Plan bezichtigingBel makelaar

Wiersserbroekweg 5

Verkocht
Excellent
Vorden
€ 725.000 k.k.
5640
 m²
165
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Rijdend over de Wiersserbroekweg ter hoogte van de hoogopgaande populieren wordt je aandacht al van afstand getrokken door de charmante uitstraling van de woonboerderij op nummer 5. Een zogenaamd hallenhuis. Oorsponkelijk gebouwd in 1875. Haar huidige verschijningsvorm heeft ze te danken aan enkele inpandige verbouwingen in de jaren ’20 en ’70 van de vorige eeuw. Tot voor kort was de Wiersserbroekweg 5 in gebruik als zendlocatie van Achterhoek FM. De planologische bestemming ‘bedrijf’ en de studio in de naastgelegen schuur zijn hier nog de stille getuigen van.

 

 De woonboerderij

 Aan de gevelstenen in de voorgevel is de plaats van de vroegere voordeur nog duidelijk herkenbaar. Met het verplaatsen van de ingang naar de zijgevel is de indeling van het voorhuis enigszins gewijzigd. Toch is de oude gebruiksfunctie van de woning nog goed herkenbaar. Een voorhuis met de deel en enkele slaapkamers op de verdieping. In het voorhuis bevinden zich links van de gang de douche, het gastentoilet en de trapopgang naar de 3 slaapkamers boven. Rechts van de gang aan de voorzijde van de woning zijn de woonkamer en de TV kamer met een open verbinding naar de woonkeuken met provisieruimte. De vroegere deel met toegang naar de bovengelegen zolder doet tegenwoordig dienst als berging. Ook is hier in 2011 een slaapkamer en badkamer met douche, wastafel en toilet gerealiseerd.

 

 De studio

 Naast de woning is de voormalige schuur begin jaren ’90 tot studio verbouwd. De activiteiten en populariteit namen toe waardoor in 2003 de studio tot de huidige indeling is vergroot. Naast een ontvangstruimte en toiletgroepen tref je hier ondermeer aan 2 regelkamers, 2 interviewkamers, opslagruimte en een vergaderruimte op de zolderverdieping. De voorzijde van het bijgebouw is nog in gebruik als schuur.

 

 Het perceel

 Rondom de woning ligt een open tuin met veel gras onderbroken door enkele bloemborders en een diversiteit aan (fruit)bomen. Door de open inrichting van de tuin heb je vanuit de glazen tuinkamer aan de achterzijde van de woonboerderij een prachtige doorkijk niet alleen op je tuin maar ook op het omliggende landschap. Met recht eindeloos genieten.

 

 Aan de wegzijde voor de studio is in verband met de bedrijfsactiviteiten een tweede inrit met parkeerplaatsen voor de bezoekers van de studio aangelegd. Schuin achter de woning bevinden zich nog een garage en houten tuinschuur. Het perceel heeft een totale oppervlakte van 5640m2.

 

 De omgeving

 De woning is landelijk gelegen en wordt omgeven door bossen en landerijen. U krijgt hier de rust die u zoekt en toch woont u dichtbij de voorzieningen. Deze fijne plek ligt namelijk op ca. 5 autominuten van de gezellige dorpskern van Vorden en in een kwartier staat u in hartje Zutphen. In Vorden vindt u naast winkels voor de (dagelijkse) boodschappen gezellige eet- en drinkgelegenheden. Ook is er een trein- en busstation met aansluitingen op het landelijke en regionale openbaarvervoernetwerk.

 

 Fanatieke fietsers, paardensportliefhebbers, wandelaars en hardlopers kunnen hun hart ophalen in de bossen of over de aangelegde paden dwars door de landerijen rondom Vorden.

 

 Kortom, een locatie en omgeving waar muziek in zit!

 

 Bouwjaar (oorspronkelijk) : 1875

 Gebruiksoppervlakte:

 - wonen : 165 m²

 - overig inpandige ruimte : 18 m²

 - externe bergruimte : 200 m²

 Perceeloppervlakte : 5.640 m²

 20 zonnepanelen

 

 Let op! Het perceel heeft conform het bestemmingsplan Landelijk Gebied Bronckhorst de bestemming ‘Bedrijf’. Dit heeft gevolgen voor een financieringsaanvraag. Vraag uw financieel adviseur om advies alvorens een afspraak voor een bezichtiging in te plannen.

 De gemeente Bronckhorst heeft aangegeven medewerking te willen verlenen aan omzetting van de bestemming naar Wonen.

Kenmerken

Woonoppervlakte
165
Perceeloppervlakte
5640
Inhoud
756
Bouwjaar
1875
Extra ruimte
22
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Grotendeels dubbelglas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand hout
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.