Plan bezichtigingBel makelaar

Voorstreek 1

Beschikbaar
Excellent
Grolloo
€ 1.150.000 k.k.
1820
 m²
447
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Unieke historische karaktervolle energiezuinige royale WOONBOERDERIJ uit 1927 op een uniek plekje gelegen midden in het hart van Grolloo op een perceel van 1.908m².
Vanwege de unieke ligging en grootte is het object geschikt voor een goedlopende B&B c.q. vakantieverblijf, mantelzorg, werken aan huis, dubbele bewoning, atelier, etc.
Laat deze unieke kans niet lopen en plan snel een bezichtiging in met één van onze makelaars!

INDELING:
Begane grond: zij-entree via centrale hal met toegang naar prachtige royale woonkamer (beide deels voorzien van vloerverwarming) met open landelijke ECO keuken met inbouwapparatuur voorzien van Boretti fornuis (6 pits en twee ovens), Quooker, Waste disposal unit en Omnisoft no kalk systeem.
Vanuit de woonkamer heeft u toegang naar een centrale hal in de voormalige deelruimte. Hier bevinden zich een trapopgang naar de bovenverdieping, een 3-tal kamers, te gebruiken als slaap-/werkkamers, waarvan twee slaap/studeerkamers met wastafel, de hoofdslaapkamer is voorzien van een inloopkast. Vanuit de slaapkamer en hal toegankelijke, luxe badkamer en suite met ligbad, dubbele wastafel en inloopdouche en vloerverwarming.
Naast de badkamer is een bijkeuken/wasruimte gelegen, separaat toilet en er is een zeer ruime inpandige garage aanwezig.

Verdieping:
Overloop met toegang tot 3 grote slaapkamers waarvan twee met wastafel. De kamers zijn zeer licht door toepassing van Velux ramen met elektrische rolluiken. 2e badkamer met douche, toilet, wastafel en vloerverwarming. Tevens een CV ruimte en grote bergzolder. Eventueel kunnen hier nog meer kamers worden gecreëerd.
Badkamer met vloerverwarming en bubbelbad.

Zolder:
Ruime bergzolder bereikbaar via vlizotrap, voorbereidingen voor een vaste trap aanwezig, hier kunnen extra kamers worden gecreëerd.

Buiten:
De tuin rondom de woning is zeer verzorgd aangelegd met diverse zitjes, gazons, vaste planten en fruitbomen (appelbomen, framboos-, rode bes- en braamstruiken en druivenplanten), de gehele dag zijn er zon en schaduw plekken in de tuin. De tuin is zeer vogelrijk, onder andere de volgende vogelsoorten komen hier voor: de mus, koolmees, pimpelmees, boomklever, boomkruiper, merels, spechten, winterkoninkje, meerdere vinken en een nachtegaal kunnen hier worden gespot.
Vijver voorzien van een beekloop watervalletje. Tevens is er een waterput/pomp met vorstbescherming aanwezig.
De omheining is prachtig natuurlijk uitgevoerd, met een stenen muur en meidoornhaag rondom.
Er is een heerlijke buitenkamer en keuken met “screens“ en unieke open haard, een carport met ruimte voor ruim 2 auto’s, kapschuur met afgesloten berging en een houthok met een berging voor het tuingereedschap.
De oprit is vernieuwd in 2021.

BIJZONDERHEDEN:
- 40 zonnepanelen
- Dubbel glas in alle ramen
- Volledige dakisolatie
- Vloerisolatie in de woonkamer (20cm dik)
- Vloerverwarming gang woonkamer beide badkamers
- Nieuwe CV ketel 2022
- Pallet kachel
- Thermostaat kranen op alle radiatoren
- LED verlichting
- Extra dikke spouw muren
- Alarmsysteem professioneel aangelegd en o.a. twee camera’s en een deurbelcamera
- Sociale en veilige woonomgeving (super leuke buren)
- Krachtstroom aanwezig
- Kabel en glasvezel aanwezig + wifi netwerk
- Vernieuwde dakconstructie
- Nieuw gevoegde gevels
- Goede staat van onderhoud
- Virtueel is deze woning te bezichtigen via de eigen woningwebsite (zie download brochure)

OMGEVING:
De locatie van deze woning is prachtig aan de rand van het dorp Grolloo. De locatie leent zich uitstekend voor mensen die willen genieten van het buiten wonen en/of aan huis willen werken. Het dorp Grolloo ligt middenin de prachtige Drentse natuur in de driehoek Borger-Rolde-Westerbork.
De woning is gelegen in een bosrijke omgeving (‘loo’) op de Rolderrug. In het gebied rondom Grolloo liggen diverse natuurterreinen. De boswachterij Grolloo, op loopafstand van de woning en ten zuidwesten van het dorp, kent verschillende landschappen: heidevelden, bossen en vennen.
In de boswachterij bevindt zich de Ieberenplas waar men heerlijk kan zwemmen en zonnen. In het dal van het nabijgelegen Amerdiep liggen graslanden met veel bijzondere planten en dieren. Bluesdorp Grolloo heeft onder meer een basisschool, een sportvereniging, twee cafés en een kleine supermarkt.

Toelichting meting gebruiksoppervlakte
De woning is gemeten op basis van de Branche Brede Meetinstructie (BBMI). Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Het vermelde aantal m2 en m3 dient daarom nadrukkelijk als indicatief gelezen te worden.

Kenmerken: Exclusief wonen, landelijk wonen, levensloopbestendig wonen

Kenmerken

Woonoppervlakte
447
Perceeloppervlakte
1820
Inhoud
1908
Bouwjaar
1927
Extra ruimte
108
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Pelletkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig, Carport, Parkeerplaats
Schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-301177) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object