Plan bezichtigingBel makelaar

Provincialeweg 97

Verkocht
Excellent
Oosteind
€ 840.000 k.k.
1220
 m²
308
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Monumentale woonboerderij met mogelijkheden!



Een woning met karakter, voorzien van functionele en zeer ruime leefruimtes, een heerlijke tuin met sfeervolle overkapping en de nodige privacy.



Dit in combinatie met de mogelijkheid om een kantoor of praktijk aan huis te hebben of om een inpandige mantelzorgwoning en / of appartement voor bijvoorbeeld de nog thuiswonende zoon of dochter te realiseren, maakt deze vrijstaande woning een woning met mogelijkheden. Naast deze multifunctionele ruimtes beschikt de woning over voldoende parkeervoorzieningen op eigen terrein in de vorm van een royale oprit voor meerdere auto’s, een garage en een dubbele carport (2019).



De woonboerderij, zijnde een gemeentelijk monument, is in zijn geheel royaal van opzet en in 2016 grotendeels op sfeervolle wijze gemoderniseerd met behoud van de nodige karakteristieke elementen zoals onder meer glas in lood ramen, hoge plafonds, houten spanten en balken, oude stalramen en hoe leuk…. een bedstede.



De woning is na modernisatie goed onderhouden en beschikt over een praktische indeling. Zo tref je hier op de begane grond onder meer een riante woonkamer met naastgelegen separate eetkamer, een woonkeuken en een kantoor- annex slaapkamer met eigen badkamer aan. De verdieping zorgt ervoor dat het hier een échte gezinswoning betreft. Zo zijn op deze verdieping nog eens drie – mogelijk 4 – prettige slaapkamers en een tweede badkamer te vinden.



Wij nodigen je graag uit om de sfeer van de woning te komen proeven en te komen bekijken wat voor jou de mogelijkheden zouden kunnen zijn.



Comfortabel wonen!

Via de fraaie entree kom je de royale hal binnen. De grootte die je ter plaatse ervaart is kenmerkend voor de rest van de woning. Royale vertrekken zowel beneden als boven. De hal voorzien van trapopgang en portaal met garderoberuimte en deels betegelde toiletruimte (wandcloset en fonteintje) geeft toegang tot de sfeervolle woonkamer.



Woonkamer / Eetkamer

Deze royale woonkamer is zeer sfeervol ingericht en afgewerkt met een fraaie houten vloer en strakke stucwerk wanden. De schouw met originele tegeltjes en haardpartij staat garant voor nog meer sfeer en warmte ter plaatse. De op maat gemaakte stalen deuren, welke toegang geven aan de aangrenzende eetkamer, geven de ruimte nog meer cachet. Deze eetkamer heeft eenzelfde sfeervolle afwerking als de woonkamer en beschikt over grote raampartijen met zicht op de achtertuin. De ruimte is dan ook heerlijk licht. Vanuit de eetkamer is er een kelder bereikbaar. Deze is ideaal als extra provisieruimte of wijnkelder.



Woonkeuken

De woonkeuken is zowel via de hal als via de eetkamer toegankelijk. Ook hier vormen de stalen deuren een blikvanger en geeft het schoonmetselwerk de ruimte een geheel eigen karakter. De keuken is ingericht met een L-vormig interieur, dat bestaat uit diverse boven- en onderkastjes en als apparatuur een koelkast, combimagnetron en een 4-pits gaskookplaat waarboven een afzuigkap. De ruimte beschikt over een prettige lichtinval en is voldoende groot om een extra eettafel te plaatsen. Je zou echter ook de keuken kunnen omtoveren tot een droomkeuken, een die past bij de sfeer van de rest van de leefruimtes. Hierbij kun je denken aan een interieur in een industriële stijl met bijvoorbeeld een groot spoel-/kookeiland met eetbar en separate kastenwand.



Kantoor annex slaapkamer / badkamer

Via de woonkamer is naast de eetkamer ook de kantoorruimte toegankelijk. Een fijne ruimte met als leuk detail de originele bedstede. Dat deze ruimte eveneens ideaal is als slaapkamer, blijkt tevens uit de aanwezigheid van de naastgelegen opkamer waar een badkamer is gerealiseerd. De opkamer is slechts met enkele treden direct vanuit de kantoor-/slaapkamer te bereiken, is afgewerkt met lichte kleurstellingen en ingericht met een ligbad, toilet, douche en wastafelmeubel.



Voldoende ruimte….

Zoals gezegd zijn ook de vertrekken boven zeer royaal te noemen. De verdieping is praktisch ingedeeld en beschikt over 3 slaapkamers, een (tweede) badkamer en een functionele was-/cv-ruimte (v.v. opstelling CV-ketel en aansluitingen voor wasapparatuur), allen bereikbaar vanaf de overloop. Wat overigens ook geldt voor de bergzolder (losse trap).



Slaapkamers

Ter plaatse van de verdieping zijn drie royale slaapkamers aanwezig. Allen aan de achterzijde van de woning gesitueerd, waarbij de hoofdslaapkamer over de gehele diepte van de woning is gelegen en is voorzien van een eigen walk-in-closet. De kamers zijn strak afgewerkt met onder meer stucwerk wand- en plafondafwerking. Net als op de overloop zijn de fraaie houten balken en spanten in het zicht gehouden, wat zorgt voor meer sfeer en karakter. De hoge nok van ca. 5 meter geeft een meer ruimtelijk gevoel. Wanneer er behoefte is aan een extra slaapkamer op de verdieping, dan bestaat hiertoe zeker de mogelijkheid. Op een relatief eenvoudige manier is een 4e slaapkamer te realiseren.



