Plan bezichtigingBel makelaar

Burg de Kockstraat 14 -14A

Verkocht
Excellent
Oosterhesselen
€ 739.000 k.k.
6195
 m²
266
 m²
Woonboerderij
Twee onder een kapwoning

Object omschrijving

VOLLEDIG GERENOVEERDE HELFT VAN EEN WOONBOERDERIJ (NR. 14) MET INPANDIG 'APPARTEMENT' (NR. 14A) OP EEN PERCEEL VAN 6.195M² MET VRIJSTAAND RIETGEDEKTE SCHUUR, FRAAIE TUINOVERKAPPING, ZWEMBAD I.C.M. LUCHT-WARMTEPOMP EN ZONNEPANELEN.

Virtueel al te bezichtigen! Deze woonboerderij heeft een unieke eigen website met onder andere een virtuele tour. Druk rechts op 'Download brochure' bij Funda en kom alles te weten van de woonboerderij en haar omgeving!

Aan een doodlopend straatje, nagenoeg aan rand van het dorp op een prachtige locatie staat deze rietgedekte woonboerderij met inpandig appartement en vrijstaande rietgedekte houten schuur met stallings- en bergingsruimte. Eenmaal op het erf, middels een semi verharde 'eigen' weg, waan je je als God in Frankrijk! Rust, ruimte, privacy ... de tijd lijkt echt stil te staan. Niets geen gehaast, geen dag is hetzelfde en het gevoel van 'buiten leven' op een kavel van maar liefst 5.565m² eigen grond maakt het tot werkelijkheid. De ochtend heerlijk beginnen in de woonkeuken met een lekker bakje koffie en de krant opengeslagen aan de grote eettafel. En na een dag hard werken bijkomen, wegdromen in de riante tuingerichte woonkamer, een duik nemen in je eigen zwembad en bij zonsondergang de eekhoorntjes zien klimmen en klauteren in de nabij gelegen (beschermde) eiken. Geen droom, kom gerust een kijkje nemen en laat jezelf overtuigen.

OMGEVING
Het dorp Oosterhesselen kent goede basisvoorzieningen. Er is een basis- en een middelbare school, kinderopvang, supermarkt en een gezondheidscentrum. Het dorp is trots op zijn actieve verenigingsleven en sportieve voorzieningen waaronder een sporthal, tennishal, sport- fitnesscentrum en sportvelden. In de nabije omgeving van Oosterhesselen liggen diverse natuurgebieden zoals Landgoed De Klencke en het uitgestrekte staatsbos van Gees. Oosterhesselen maakt deel uit van de gemeente Coevorden en is goed bereikbaar via de A37. Daarnaast is er een goede busverbinding naar de (NS-) stations van Hoogeveen en Emmen. Het zal u aan niets ontbreken, optimaal woongenot in een prachtig Drents Esdorp.

INDELING
Begane grond huisnummer: entree, toilet, tuingerichte woonkamer (ca. 50m²) v.v. tuindeur en houtkachel, woonkeuken (ca. 19m²) v.v. L-inbouwkeuken, centrale hal, provisieruimte, bijkeuken, ouderslaapkamer v.v. wastafel en tuindeur, badkamer v.v. ligbad, inloopdouche, 2e toilet, wastafel, voormalig deel (ca. 36m²), werkruimte annex 'trimsalon' met eigen entree. Via eigen entree Burg. de Kockstraat 14A bereikbaar met woonkamer met open keuken en eigen badkamer v.v. inloopdouche, wastafel en 3e toilet bereikbaar.
Verdieping: ruime overloop, 3 slaapkamers (resp. ca. 40, 19 en 18m²), 4e toilet, nog volledig naar eigen inzicht in te richten riante zolderberging van ca. 90m².

BIJZONDERHEDEN
De woonboerderij, met bestemming wonen, is door de gemeente aangewezen als een 'Karakteristiek object' (vastgesteld d.d. 12-07-2016). De voor waarde 'Karakteristiek object' aangewezen gronden en objecten zijn, behalve voor de andere daar voorkomende (dubbel)bestemmingen, mede bestemd voor de bescherming van de aldaar aanwezige karakteristieke gebouwen, bouwwerken en objecten.

'APPARTEMENT'
Het inpandige appartement heeft een eigen adressering, Burg. de Kockstraat 14A, met eigen nutsvoorzieningen en c.v. combi-ketel. De woonkamer met open keuken v.v. inbouwkeuken bedraagt ca. 30m² met aangrenzend een eigen badkamer v.v. inloopdouche, toilet en wastafel en doorgang naar de centrale hal van de woonboerderij.

INFO
- bouwjaar 1850
- vanaf 2011 gerenoveerd en gemoderniseerd
- woonoppervlakte ca. 266m²
- overige inpandige ruimte ca. 98m²
- inhoud ca. 1.688m³
- perceeloppervlakte totaal 6.195m² (5.565m² volledig in eigendom en 630m² gezamenlijk (oprit) met naastgelegen woning Burg. de Kockstraat 16)
- riet noordzijde in 2007 vervangen en zuidzijde in 2017
- begane grond grotendeels v.v. vloerverwarming
- verwarming/warmwater woonboerderij Remeha Calenta CW5 (2011) met voorraadboiler (400 liter) i.c.m. hout gestookte kachel in de woonkamer (hout-cv kachel)
- verwarming/warmwater appartement Remeha Tzerra CW4 (2017)
- elektrische installatie volledig vernieuwd in 2011 en 2017
- zonnepanelen (10 stuks, 375Wp per paneel, Sun Dynamics 2021) en lucht-warmtepomp aanwezig t.b.v. verwarmen zwembad
- afmeting zwembad is ca. 8 meter lang, 4 meter breed en 1½ meter diep
- bron aanwezig (ca. 15 meter diep) met toebehoren
- energielabel woonboerderij B (geldig tot 10-01-2033)
- energielabel appartement E (geldig tot 10-01-2033), waarbij de inspecteur de werkelijke situatie met vloer-muur- en plafondisolatie niet heeft meegenomen en de bouwtekening met foto’s van de algehele renovatie niet als geldig bewijsmateriaal heeft geaccepteerd. Kijkend naar de werkelijke situatie zou ook hier sprake kunnen zijn van een B label
- bestemming wonen (bestemminsplan vastgesteld d.d. 09-11-2020)
- aanvaarding in overleg, bij voorkeur medio 2023

Toelichting meting gebruiksoppervlakte
Onze meetinstructie is gebaseerd op NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Woonoppervlakte
266
Perceeloppervlakte
6195
Inhoud
1688
Bouwjaar
1850
Extra ruimte
98
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Warm water
Cv ketel, Elektrische boiler eigendom
Garage
Vrijstaand hout
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
3700
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0591-653355) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object