenkans. Naast een fijne garage behoort namelijk ook een riante authentieke looierij tot deze woning. Deze looierij is een gemeentelijk monument en is met name van buiten gaaf bewaard. De binnenzijde verdient aandacht, wat ook weer voordelen biedt ten aanzien van de indeling van de aanwezige ruimtes. Overigens is hier door de huidige eigenaar reeds over nagedacht waarbij in samenspraak met een architect nadere plannen zijn uitgewerkt. Er is een omgevingsverguning door de gemeente verstrekt t.a.v. verbouwing van de leerlooierij. Dit historische object biedt mogelijkheden voor diverse woon- en/of woonvormen, zoals een kleinschalige zorgvoorziening, B&B, praktijk- of bedrijfsruimte of mantelzorgwoning. Een unieke kans om woondromen en zakelijke ambities te verwezenlijken.



Dit unieke geheel heeft een ideale locatie in het centrum van Dongen en biedt tegelijkertijd een oase van rust op het royale perceel van 1750m2 met prachtige bosrijke tuin. Nabij uitvalswegen en voorzieningen combineert deze woning het beste van twee werelden. Geniet van het bruisende centrum van Dongen en ontspan in uw eigen parkachtige achtertuin met monumentale bomen, wandelpaadjes en sfeervolle plantenperken. Een zeldzame kans die u niet wilt missen!



Ontdek nu de ongekende mogelijkheden van dit prachtige herenhuis en de aangrenzende leerlooierij. Neem contact met ons op voor meer informatie of een bezichtiging.





EEN WONING MET KARAKTER!



Deze bijzondere woning betreft een voormalige fabrikantenwoning en beschikt over fraaie details, zoals onder meer glas in lood vervaardigd door kunstenaar Jan Willemen. Als we kijken naar de indeling dan kunnen we de begane grond scheiden in een voor- en achterhuis. Het voorhuis behoort tot de oorspronkelijke woning, het achterhuis betreft de in 2007 geheel verbouwde stalruimte waar nu een comfortabele leefruimte met riante, luxe keuken en tuingerichte, sfeervolle zithoek is gerealiseerd.



Entree / Hal / Toilet

Wanneer je de woning binnenkomt via de voordeur proef je direct de sfeer die je in het gehele voorhuis aantreft. Een hoog plafond met sierlijsten, het glas in lood onder meer boven de voordeur, de Italiaans marmeren vloer en de hoge plinten ter plaatse van de stucwerk wanden kenmerken deze ruimte. Het betreft hier een riante hal met aangrenzend een gang naar de diverse vertrekken ter plaatse van de begane grond. De trapopgang - zijnde een bordestrap - geeft vanuit de hal toegang tot de toiletruimte, welke net als de hal is afgewerkt met een Italiaanse marmerenvloer. Daarnaast beschikt deze toiletruimte over een wandcloset, wastafeltje en deels gestucte en deels betegelde wandafwerking. Het raam is ook hier voorzien van glas in lood.



Voorkamer

Aan de rechterzijde van de hal grenst de voorkamer. Deze kamer heeft eveneens een hoog plafond met sierlijsten, stucwerk wanden met hoge plinten en hoge raampartijen met voorzetramen. In deze ruimte is een suskast aanwezig. De vloer is voorzien van een fraaie visgraat parketvloer. De voorkamer is middels een roomdivider afgescheiden van de achtergelegen werkkamer. Deze divider is volledig in stijl uitgevoerd en is, indien gewenst, volledig open te zetten.

Ideaal als je spreekkamer en werkruimte gescheiden, maar toch bij elkaar wenst te houden.



Werkkamer

De werkruimte is in dezelfde stijl afgewerkt als de voorkamer en beschikt daarnaast over een open haard (rookkanaal) en openslaande deuren (staal, enkel glas en bovenlichten in glas in lood) met toegang tot en zicht op de tuin. Een leuk detail is het voormalige doorgeefluik richting keuken, welke thans als kastruimte fungeert. Erg praktisch is dat de werkkamer eveneens vanuit de gang toegankelijk is.



Werk-/speelkamer

Aan de overzijde van de gang tref je een tweede werkkamer aan. Echter betreft het hier een multifunctionele ruimte en zou dus ook als speelkamer of chillruimte gebruikt kunnen worden. De kamer is heerlijk ruim van opzet en beschikt over diverse vaste kasten, een grote raampartij met fraai glas in lood en voorzet raam in de zijgevel, een lichtkoof, de van oorsprong aanwezige brievenbus en ook hier een origineel doorgeefluik richting de keuken. Ook origineel is de visgraat parketvloer die in de ruimte aanwezig is.



