Plan bezichtigingBel makelaar

Deurze 31

Verkocht
Excellent
Deurze
€ 1.200.000 k.k.
26820
 m²
277
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Wonen in het Nationaal Park Drentsche Aa! Proef de vrijheid van landleven in deze zeer goed gerestaureerde en onderhouden WOONBOERDERIJ. De schoonheid van de sfeervolle woonboerderij gaat hand in hand met comfort en hoogwaardige afwerking. De woning zit vol karakteristieke elementen zoals oude gebinten en karaktervolle stenen gevels. Elke kamer biedt een wijds uitzicht over de groene omgeving.
 
 INDELING:
 Entree met ruime hal, trapopgang en toilet, L-vormige woonkamer met openslaande deuren naar de tuin. Moderne ruime woonkeuken voorzien van inbouwapparatuur en een aangrenzende ruime bijkeuken. Centrale provisiekast.
 De hal geeft verder toegang tot twee ruime werkkamers en een badkamer voorzien van bubble bad, regendouche en wastafel.
 
 Bovenverdieping met overloop, vier slaapkamers, badkamer met douche, toilet en wastafel, veel inpandige bergruimte achter de knieschotten, CV ruimte met waterontharder en inloopkast. 
 Zolderverdieping, kent twee ruime bergzolders, bereikbaar via een vlizotrap.
 
 De Deel:
 Hier zijn een viertal paardenboxen, een opzadelkamer, gang met originele voertrog, met ruimte voor gereedschap. Boven de opzadelkamer bevindt zich een hooizolder.
 De deel heeft veel ruimte voor opslag, stalling, werkplaats. Bovendien is er een extra toilet. 
 Op de eerste verdieping boven de woonkamer is een ruime bergzolder/werkplaats en technische installaties, bereikbaar via een vaste trap.
 
 TUIN:
 Rondom de woning is een heerlijke ruime tuin met zon- en schaduwrijke plekken, gekenmerkt door eeuwoude bomen. Er is een ruim terras met aangename beschutting en meerdere zithoeken. Er is een moestuin met kleinfruit en kruiden, en ruimte voor het houden van kleinvee.
 In de tuin staan meerdere fruitbomen.
 Achter de woning is een ruim erf met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.
 Er is een paardenrijbak met drainage, een longeercirkel, betonnen mestopslag en diverse afgerasterde weilandpercelen (totaal ca 2.2 ha). Er bestaat een mogelijkheid tot aparte aankoop van extra aansluitend weiland/grond.
 
 BIJZONDERHEDEN
 - Zeer ruime woonbeleving, 
 - Vrije zichtlijnen rondom, 
 - Geschikt voor thuiskantoor en praktijk aan huis, 
 - Geschikt voor het houden van paarden, 
 - Grote kavel van ca 2.7 ha, 
 - Geschikt voor dubbele bewoning
 - Landleven in beschutte omgeving, 
 - Authentieke schoonheid en dorpse gezelligheid, 
 - Naast Glasvezel, 26 zonnepanelen, 2 zonnecollectoren voor warmwater, mechanische ventilatie, is er een waterontharder, autolaadpaal en krachtstroom aanwezig, 
 - Virtueel al te bezichtigen! Deze woning heeft een unieke eigen website met onder andere een virtuele tour. Druk op 'Download Brochure' en kom alles te weten van de woning en de omgeving!
 
 OMGEVING:
 De woning ligt in het Nationaal Park Drentsche Aa bij het Deurzerdiep (Natura2000). Hier kunt U eindeloos wandelen en fietsen in de natuur en het oude cultuurlandschap. Dit is de ideale locatie om tot rust te komen, te genieten van het landelijk wonen op een typische Drentse locatie, waar het 's nachts nog echt donker is en het echt stil is. 
 In Assen of Rolde kunt U alle voorzieningen vinden. In slechts 15 min fietsen door het beekdal, bent u in het centrum van Assen met een zeer gevarieerd aanbod aan winkels, scholen, cultuur, sport, zorg en treinverbindingen. Autosnelwegen zijn ook vlot te bereiken.
 
 Deurze is een klein dorp in de provincie Drenthe, in het noorden van Nederland. Het ligt in de gemeente Aa en Hunze, tussen Assen en Rolde. Het dorp Deurze zelf heeft een landelijk karakter. Het is omringd door een groen landschap met veel weilanden, boomwallen, bossen en natuurgebieden. Daardoor is het een ideale plek voor natuurliefhebbers en wandelaars. In de omgeving vind je prachtige wandeltochten en fietsroutes die je meenemen in het Drentse landschap, zoals langs het stroomdal van het Deurzerdiep, het Balloërveld met uitgestrekte heidevelden, of door de bosgebieden bij Grolloo of Amen. Te paard kun je hier heerlijke lange buitenritten maken.
 Het gebied kent bovendien een rijke historie. Het is gevormd in de voorlaatste ijstijd en daardoor geologisch interessant. Zwerfkeien worden veelvuldig ontdekt. In de omgeving van Deurze liggen oude grafheuvels in het tumuli bos en talloze hunebedden. Daarnaast is er in de omgeving van Deurze ook recentere historie te bewonderen, zoals de gerestaureerde prachtige oude Saksische boerderijen, die typerend zijn voor deze regio.
 Al met al heeft Deurze en haar omgeving veel te bieden voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers, ruiters en mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur. Het is een rustige en landelijke plek, waar je kunt genieten van de prachtige natuur met een rijke historie, en dat met stedelijke voorzieningen en vertier op een steenworp afstand.
 
 Toelichting meting gebruiksoppervlakte:
 Onze meetinstructie is gebaseerd op BBMI. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
 
 Kenmerk: Exclusief wonen, Gelijkvloers wonen, Landelijk wonen

Kenmerken

Woonoppervlakte
277
Perceeloppervlakte
26820
Inhoud
2434
Bouwjaar
1926
Extra ruimte
261
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Hr glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel, Zonnecollectoren
Garage
Geen garage
Schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
4
Rijbaan
Buiten
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-301177) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object