Badkamer

Deze sfeervolle badkamer is in 2016 gemoderniseerd en eigentijds ingericht met onder meer een vrijstaand ligbad, een inloopdouche, een wandcloset en een dubbele wastafel in een badkamermeubel. De wanden in deze ruimte zijn grotendeels gestuct en verder betegeld. Ook de vloer is voorzien van tegels, dit in combinatie met vloerverwarming. Het grote dakraam in de badkamer zorgt voor een prettige lichtinval en natuurlijke ventilatie.



Multifunctionele ruimte

Aan de zijkant van de woning, ter hoogte van de oprit, is een tweede entree aanwezig. Deze geeft toegang tot een hal met een multifunctionele ruimte enerzijds en een inpandige garage / bergruimte anderzijds. Het betreft hier de voormalige stalruimte, wat terug te zien is in de oude stalraampjes en de imposante houten balken.



De multifunctionele ruimte is ideaal voor bijvoorbeeld een praktijk- en / of kantoor aan huis, maar ook dubbele bewoning in de vorm van bijvoorbeeld mantelzorg behoort tot de mogelijkheden. Vanuit de woning is deze ruimte bereikbaar via de bijkeuken, welke is voorzien van aansluitingen voor wasapparatuur en een buitendeur uitkomend in de achtertuin. Aansluitend aan de bijkeuken is een tweede toiletruimte (wandcloset en fonteintje) gesitueerd. De multifunctionele ruimte beschikt over een fraai keukeninterieur diverse onderkasten, spoelbak en vaatwasser.



Een deel van de voormalige stal is behouden als garage. Hier kan 1 auto worden geparkeerd en biedt daarnaast nog ruimte voor het opbergen van bijvoorbeeld tuingereedschap. Vanuit dit gedeelte is de royale zolderverdieping toegankelijk. Het betreft hier een oppervlak van ongeveer 100m2, die geheel naar eigen wens kan worden ingericht, waarbij men kan denken aan een compleet appartement.



Rondom de woning…..

Aan de voorzijde van de woning is een smalle, doch sfeervol ingerichte tuin aanwezig. Je treft hier onder meer leibomen en hortensia’s aan. Aan de rechterzijde van de woning is de oprit gesitueerd. Deze geeft toegang tot het achtergelegen perceel met dubbele carport en praktische fietsenstalling. De royale achtertuin is geheel omsloten en middels een poort toegankelijk vanuit de oprit. De tuin biedt volop privacy en is in 2019 ingericht met terrassen, een groot gazon, diverse bomen en hagen. Achter in de tuin staat een grote houten overkapping met houten vlonders, een buitenkeuken en een open haard. Een heerlijke plek om te vertoeven. In de gehele tuin is een watersysteem aangebracht, als ook buitenverlichting. Achter de woning, verscholen achter een grote haag, is een boerderij met koeien gesitueerd.



Bijzonderheden

- De woning betreft een gemeentelijk monument

- Gerealiseerde verbouwingen 2016, waarbij karakteristieke elementen behouden zijn gebleven:

* De gehele woning heeft houten kozijnen met dubbel glas (behalve enkele glas in lood ramen)

* Rondom de woning zijn zinken dakgoten aangebracht en is rondom gezandstraald en voorzien van nieuw voegwerk

* Nieuwe stroombedrading en groepenkast

* Volledig nieuw stucwerk boven en beneden

* Nieuwe indeling op de bovenverdieping, geheel nieuwe verdiepingsvloer, dakisolatie

* Binnen en buiten geschilderd

- Tuinaanleg (2019) incl. verlichting en bewateringssysteem, dubbele carport (2019)



Verduurzaming woning

Na overleg met de gemeente kunnen ca. 19 zonnepanelen geplaatst worden voor opwek van ca. 7.500kWh, zie legplan in brochure.



Gunstige ontwikkelingen Provincialeweg

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft enige tijd geleden besloten om samen met bewoners van de Provincialeweg en overige belanghebbenden uit Oosteind een ontwerptraject te doorlopen voor de herinrichting van de Provincialeweg in Oosteind. Hierbij is aandacht voor het onderhoud van de weg, veiligheid, snelheid en geluid ter plaatse. De werkgroep heeft hard gewerkt aan een schetsontwerp voor de Provincialeweg.

Meer informatie over dit project kun je vinden op:

https://www.oosterhout.nl/inwoners/openbare-ruimte/projecten/provincialeweg-oosteind

https://doemee.oosterhout.nl/nl-NL/projects/provincialeweg-oosteind/4



Tevens is de planning dat het tankstation, dat aan de overzijde van deze woonboerderij is gelegen, wordt herontwikkeld naar woningen en / of appartementen.



Oosteind en omgeving

Voordat je een woning in Oosteind (behorende bij de gemeente Oosterhout) wilt kopen ben je natuurlijk benieuwd wat je in het dorp en in de omgeving vindt. Oosteind is een lintdorp tussen Oosterhout en Dongen ten oosten van de A27 en heeft 1.210 inwoners (‘21). Langs de provinciale weg vind je enkele winkels, waaronder een bakkerij, een kapsalon, dierenarts, woonwinkel en een groothandel. Daarnaast vind je een kerk in dit gemoedelijke dorp, als ook enkele eetgelegenheden en een diversiteit aan verenigingen. Je vindt er onder meer een tennis- en voetbalvereniging, als ook een manege waar je kan paardrijden. Het dorp heeft een kleinschalige, sfeervolle basisschool St. Jan (een brede dorpsschool) met een centrale ligging te midden van het dorp. Voor middelbare scholen is in de omliggende dorpen, Oosterhout en Dongen, voldoende keuze.

Kenmerken

Woonoppervlakte
308
Perceeloppervlakte
1220
Inhoud
1789
Bouwjaar
1877
Extra ruimte
156
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Cv ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig, Carport
Schuur
Ligging
Aan drukke weg
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object