Plan bezichtigingBel makelaar

Melickerweg 4

Onder bod
Excellent
Herkenbosch
€ 875.000 k.k.
12478
 m²
184
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Dierenliefhebbers opgelet!

Op een fantastische locatie in het buitengebied van het midden-Limburgse dorp Herkenbosch bieden wij dit royale vrijstaande woonhuis met goed lopend hondenpension te koop aan.
De huidige eigenaren hebben het hondenpension ingericht voor circa 20 honden. Volgens vergunning mogen er echter maximaal 80 honden en 30 katten verblijven. De bij het hondenpension behorende gebouwen zijn netjes en schoon en verkeren in zeer goede staat.

De woning is ruim (184 m² gebruiksoppervlakte wonen) en verkeert eveneens in zeer goede staat. De woning heeft onder andere een serre aan de achterzijde met prachtig zicht over de tuin en het zwembad en een aangebouwde dubbele garage welke momenteel als hobbyruimte/werkplaats in gebruik is. Vanaf 2016 is de woning grotendeels gerenoveerd en gemoderniseerd. De gasvoorziening geschiedt middels propaan gas en de woning heeft een septic tank.
Het perceel is maar liefst 12.478 m² groot en biedt optimale privacy. De bestemming van het geheel is deels "Maatschappelijk - dierenpension" en deels "Natuur". Omzetten van de bestemming naar "Wonen" behoort tot de mogelijkheden.

Woning - indeling.
Kelder:
Via een vaste trap in de bijkeuken is de kelder bereikbaar. Onder het hoofdhuis is de provisieruimte gelegen. Aansluitend ligt in het aangebouwde gedeelte een royale kelderruimte welke voor meerdere doeleinden geschikt is. Hobbyruimte, chill-room of fitness-ruimte? Het is allemaal mogelijk!

Begane grond:
Via de voordeur bereik je de hal van de woning. Hier bevinden zich de meterkast (vervangen 2016), de toiletruimte en de trap naar de eerste verdieping. De geheel betegelde toiletruimte is voorzien van een hangend closet en een fonteintje. De hal geeft toegang tot de woonkamer. Deze heeft zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde fantastisch uitzicht: aan de voorzijde over de landerijen, aan de achterzijde, vanuit de aangebouwde serre, over eigen tuin. In het midden van de woonkamer bevindt zich een heerlijke houtkachel.
De gesloten keuken is vernieuwd in 2018 en heeft een recht keukenblok en een kookeiland. De keuken is uitgerust met een inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging, oven, koelkast en een vaatwasser.
Terwijl u staat te koken heeft u een prachtig uitzicht op de tuin !
Via de keuken bereik je de bijkeuken, welke is voorzien van veel opbergruimte door de vaste schuifkastenwand met witgoedaansluitingen. Hier is ook nog een extra wastafel en de opstelling van de c.v.-ketel (Vaillant, bouwjaar 2016). Aansluitend aan de bijkeuken ligt de dubbele garage met dubbele openslaande toegangsdeuren. De garage is thans in gebruik als hobbyruimte/werkplaats.
Aan de achterzijde van de woning is nog een praktische fietsenberging aangebouwd.

Eerste verdieping:
Via de trap in de hal kom je op de overloop. Deze geeft toegang tot 3 slaapkamers en de badkamer.
De hoofdslaapkamer is ca. 20m² groot en heeft een vaste kastenwand over de gehele breedte van de kamer. De tweede slaapkamer is momenteel in gebruik als kantoorruimte en is voorzien van een grote dakkapel met zicht op de achtertuin. Slaapkamer 3 bereik je via slaapkamer 2 en ook deze kamer heeft een grote dakkapel. Vanuit deze slaapkamer is er een royale bergzolder bereikbaar welke eventueel ook te verbouwen is tot (slaap)kamer.
De geheel betegelde nette badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche, toilet en een wastafelmeubel met twee wastafels.

Tuin:
De achtertuin is vanuit de woning bereikbaar via de serre (schuifpui), bijkeuken en de garage. Tevens is de tuin bereikbaar vanaf de oprijlaan. Er is een heerlijke terrasoverkapping aanwezig met prachtig zicht over de tuin. In de tuin is een ovaal vormig zwembad van ca. 21 m² (2020) gelegen. Het zwembad wordt verwarmd door een lucht-warmtepomp en is uitgerust met automatische doseerinstallaties. De technische installatie is ondergebracht in een separaat tuinhuis. De tuin biedt verder een oase aan rust en privacy!
Aan de rechterzijde van de tuin is via een ruime oprijlaan de carport bereikbaar. Deze biedt plaats voor twee auto’s. Verder vindt je op het perceel een vrijstaande paardenstalling met drie paardenboxen.

Dierenpension.
Het dierenpension is bereikbaar via de oprijlaan aan de rechterzijde. Hierdoor staat het zakelijke gedeelte volledig los van het privé gedeelte. Het dierenpension bestaat uit een aantal gebouwen. Als eerste ligt er een volledig geïsoleerd receptiegebouw. Dit gebouw is voorzien van een ontvangstruimte, een eigen c.v.-ruimte, een eigen gastank, een toiletruimte met een hangend toilet en een wastafel, een kleine pantry en een wasruimte met een bad, een wastafel en witgoed-aansluitingen. Tevens is er een quarantaine-ruimte aanwezig met verwarming, voorzien van drink- en grondwateraansluitingen. Er is een grondwaterpomp en een aparte septic tank aanwezig. Het pension is separaat bereikbaar middels een achteringang met een dubbele ijzeren poort.
Verderop liggen de dierenverblijven. Het pension bestaat uit ca. 16 buiten- en verwarmde binnenverblijven, voorzien van airconditioning. Aansluitend ligt een geheel omheinde uitlaatweide. Er zijn 6 onheimde uitren plekken voorzien van speeltoestellen en een groot speelbos. Het perceel is gelegen in een bosrijke omgeving, waardoor er altijd voldoende schaduw voor de honden is.
Op het pensionterrein ligt verder nog een berging.

Ligging:
Het object is uniek gelegen in het buitengebied van Herkenbosch. Herkenbosch maakt deel uit van de gemeente Roerdalen en heeft ruim 4.000 inwoners. Het dorp is gelegen in een landelijke en groene woonomgeving langs rivier de Roer en Nationaal Park de Meinweg met haar vele wandel- en fietsroutes. Herkenbosch beschikt over meer dan voldoende voorzieningen zoals een basisschool, supermarkt, diverse winkels, een huisartsenpraktijk, een tandartspraktijk, restaurants, cafés, een dorpshuis, diverse (sport)verenigingen en tal van recreatiemogelijkheden. Herkenbosch ligt op circa 10 kilometer van de stad Roermond met zijn uitgebreide maasplassen, tal van winkels en terrasjes in de fraaie historische binnenstad en het Designer Outlet Center met meer dan 180 winkels en diverse restaurants. Het Bourgondische Maastricht en het Zuid-Limburgse heuvelland maar ook Venlo, Eindhoven en grote Duitse steden als Düsseldorf, Keulen en Aken zijn eveneens goed bereikbaar.

Kenmerken

Woonoppervlakte
184
Perceeloppervlakte
12478
Inhoud
1007
Bouwjaar
1994
Extra ruimte
93
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Hr glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd steen, Carport
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan bosrand, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
1
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475 - 459 260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object