Plan bezichtigingBel makelaar

Dorpsstraat 39

Verkocht
Excellent
Emmen
€ 795.000 k.k.
10030
 m²
421
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

WONEN IN VRIJHEID OP RUIM 1 HECTARE MET HET DORPSGEVOEL EN ALLE DENKBARE 'STADSE' VOORZIENINGEN NABIJ.



Wonen in Weerdinge betekent wonen dichtbij bossen en glooiende essen. Landelijk, vrij, in alle rust wonen maar op luttele afstand van Emmen staat deze nagenoeg volledig gerenoveerd en gemoderniseerd karakteristieke Oldambster woonboerderij. Tot voor kort werd de woonboerderij, gelegen op een perceel van maar liefst 10.030m², gebruikt voor de combinatie wonen en werken. Zo was er een theeschenkerij, kookatelier en vergaderruimte, met een persoonlijke ontheffing en horecavergunning.



De oorspronkelijk in 1908 gebouwde woonboerderij, met vrijstaande stenen schuur met vier paardenboxen, heeft een woonoppervlakte van maar liefst 421m² en bevindt zich op een ruim perceel van 10.030m². Aan ruimte in en om het huis geen gebrek en eenmaal op het erf ervaart u de ruist en ruimte die het geheel u heeft te bieden. Gelet op het perceel, de aanwezige paardenboxen en de bosrijke omgeving ideaal voor de paardenliefhebber. En alsof het niet genoeg is, er is ook nog een vrijstaand duurzaam ver- en gebouwd gastenverblijf met eigen keukenblok, sanitair en overkapping met een woonoppervlakte van ca. 36m².



Voldoende redenen te bedenken waarom het geheel als uniek kan worden betiteld. Wij nodigen u graag uit om uzelf te overtuigen.



OMGEVING

Weerdinge is een fraai, levendig dorp aan de noordkant van Emmen. Het is o.a. voorzien van een openbare basisschool, enkele sportvelden, voetbalclub Weerdinge en een dorpshuis. Het ligt op enkele minuten rijden van Emmen en vlakbij op- en afritten van de N34 / N381 en de A31 richting Duitsland. Weerdinge is van oorsprong een zelfstandig esdorp maar tegenwoordig een buurtschap ten noorden van de stad Emmen, op de rand aan de oostzijde van de Hondsrug en ligt diep verscholen in het Drentse platteland. Door Weerdinge loopt een doorgaande weg, de Dorpsstraat, en heeft enkele zijstraten. Een groot aantal Saksische boerderijen zijn beeldbepalend in Weerdinge evenals de beltmolen De Hondsrug aan de IJsspoorweg die zo af en toe op vrijwillige basis in bedrijf wordt gesteld. Overigens was er tot 1940 een station voor personenvervoer en een laad- en losplaats voor goederen en vee aan de spoorlijn Zwolle-Stadskanaal. Tegenwoordig rijdt de trein tot Emmen.



INDELING

Kelder: wijnkelder met bar

Begane grond: entree, woonkamer één met bedstede, rookkanaal en vaste kast (ca. 19m²), woonkamer twee met rookkanaal en vaste kast (ca. 18m²), gang met meterkast en toegang tot provisiekelder (ca. 12m²), slaapkamer (ca. 14m²), dichte woonkeuken met luxe inbouwkeuken (2020) en trap-provisiekast, tussenhal, ouderslaapkamer (ca. 23m²), badkamer v.v. ligbad, douchehoek, dubbele wastafel, toilet, separaat 2e toilet, bijkeuken met aansluiting witgoed en o.a. zijingang naar gastenverblijf, riante bedrijfskeuken annex kookatelier (ca. 52m²), kelder met bar, tussenhal met twee separate toiletruimtes, vergader-feestruimte, twee bedrijfskeuken.

Verdieping voorhuis: via vaste trap nabij de keuken bereikbaar, overloop, c.v. opstelling, 2 slaapkamers, tweede badkamer v.v. douchehoek, toilet en wastafel, riante bergingsruimte.

Verdieping achterhuis: zolderberging bereikbaar via eenvoudige vaste trap in de vergaderruimte.



INFO

- oorspronkelijk bouwjaar 1908

- perceeloppervlakte 10.030m²

- huidige bestemming is 'woon- en industriefunctie'

- woonboerderij grotendeels v.v. vloer-muur-plafond- en dakisolatie alsmede isolerende beglazing

- verwarming hoofgebouw middels Intergas HRe (2018)

- begane grond woonboerderij grotendeels v.v. vloerverwarming

- elektrische installatie volledig vervangen

- 40 zonnepanelen

- energielabel C (geldig tot 23-06-2032)

- gastenverblijf v.v. vloer-muur- en dakisolatie, isolerende beglazing en verwarming middels hybride warmtepomp

- gastenverblijf (afm. ca. 8½x4¼ meter, exclusief overkapping van ca. 1½ meter) v.v. keukenblok en badkamer v.v. inloopdouche en toilet

- vrijstaande stenen schuur met 4 paardenboxen heeft als afmeting 16x16 meter



Toelichting meting gebruiksoppervlakte

Onze meetinstructie is gebaseerd op NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Woonoppervlakte
421
Perceeloppervlakte
10030
Inhoud
2355
Bouwjaar
1908
Extra ruimte
171
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmtepomp, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
4
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0591-653355) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object