Plan bezichtigingBel makelaar

De Schans 3

Verkocht
Excellent
Kuinre
€ 900.000 k.k.
26197
 m²
150
 m²
Eengezinswoning
Geschakelde woning

Object omschrijving

Aan de rand van Overijssel bij het oude vissersdorp Kuinre ligt op de grens van Friesland, Overijssel en de Noordoostpolder dit prachtige complete paardenbedrijf op totaal ca. 2,6 ha. Gelegen nabij het Kuinrebos met bijna onbeperkte uitrijmogelijkheden.

  

 Het paardenbedrijf met woning en aangebouwde manege bestaat uit een rijhal met kantine en tribune, 12 paardenboxen waarvan 6 dubbele boxen en mogelijkheden tot aanzienlijke uitbreiding. In de stallen bevinden zich tevens een poets- en wasplaats met solarium en zadelkamers. Daarnaast beschikt de manege over een professionele buitenrijbak, longeercirkel, stapmolen en paddocks. De achtergelegen landerijen (ca. 2 ha.) zijn rechtstreeks via een eigen brug verbonden met de manege.

  

 Woning:

 Entree, hal met toilet, ruime woonkamer met houtkachel en meterkast, aan de gang leidend tot de aangrenzende schuur liggen de overige vertrekken van de woning zijnde 4 slaapkamers, een dichte keuken voorzien 4-pits elektrische kookplaat, afzuigkap, oven, vaatwasser, vriezer en koelkast, een riante badkamer voorzien van ligbad/douche, wastafel, witgoedaansluiting en cv-ruimte. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een royale schuur van ruim 100 m².

 

 Rijhal met kantine:

 De rijhal van ca. 21 x 41 meter is toegankelijk vanuit zowel de stallen als vanaf de weg. In de rijhal bevindt zich een tribune met juryruimte, maar ook vanuit de kantine heeft men volledig zicht op de rijhal. De kantine van ca. 110 m² beschikt over een bar en separate toiletgroepen en heeft een eigen entree. Vanuit de kantine zijn eveneens de stallen te bereiken.

  

 Stallen:

 In de twee aaneengesloten stallen, welke rondom de rijhal zijn gesitueerd, bevinden zich 12 paardenboxen waarvan 6 dubbele boxen. Daarnaast zijn er twee zadelkamers, een wasplaats met solarium en 2 poetsplaatsen. Grenzend aan de achterste stal, met stro/hooiopslag op de verdieping, is een vaste mestopslag met mestkelder.

 

 Buiten:

 Achter de manege zijn een professionele buitenrijbak van ca. 20 x 60 meter, een longeercircel, paddocks en een stapmolen aangelegd. Het erf is eveneens toegankelijk via een zijentree. Dit gedeelte van het perceel is in gebruik als tuin met enkele houtstekken.

 

 Landerijen:

 De achtergelegen landerijen (ca. 2 ha.) zijn rechtstreeks via een eigen brug verbonden met de manege. Daarnaast biedt een schouwpad ontsluiting naar de openbare weg.

  

 Omgeving:

 Het voormalige vissersdorp Kuinre ligt in de Kop van Overijssel, in een fraai natuurrijk gebied, tussen de riviertjes de Linde en de Tjonger aan doorgaand vaarwater. Het dorp kent nog vele karakteristieke gebouwen en huizen. In het Kuinderbos (ca 1.200 ha groot) zijn goede recreatiemogelijkheden met o.a. fiets- wandel- en ruiterpaden. Kuinre heeft een eigen recreatiehaven met uitstekende aanleg en overnachtingsmogelijkheden en met prachtige vaarroutes in een fraai gebied nabij het Nationaal Park De Weerribben. Vanuit Kuinre liggen Steenwijk, Wolvega en Emmeloord en Lemmer op ca. 10 tot 15 autominuten en Kuinre heeft middels de A6 een uitstekende verbinding naar het westen.

Kenmerken

Woonoppervlakte
150
Perceeloppervlakte
26197
Inhoud
7750
Bouwjaar
1970
Extra ruimte
1500
Aantal verdiepingen
1
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, In bosrijke omgeving, Bedrijventerrein
Inhoud tuin
225
Aantal paardenboxen
12
Rijbaan
Binnen en Buiten
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met De Woudenhof Makelaars en Rentmeesters (085-800 0455 ) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met De Woudenhof Makelaars en Rentmeesters (085-800 0455) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met De Woudenhof Makelaars en Rentmeesters (085-800 0455) voor meer informatie over dit object