COMFORT IN HET ACHTERHUIS.....



Zoals je ziet is het voorhuis een ideale plek om kantoor of praktijk aan huis te kunnen houden. Het achterhuis is daarentegen in 2007 onder begeleiding van een architect geheel ingericht als een comfortabele leefruimte. Het betreft hier een grote ruimte waarbij de keuken en de woonkamer alleen middels een niveauverschil en een muur met doorkijk van elkaar worden gescheiden. Heerlijk open, licht en fraai afgewerkt met onder meer de originele balken van de oorspronkelijke stalruimte nog in zicht!!



Zij-entree / hal

De woning beschikt niet alleen over een hoofdentree aan de voorzijde van de woning, maar ook over een zij-entree. Dit betreft de vroegere entree van het gasthuis en bereik je via de oprit van de woning. De entree geeft toegang tot een tweede hal welke is voorzien van een meterkast, een praktische vaste kastenwand met garderoberuimte, een ruime toiletruimte en een trapopgang richting de verdieping. Vanuit deze hal zijn zowel de woonkamer, de keuken als de gang richting het voorhuis en de functionele wijn-/provisiekelder toegankelijk.



Toilet

De toiletruimte is modern ingericht en voorzien van een wandcloset, urinoir en wastafeltje. De ruimte is deels betegeld en deels voorzien van stucwerk.



Keuken

Om in de Italiaanse sferen te blijven is ook de keuken in een Italiaans en tijdloos design uitgevoerd. Deze hoogwaardige Arclinea keuken is voorzien van alle comfort en gemakken die je in een keuken zoekt. Naast het zeer riante kook-/spoel-/ werkeiland tref je in de keuken een wand aan met inbouwapparatuur, als ook een inbouwkastenwand. Niet alleen biedt de keuken veel bergruimte, maar ook aan apparatuur geen gebrek. Zo zijn onder meer aanwezig een koelkast, vrieskast, stoomoven, oven, koffiemachine, vaatwasser, quooker, 3 kookpitten / wokbranders en een inbouw friteuse waarboven een afzuigkap. Het eiland is tevens voorzien van 3 spoelbakken, een Belgisch hardstenen werkblad en een bar. De ruimte is verder afgewerkt met strak stucwerk en een vloer van gevlinderd beton icm vloerverwarming.



Woonkamer

Met een klein niveauverschil bereik je vanuit de keuken de zeer sfeervolle woonkamer met eenzelfde strakke afwerking, stucwerk wanden en een gevlinderde betonvloer waaronder vloerverwarming. In de woonkamer, daar waar de allesbrander zorgt voor nog meer comfort en sfeer, heb je zicht op het originele balken plafond, wat niet alleen zorgt voor een fraai aanblik, maar tevens voor een gevoel van nog meer ruimte. Verder beschikt de woonkamer over diverse raampartijen rondom en twee openslaande deurpartijen, welke toegang geven tot het aangrenzende terras. Hierdoor is er ter plaatse een prettige lichtinval aanwezig. Deze ramen en deuren zijn, net als de ramen en de buitendeur in de keuken, vervaardigd uit hout en voorzien van dubbele beglazing.



VOOR IEDER EEN EIGEN PLEK!



Vanuit de hal heeft u via de trapopgang toegang tot de bovengelegen verdiepingen. Eenmaal op de eerste verdieping aangekomen valt de fraaie afwerking direct op, strakke wanden en plafonds en onder meer een originele visgraatparketvloer met bies. Vanaf de overloop zijn drie slaapkamers, de tweede badkamer, de separate toiletruimte en de riante tweede verdieping (middels afsluitbare vaste trap) bereikbaar.



Slaapkamers

De drie slaapkamers op deze verdieping zijn allen prima van formaat en afgewerkt in lichte kleurstellingen. Twee slaapkamers zijn aan de voorzijde van de woning gelegen en hebben via grote raampartijen (v.v. voorzetramen)zicht op het straatbeeld. Een van deze twee kamers is de hoofdslaapkamer en is tevens de grootste slaapkamer op deze verdieping. Vanuit hier bereik je, via de doorloop met praktische kastenwand, tegelvloer en fraai glas-in-lood raam, de eigen badkamer. Ook is in de hoofdslaapkamer de originele visgraatparketvloer met bies aanwezig, als ook een glas in loodraam in de zijgevel. De overige twee slaapkamers zijn voorzien van vloerbedekking en vaste kasten.



