Plan bezichtigingBel makelaar

Hammijnstraat 26

Beschikbaar
Excellent
Kerkrade
€ 645.000 k.k.
6200
 m²
151
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In het buitengebied van de gemeente Kerkrade gelegen in een bosrijke omgeving en kortbij de grens met Duitsland mogen wij u dit woonhuis met bijgebouwen aanbieden. Het woonhuis betreft een riante split-level bungalow voorzien van souterrain en bergzolder. De bijgebouwen zijn enorm te noemen en worden thans gebruikt voor opslag van kampeermiddelen (vergund).

Gelet op de aanwezigheid van voornoemde bijgebouwen en het ruime perceel (6.200 m²) is dit daarnaast een ideale locatie voor het hobbymatig houden van paarden. De mogelijkheid bestaat om het perceel te vergroten tot maar liefst 1.32.54 ha. (13.254m²)!

Bent u reeds enthousiast? Neem dan na het doornemen van de verkoopinformatie contact met ons op voor het kenbaar maken van uw interesse.

Algemeen:
Bouwjaar woning: ca. 1974
Inhoud: ca. 914 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 151 m²
Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte: ca. 105 m²
Gebouwgebonden buitenruimte: ca. 9m²
Perceeloppervlakte: 0.62.00 ha. (6.200 m²)
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen
Elektriciteit: voldoende groepen aanwezig, dag-/nachtmeter en krachtstroom
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: niet aanwezig, middels gastank (huur)
Rioolaansluiting: aanwezig
Kozijnen: houten kozijnen met deels enkele beglazing
Isolatie: deels dubbel glas (keuken, woonkamer en slaapkamer met balkon (gedl.)) en spouwmuren
Energielabel: D
Zonwering: zonnescherm

Installaties
Centrale verwarming: via gasgestookte cv-ketel (2019, Vaillant eco TEC plus, eigendom)
Warm watervoorziening: middels cv-ketel

Begane grond
De entreehal van het woonhuis is te bereiken middels een trappartij aan de straatzijde van het woonhuis. Deze fraaie entree met natuurstenen vloer biedt toegang tot de woonkamer, keuken en de split-level gelegen overloop naar de slaapvertrekken.

Middels openslaande deuren is de woonkamer met parketvloer bereikbaar. De grote raampartij aan de achterzijde biedt middels een schuifpui directe toegang tot het betegelde terras. Tevens is er een doorgang naar de aangrenzend gelegen keuken.

De keuken is voorzien van een hoekopstelling met natuurstenen werkblad, separate kastenwand, inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, combi
oven-magnetron en koelkast. Vanuit de keuken is tevens de kelder bereikbaar.

Splitlevel/De zolder
Middels de overloop zijn de vier slaapkamers en de badkamer bereikbaar. De slaapkamers zijn respectievelijk 8, 8, 10 en 15,5 m² groot. Alle slaapkamers zijn voorzien van een gestoffeerde vloerafwerking en gestucte wanden. De badkamer (6,7 m²) is geheel betegeld en is voorzien van een inloopdouche, ligbad, wandcloset en wastafel.

Het souterrain
Middels een vlizotrap is de bergzolder (60 m²) bereikbaar.

De garage is bereikbaar middels de kantelpoort aan de voorzijde van de woning. Daarnaast is het souterrain inpandig toegankelijk via de keuken.

Tuin, erf & bijgebouwen
Het buitenterrein is onderverdeeld in een tuin behorende bij het woonhuis en een gedeelte erf met bijgebouwen. De achtertuin van het woonhuis is voorzien van een gazon, borders met groene aanplant, betegelde terras en een afscheiding middels (sier)hagen. Het geheel ligt vrij in de natuur en kent behoorlijke privacy. Het is een droomplek voor liefhebbers van rust, ruimte en natuur.

Op het buitenterrein zijn twee opstallen gelegen met een oppervlakte van circa 580 en 225 m². Het erf is beklinkerd en toegankelijk middels een toegangspoort. De bijgebouwen zijn vergund voor de inpandige stalling van kampeermiddelen (ca. 40 stuks) en mogen ook gebruik worden voor privé opslag.

Huiskavel:
Het perceel is vrij gelegen en kan zeker als uniek worden omschreven. De locatie is gelegen in een verkeersluwe en rustige straat en biedt prachtig uitzicht op de omgeving. De locatie is rustig gelegen met directe toegang tot het ’’veld/bos’’. Aan de noordzijde van de bijgebouwen is de huisweide gelegen.

Het huisperceel heeft een oppervlakte van ca. 6.200 m² en is hiermee als behoorlijk ruim te omschrijven. De nabijgelegen landbouwgrond heeft een oppervlakte van 7.045 m². De mogelijkheid bestaat om dit perceel ook aan te kopen.

Bestemmingsplan
De locatie Hammijnstraat 26 is gelegen binnen het plangebied van het onherroepelijke bestemmingsplan Buitengebied, vastgesteld op 23 november 2017 door de gemeenteraad van Kerkrade. Ter plaatse van onderhavige locatie is in hoofdzaak de bestemming ‘Wonen’ van kracht. Verder rust op de bijgebouwen de functieaanduiding ‘’caravanstalling’’.

Heeft u vragen over de door u gewenste planologische invulling van deze locatie dan mag u uiteraard contact opnemen met de verkopende makelaar.

Ligging
De Hammijnstraat is vernoemd naar de nabij gelegen Hammijn welke van 1862 tot 1881 in gebruik is geweest als steenkoolmijn. Per heden is deze voormalige mijn onderdeel van het buitengebied van de gemeente Kerkrade. Kenmerkend voor dit gebied is de groene omgeving met vele wandelpaden.

Door directe toegang op de buitenring Parkstad is er een goede bereikbaarheid en een gunstige ligging richting Heerlen en de grens met Duitsland.

Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Kerkrade, sectie D, nummers 9635 en 9636, tezamen groot 0.62.00 ha.

Het optioneel aan te kopen perceel landbouwgrond is kadastraal bekend als gemeente Kerkrade, sectie D
nummers 6576 en 9904 totaal ter grootte van 0.70.45 ha. (roze gearceerd)

Inlichtingen
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons kantoor te Voerendaal (Ubachsberg).

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Kenmerken

Woonoppervlakte
151
Perceeloppervlakte
6200
Inhoud
914
Bouwjaar
1974
Extra ruimte
105
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object