Badkamers / toiletruimte

Zoals gezegd heeft de hoofdslaapkamer een eigen badkamer. Deze is geheel modern afgewerkt, volledig betegeld en ingericht met een ligbad, een dubbel wastafelmeubel en een designradiator. Naast het grote raam (staal, enkel glas), welke zorgt voor ventilatie en een zeer prettige lichtinval, is er tevens mechanische ventilatie aanwezig. Het stucwerk plafond is voorzien van inbouwspots. Ten behoeve van de overige slaapkamers is een tweede badkamer aanwezig. Deze is in dezelfde stijl als de eerste badkamer afgewerkt en ingericht met een inloopdouche, wastafelmeubel en designradiator. Ook hier is mechanische ventilatie voorzien. De separate toiletruimte met wandcloset is vanuit de overloop toegankelijk.



Wasruimte / Bergzolder

Een erg praktische ruimte op deze verdieping is de wasruimte. Hier zijn onder meer de aansluitingen voor de wasapparatuur gesitueerd. De ruimte is grotendeels betegeld en geeft toegang tot de verdieping van het achterhuis, zijnde een riante bergzolder, welke tevens vanuit het achterhuis middels een vaste trap bereikbaar is. De ruimte beschikt over de opstelling van de CV-ketel en de unit van de mechanische ventilatie. Deze bergzolder is een ideale ruimte voor het opbergen van zaken die niet direct benodigd zijn of het drogen van de was, maar ook zeker in te richten als speelzolder of extra kamer. Vanuit hier is het dakterras bereikbaar.



Tweede verdieping

Mocht je niet genoeg ruimte hebben op de eerste verdieping, dan biedt de tweede verdieping mogelijkheden. Via de afgesloten trapopgang met vaste trap bereik je deze volwaardige verdieping, welke naast de twee slaapkamers tevens over een grote overloop / zolder beschikt. De gehele verdieping is voorzien van stucwerk wanden en een houten vloer.



Overloop / Zolder

De grote overloop, waar mogelijkheden zijn om extra kamers te realiseren, wordt thans gebruikt als heerlijke chillruimte. De ruimte is voorzien van twee dakvensters aan weerszijde van de woning. Leuke details in deze ruimte zijn toch wel de balken die in het zicht zijn, als ook het kastje met extra bergruimte boven de trapopgang.



Slaapkamers

Via de overloop heb je toegang tot twee slaapkamers, slaapkamer 4 en 5. De beide kamers zijn gelijkwaardig afgewerkt en beschikken over een praktische vaste kast onder het knieschot en een raampartij met roedenverdeling in de zijgevel.





RONDOM DE WONING.....



......is een fraai perceel van ruim 1.750m2 gelegen, waarbij niet alleen de grootte van het perceel, maar ook de grotendeels bosrijke achtertuin een echte verrassing is, aangezien dit niet direct opvalt als je voor de woning staat. De achtertuin is als het ware in twee delen gesplitst. Het gezellige terras met hagen, leibomen en hortensias direct achter de woning en de bosrijke parkachtig ingerichte tuin met hoge - sommige monumentale - bomen achter de looierij. Via de oprit, waar de mogelijkheid aanwezig is om zeker 3 auto’s achter elkaar te plaatsen, is de garage bereikbaar. De oprit is halverwege de woning afsluitbaar middels een fraai hekwerk en geeft tevens toegang tot de entree van het achterhuis.



Garage

De garage, welke naast de woning is gesitueerd, is niet alleen praktisch om een auto te kunnen stallen, maar biedt tevens een doorgang richting de achtertuin. De ruimte beschikt aan de voorzijde over een kanteldeur en aan de achterzijde over openslaande garagedeuren. Hierdoor is de tuin, ook met een auto of aanhanger, via buitenom bereikbaar.



De leerlooierij....

Tevens staat er op dit perceel een gaaf bewaard stukje geschiedenis, de leerlooierij. Gebouwd omstreeks 1870 en thans een gemeentelijk monument. Zowel aan de buiten- als de binnenzijde is de looierij nog volledig zoals deze vroeger gebruikt werd en nog in goede staat. Wel zou de binnenzijde een update mogen krijgen om deze als mogelijke werk-, hobby- of woonruimte te kunnen gaan gebruiken. Denk hierbij aan een kleinschalige zorgvoorziening, B&B, praktijk- of bedrijfsruimte of mantelzorgwoning.

Kenmerken

Woonoppervlakte
358
Perceeloppervlakte
1750
Inhoud
1757
Bouwjaar
1935
Extra ruimte
45
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas, Voorzetramen
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Allesbrander
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, In centrum
Inhoud tuin
1388
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object